MYPALLE KOMEA VOITTO KUUMASTA KÄRKIKAMPPAILUSTA

MYPALLE KOMEA VOITTO KUUMASTA KÄRKIKAMPPAILUSTA

MYPA ja Gnistan tarjosivat laadukasta futisviihdettä 998 katsojalle Kymenlaakson Sähkö Stadionilla. Niklas Rautomäki teki debyyttinsä Kakkosessa ja oli  todella lähellä maalintekoa ottelun loppuminuuteilla.

Ensimmäinen puoliaika oli varsin tasainen aina puolen tunnin pelin kohdalle asti. Sitten tapahtui yksi ottelun käännekohdista kun Gnistanin Aleksi Ristola turhautui ottelun erotuomari Janne Sjögreniin ja hankki suunsoittamisella kaksi peräkkäistä varoitusta, jotka johtivat ulosajoon.

Ottelu kääntyi ulosajon jälkeen MYPAlle ja myös maalipaikkoja tarjoutui ottelun johtomaalin tekemiseen useampia. Tomi Räikkönen ja Jari Hasselin laukaukset eivät löytäneet tietään maalipuiden väliin. Ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa esiintynyt Anttoni Huttunen väläytteli oivaa pelisilmäänsä järjestämällä vetopaikan Jussi-Pekka Rämälle, mutta Gnistanin maalivahti Aatu Hakala torjui Rämän yrityksen.

MYPAn maalitykki sai uuden tilaisuuden ottelun 38. minuutilla kun käsivirheen seurauksena kotijoukkueelle tuomittiin rangaistuspotku. Hakala Gnistanin maalilla kuitenkin torjui rangaistuspotkun ja vielä paluupalloonkin Gnistan-vahti venytti upean torjunnan.

Ensimmäinen puoliaika päättyi siis maalittomana.

Toisella puoliajalla tapahtumia sitten riitti niin positiivisessa kuin negatiivisessakin mielessä. Positiivisia tapahtumia saatiin jo heti toisen puoliajan alussa. Simo Majanderin antaman kulmapotkun jälkimainingeista Jussi-Pekka Rämä viimein onnistui ja pienten kimmokkeiden kautta kauden 21. maali vei MYPAn 1-0-johtoon.

Kauaa ei tarvinnut odotella illan toista osumaa ja toteutus oli ottelun luonteen mukaisesti näyttävä. Tilanteen laittoi alulle Anttoni Huttunen, jonka näyttävä kantapää syöttö lähetti Tomi Räikkösen pystyjuoksuun. Räikkönen syötti poikittain maalin eteen, josta Rämä siirsi helposti MYPAn 2-0-johtoon 52. minuutilla.

Gnistan laittoi kuitenkin erinomaisesti MYPAlle kampoihin alivoimaisenakin. Se sai yritteliäisyydestään palkintonsa kun MYPAn puolustus haparoi yhden ainoan kerran koko ottelussa ja tilanteessa vierasjoukkue sai vuorostaan rangaistuspotkun. Gnistanin maalinsylkijä Teemu Pastila ei erehtynyt vaan ampui kauden kavennuksen 59. minuutilla ja samalla kauden maalisaldokseen kymmenenen osumaa.

Ottelun lisäaika oli sitten jotain mitä harvemmin jalkapallo-ottelussa näkee. MYPA vaihtoi kentälle Kakkosessa debyyttinsä tehneen Niklas Rautomäen. Rautomäen tullessa kentälle Gnistanilla oli kulmapotku. Joukkue nosti kaikki ylös maalivahti Hakalaa myöten. Hakala pääsi jopa puskemaan kulmapotkusta, mutta MYPA sai selvitettyä tilanteen ja lopulta niin että Rautomäki spurttasi purkupallon perään ja läpiajoon. Alimpana miehenä ollut Gullit Zolameso kaatoi Rautomäen ja erotuomari Sjögrenin käsi meni korttitaskulle. Vielä tässä vaiheessa oli hieman epäselvää kumman värinen kortti taskusta nousee, mutta Zolameson hermokontrollin pettäessä ja erotuomarin koskemattomuuden loukkaaminen varmisti kortin väriksi punaisen.

Tunteet vierasjoukkueen leirissä roihahtivat niin pahoin, että toppari Cherif Ndiaye onnistui hankkimaan hermokontrollin pettäessä lopullisesti joukkueelleen kolmannen punaisen kortin ja ottelu ratkesi lopulta siihen.

Hienon ottelun pelannut ja erityisesti tyylikkäästi hermokontrollinsa kurissa pitänyt kotijoukkue pääsi juhlimaan todella tärkeää voittoa, kun edessä on enää kaksi ottelua Kakkosen A-lohkossa.

 

2-1

(0-0)

49. 1-0 Jussi-Pekka Rämä (MYPA)

52. 2-0 Jussi-Pekka Rämä (MYPA)

59. 2-1 Teemu Pastila rp. (Gnistan)

MYPA

Avauskokoonpano:

2. Benjamin Niveri

7. Rico Ryöpäs

8. Heikki Pulkkinen (C)

9. Samuel Lindeman

10. Tomi Räikkönen 72. var  (90. Paavo Kujala)

14. Simo Majander 16. var

16. Jussi-Pekka Rämä

17. Jari Hassel (90. Niklas Rautomäki)

22. Kaarel Usta

24. Anttoni Huttunen (76. Oskari Nurminen)

25. Tomas Turunen (mv)

Vaihtopelaajat:

4. Tommi Roponen

5. Kaan Kovanen

6. Joonas Tiihonen

12. Joel Peltola (mv)

15. Niklas Rautomäki

18. Oskari Nurminen

21. Paavo Kujala

Gnistan

Avauskokoonpano:

7. Teimuraz Aprimashvili

10. Teemu Pastila 27. var (80. Arttu Heikka)

11. Niko Tirkkonen (C)

12. Aatu Hakala (mv) 4. var

16. Aleksi Ristola 26. var 27. var 27. ua

19. Naoyuki Yamazaki (72. Saloum Faal)

25. Cherif Ndiaye 85. var 90+5 ua

26. Jesse Ahonen

27. Marko Koskinen

28. Gullit Zolameso 90+3 ua

88. Vili-Verneri Roivainen (61. Faraz Ahadi)

Vaihtopelaajat:

4. Jani Kaukomaa

5. Jani Mahanen

6. Faraz Ahadi

17. Arttu Heikka

18. Saloum Faal

23. Onni Tiihonen

35. Salifu Senghore (mv)