MYPA:lle karvas tappio Kaakon Derbyssä

MYPA:lle karvas tappio Kaakon Derbyssä

MYPA koki harmillisen tappion KTP:n käsittelyssä lauantai-iltapäivän ottelussa. KTP voitti ottelun maalein 2-3. 
 
MYPA aloitti ottelun pirteästi ja se sai kaksi kulmapotkua ensimmäisen viiden minuutin aikana. Kulmat eivät johtaneet kuitenkaan kovin vaarallisiin tilanteisiin. KTP sai pian tämän jälkeen juonesta kiinni ja avasikin maalihanat ottelun 7. minuutilla. Matias Lindfors pääsi leikkaamaan keskelle liian vapaasti ja hän laukoi pallon takayläkulmaan. Maalin syötti Antti Mäkijärvi.
Lindfors pääsi kokeilemaan maalintekoa uudemman kerran noin viisi minuuttia myöhemmin, mutta tällä kertaa MYPA:n pelasti ylärima. Tilanteen jälkeen MYPA alkoi saamaan uudelleen otetta pelistä. Pirteästi pelannut Maksim Gussev pääsi kokeilemaan oikean jalan laukaustaan kahdesti reilun vartin jälkeen. Ensin hän ampui sivuvaparin maalin katolle ja vain hetken kuluttua hän ampui kierteisen laukauksen kohti takakulmaa, mutta KTP:n maalivahti Jiri Koski oli valppaana.
 
Ottelu jatkui tasaisena ja hieman aaltomaisena läpi ensimmäisen puoliajan. Ensimmäinen derby-henkinen torikokous nähtiin 26. minuutilla. Tilanteessa varoitettiin vierasjoukkueen Sebastian Dolivoa. Ottelussa jaettiin yhteensä viisi keltaista korttia. Kaksi kotijoukkueelle ja kolme vieraille.
Reilun puolen tunnin kohdalla nähtiin puhuttava tilanne, kun Rony Huhtala kaatui puolittaisen läpiajonsa päätteeksi. Tuomari näytti tilanteesta kulmapotkua. Yleisö puolestaan toivoi ääneen tilanteesta rangaistuspotkua, mutta pallo oli tuomarin näkemyksen mukaan välissä.
 
MYPA:n paras maalipaikka tuli puoliajan loppuun, kun Johannes Kytilä pääsi ampumaan vapaapotkua noin 17 metristä. Sihti ei ollut tällä kertaa kuitenkaan kohdillaan ja pallo lensi voimalla yli maalin. Tauolle siirryttiin täten kotkalaisten johdossa.
 
MYPA:lle lentävä lähtö toiseen puoliaikaan
 
MYPA tuli toiselle jaksolle sisuuntuneena. Kotijoukkue onnistui maalinteossa ensimmäisen kerran ottelun 50. minuutilla, kun Jari Hassel nikkasi pelin tasoihin kulmapotkusta. Katsojia huudatettiin uudelleen vain viiden minuutin kuluttua, kun Jussi-Pekka Rämän voimakas laukaus painui verkon perukoille boksin sisältä.
 
Kotijoukkueen peli passivoitui rahtusen johtoasemassa. KTP:n Mäkijärvi pääsi kokeilemaan maalintekoa kahdesti, mutta vasemman jalan laukaukset eivät tuottaneet tulosta. Reilut 20 minuuttia ennen pelin loppua MYPA:lle tuli kuitenkin synkkä kymmenminuuttinen. KTP tuli ensiksi tasoihin, ja ohi. Molemmista maaleista vastasi Aleksi Pahkasalo.
2-2-tasoitus syntyi, kun MYPA:n puolustuksen selustaan oli jäänyt liikaa tilaa ja Tuukka Kurki onnistui syöttämään Pahkasalolle avopaikan. Hän ei erehtynyt, vaan pamautti pallon yläpesään. 78. minuutilla syntynyt voittomaali syntyi puolestaan huonon purun jälkeen. Pahkasalo pommitti voimakkaan maanuoliaisen, joka meni lopulta maaliin asti Tomas Turusen torjuntayrityksestä huolimatta.
 
MYPA ei saanut viimeisellä kympillä enää kunnollista kiriä aikaiseksi ja näin pisteet menivät kotkalaisille. Tappio tarkoitti MYPA:n kolmen ottelun pisteputken katkeamista. Taistelu sarjapaikasta jatkuu kuitenkin kiivaana.