MyPa vastaan PeKa Myllykoskella lauantaina 13.5 klo 15

MyPa vastaan PeKa Myllykoskella lauantaina 13.5 klo 15

MyPa kohtaa toisessa ottelussa peräkkäin Kakkosesta viime kauden päätteeksi pudonneen joukkueen, kun Kotkan Karhulasta saapuu vieraaksi PeKa. Toinen putoaja, FC LaPa, voitettiin Lappeenrannassa viime lauantaina 4-2 -lukemin.

MyPalla ja PeKalla on paljon yhteistä - ainakin, jos tutkitaan pelaajalistoja viime kausilta. Täksi kaudeksi Myllykoskelle palanneet Tommi Roponen, Jari Hassel ja Joakim Joutjärvi pelasivat viime kaudella jonkin verran PeKassa. Karhulalaisseuran oma kasvatti Sisu Häkälä edusti MyPaa kaudella 2021 Kakkosessa yhdeksän sarjaottelun verran ja lisäksi Häkälä on esiintynyt MyPa-paidassa kaudella 2019 P17 SM-karsinnassa. Pelkästään PeKan viime kauden pelaajalistaa katsoen löytyvät myös toisen polven mypalainen Anttoni Huttunen (MyPassa kaudet 2018-2020), Juuso Laitinen (2020), Nathael Kenzo Ishii (2020) ja Niko Ikävalko (2019).

Roponen muistelee viime kauden PeKaa: "Kun viime kauden lopussa lopussa menin PeKaan lainalle, joukkue oli erittäin nuori höystettynä parilla kokeneella pelimiehellä. Tykkäsin rohkeasta pelityylistä ja pystyimme haastamaan sarjan kärkipään joukkueita. Esim. voitimme loppukaudesta KäPan, joka nousi kauden jälkeen Ykköseen."

Kuvaavaa PeKan muuttuneesta joukkueesta kuitenkin on, ettei Häkälää lukuun ottamatta kukaan yllä mainituista herroista pelaa Karhulassa enää tällä kaudella. Ylipäänsä suurin osa viime kaudella PeKaa vähintään kymmenessä sarjaottelussa edustaneista pelaajista vaihtoi seuraa täksi kaudeksi. Ja yksikään vähintään kolme sarjamaalia PeKalle tehneistä pelaajista ei ole listoilla tällä kaudella. Tosin viimeksi mainittuja ei ollutkaan kuin muutama. Osasyy joukkueen muuttumiseen lienee se, että sarjatason laskettua pykälää alemmas PeKan farmisopimus Veikkausliigaan nousseen KTP:n kanssa päättyi, eikä lainapelaajia ole siltä suunnalta enää tullut.

PeKan kausi on alkanut vaihtelevasti. Suomen cupin 1. kierroksella Nelosessa pelaava FC LaPa/2 kaatui kevyesti 7-0, mutta 2. kierroksella Kolmosen sarjatoveri Edustus IPS möyhensi PeKaa 5-0 -numeroin. Sarjakausi alkoi maalittomalla kotitasapelillä Union Plaania vastaan, minkä jälkeen PeKa rökitti paikallisvastustaja Jäntevää 5-0. Positiivista PeKan esityksissä on ainakin se, että vain yhdessä neljästä virallisesta ottelusta se on päästänyt maalin, joten lauantaina MyPan voitto ei välttämättä ole mikään läpihuutojuttu.

MyPa ja PeKa ovat kohdanneet virallisissa otteluissa viidesti MyPan uuden tulemisen jälkeen. Kaudella 2017 Kolmosessa MyPa voitti kotiottelunsa 4-1 ja vierasottelun 2-0, minkä lisäksi Regions cupin ottelussa vieraskentällä MyPa voitti 3-1. Kaudella 2021 Kakkosessa tahti muuttui: PeKa oli parempi niin Myllykoskella niukasti 3-2 kuin kotonaankin numeroin 3-1. Näissä viidessä ottelussa MyPan Jussi-Pekka Rämä teki seitsemän maalia, jääden kertaalleen maaleitta. Laittaisikohan Rämä taas kapuloita PeKan rattaisiin?