MYPAN JOULUKALENTERI, LUUKKU 9: SAMPSA TIMOSKA

MYPAN JOULUKALENTERI, LUUKKU 9: SAMPSA TIMOSKA

Punainen ja valkoinen ovat sekä joulun että MYPAn värit. MYPAn joulukalenteri avaa sen kunniaksi punavalkoista historiaa. Luukkujen takaa paljastuu päivittäin jouluaattoon asti seuralle merkittäviä henkilöitä, paikkoja ja hetkiä.

MYPA säilyy puolustajaikonin sydämessä

Sampsa Timoska on eräs MYPA-historian pidetyimmistä ja arvostetuimmista ikoneista. Kaudet 1998-2006 ja myöhemmin 2008-2011 seuraa edustanut Timoska pelasi MYPAssa 231 ottelua, joissa hän viimeisteli kuusi maalia.

Punavalkoista henkeä kentällä hönkineen puolustajan arvoa ei mitattu kuitenkaan maalisarakkeessa. Pääsääntöisesti topparin tontilla viihtynyt peluri oli pelipaikkansa parhaita koko Veikkausliigauransa ajan. Tarvittaessa myös laitapakkina tai keskikentän pohjalla pelannut lajipersoona nousi kannattajien suosioon katkomalla vastustajan hyökkäyksiä ja johtamalla joukkueensa takalinjoja.

Kovapotkuinen puolustaja aloitti vuonna 1998 MYPAssa ja kasvoi seuran suurpelaajaksi 2000-luvun aikana.

Monikäyttöisen pelaajan ura aikuisten sarjatasolla alkoi vuonna 1996 Ykkösessä Tampereen Pallo-Veikoissa, josta Timoska siirtyi 19-vuotiaana kaudeksi 1998 MYPAan. Ainoan katkon vuoteen 2012 kestäneeseen aikakauteen seurassa teki kahden vuoden matka Englantiin ja Queens Park Rangersiin. Vahva-asenteinen pelaaja viihtyi Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kaksi kautta ja 21 ottelua ennen paluuta tuttuun punavalkoasuun.

- Jos ajattelen uraani, niin koin hienoimmat hetkeni MYPAssa. Seura on minulle kaikin puolin suuri asia. Sain nuorena mahdollisuuden liittyä joukkueeseen ja pelasin siellä upeita vuosia. MYPA tulee olemaan aina lähellä sydäntäni, Timoska painottaa.

Timoska lunasti valmennusjohdon, joukkuetovereiden ja yleisön hyväksynnän periksiantamattomana taistelijana ja puolustuspään johtajana.Väkivahva pelaaja vie usein myös pääpallot nimiinsä.

Nykyään Tammisaaressa asuva Timoska pelaa jalkapalloa Ykköseen nousseessa EIF:ssä ja tekee siviilipuolella LVI-alan töitä. Pelaaja sanoo MYPAn olevan edelleen tärkeä asia ja lähettää seurayhteisölle positiivisia terveisiä. Hän muistelee lämpimästi vuosiaan joukkueessa. Timoskan mielestä on lähes mahdotonta eritellä rakkainta tai unohtumattominta muistoa.

- Niitä on ollut niin paljon. Mestaruus, europelit ja Suomen Cupin voitto ovat jättäneet kaikki vahvan muistijäljen. Ehkä suurimpana mieleen on jäänyt Suomen mestaruus, Timoska hymyilee.

Timoska punavalkoisessa asussa oli tuttu näky vuosina 1998-2006 ja 2008-2011 MYPAn kotistadionilla. MYPA on ainoa pääsarjaseura, jota puolustajaikoni on edustanut Suomessa. Kaudet 2007-2008 menivät Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Queens Park Rangersin riveissä.

Vuonna 2011 päättyneeseen aikakauteen MYPAssa mahtui värikkäitä hetkiä ja unohtumattomia pelejä. Timoskalla on pysyvä paikka paikallisten sydämessä - ja MYPAlla Timoskan rinnassa.