MyPa voittoon sarja-avauksessa

MyPa voittoon sarja-avauksessa

MyPa aloitti kautensa Kaakon Kolmosessa kaatamalla vieraskentällä Imatran Palloseuran maalein 1–3 (0–3). Kovin odotuksin Myllykoskelle palannut Jussi-Pekka Rämä viimeisteli täydellisen hattutempun.

MyPan sarjakausi alkoi vuodenaikaan nähden vähän ikävästi halliolosuhteissa Ukonniemi-areenalla, jossa toisaalta tunnelmaa luoneen vieraskannattajaosaston ääni kaikui komeasti. Pelinkuva itse ottelussa näkyi nopeasti ja MyPa kykeni ottamaan ottelun haltuunsa IPS:n pyrkiessä horjuttamaan vierailijoita suoraviivaisesti pidemmin syötöin. Erityisesti MyPan korkea prässi tuotti haasteita isäntien pelinavaukselle, joskin myös kotijoukkue näytti osaamistaan ja pääsi ajoittain etenemään viimeiselle kolmannekselle varsin hyvin.

Ottelun ensimmäinen osuma syntyi vartin pelin jälkeen. Väinö Hietala pelasi pallon pystyyn juosseelle Jussi-Pekka Rämälle, joka murtautui boksiin vasemmalta, ohitti puolustajan ja iski vasurillaan sarjakauden avausosumansa.

Sama kaksikko oli asialla vain minuuttia myöhemmin: Rämä voitti kaksinkamppailun ja pelasi Hietalalle, joka karkasi laidalta puolustajien ohi ja antoi matalan syötön maalinedustalle Rämälle. ”Jupe” ei erehtynyt taaskaan vaan tuplasi MyPan johdon.

Seuraavaksi oli Tommi Roposen vuoro yrittää maalintekoa, kuin vajaan puolen tunnin kohdilla mies ampui rangaistusalueen oikealta sivustalta napakasti kuitenkin IPS-vahti Leevi Koskimäen käsiin. Hetkeä myöhemmin Roponen sai haltuunsa kotijoukkueen puolustuksen harhasyötön ja rynni boksiin ampuen kovan laukauksensa kuitenkin ohi maalin.

IPS pääsi ajoittain etenemään MyPan selustaan pitkin syötöin, mutta varsinaisia tekopaikkoja sille ei siunaantunut. Antti Kaikkosen maalia uhattiin ensikertaa kunnolla oikeastaan vasta 38 minuutin kohdalla, jolloin imatralaispelaajan kova laukaus kuudentoista rajalta meni kuitenkin selvästi yli maalin.

Ensimmäisen jakson lähestyessä loppuaan nähtiin vielä yksi maali. Jari Hassel antoi vapaapotkun oikealta laidalta tavoittaen jälleen kerran Rämän. Vasemmalla ja oikealla jo kertaalleen osunut hyökkääjä täydensi täydellisen hattutempun pistämällä pelivälineen päällään etualueelta varmasti reppuun. Tauolle MyPa pääsi kolmen maalin johdossa.

Toinen jakso alkoi jälleen vahvasti. Ensimmäinen tekopaikka siunaantui Rämälle tämän luettua vierailijoiden heikko syöttö hyvin, mutta laukaus boksin rajoilta jäi löysäksi ja oli helppo torjuttava. Seuraavaksi Rämä järjesti paikan Roposelle yksin maalivahtia vastaan, mutta hyökkääjän viimeistely-yritys jäi kehnoksi ja IPS:n maalivahti torjui tämän kulmaksi. Myös Olli Mäkelä pääsi yrittämään kuudentoista sisäpuolelta Roposen mainiosta syötöstä, mutta laukaus meni hieman ohi maalin.

62 minuuttia oli pelikellossa, kun kotijoukkue iski kavennuksen. Pitkä puolenvaihto laitaan, mistä pallo toimitettiin hyvän haaston jälkeen MyPan maalinedustalle Boris Belimoville joka viimeisteli varmasti.

MyPalla oli nähtävissä passivoitumista toisella jaksolla ja kymmenkunta minuuttia takaiskumaalista myöhemmin oli soida uudelleen omissa, kun hyökkääjä ehti heikkoon syöttöön ennen Kaikkosta, mutta vierailijoiden onneksi viimeistely lipui ohi tyhjän maalin.

Lisää jobinpostia tuli 75 minuutin kohdalla, kun hivenen epämääräisen hässäkän päätteeksi Niko Ritolalle nostettiin suora punainen kortti. Ylivoimasta huolimatta IPS loi parhaat tonttinsa vasta lisäajalla, jonka alkuun se sai rangaistuspotkun. Vieraskannattajat saivat tässä kohtaa kuitenkin aihetta viihdyttävään yhteislaulantaan, kun Kaikkonen venyi rangaistuspotkun eteen.

Kaikkonen pääsi loistamaan vielä kertaalleen, kun ottelun viimeisenä tilanteena ollut kova vapaapotku ei riittänyt miehen ohittamiseen.

MyPan päävalmentaja Jyrki Saarela oli pelin jälkeen tyytyväinen ottelun lopputulokseen:

  • Henkisesti tärkeä voitto, kun on ollut vaikeuksia. Tänään puuttui 13 pelaajaa, joten todella hyvä tulos. 45 minuuttia pelattiin hyvää peliä, sitten tapahtui se normaalitilanne, kun johdat 3–0, eikä pidetä flowta yllä vaan varjellaan omaa maalia ja peli sekoaa. Harmillinen punainen kortti lopussa, mikä harmittaa Nikon (Ritola) puolesta paljon. IPS on hyvä joukkue, nopea ja liikkuva. Pojat tekivät hyvän työn tänään ja hikeä kentälle. Tekopaikkoja meillä oli mittava määrä ja nämä pitää hyödyntää paremmin.

MyPan pelit Kolmosessa jatkuvat todellisella herkkupalalla, kun kotiavauksessa vastaan asettuu Kouvolan derbyssä KJP. Joukkueiden välinen kohtaaminen pelataan 29.4. KSOY Stadionilla kello 15.00.