MYPAn kauden avausottelussa vastassa TPS

MYPAn kauden avausottelussa vastassa TPS

MYPAn kausi Ykkösessä käynnistyy lauantaina 27.4. kotiottelulla Turun Palloseuraa vastaan.

MYPAn päävalmentajan Jukka Karjalaisen mukaan tunnelmat ennen avausottelua ovat samalla tavalla mahtavat ja hiukan jännittyneet.

- Mielenkiintoinen kausi tulossa, ja tässä on pitkä harjoituskausi takana. Sillä tavalla kaikki odottavat kauden alkamista. Tietysti sarjanousijana se on vähän jännittävää lähteä uusiin haasteisiin, Karjalainen kertoi.

Tällä viikolla MYPA on päässyt harjoittelemaan hyvissä olosuhteissa hyvien ilmojen suosimana. Joukkueen keskittyminen on suunnattu jo hyvässä vaiheessa kohti sarja-avausta.

- Joukkueessa on ollut vähän flunssaa, se on vähän haitannut, mutta emmeköhän ole valmiita lauantaina, Karjalainen sanoi.

Kenraaliharjoituksessaan MYPA pelasi kiirastorstaina yhteistyöseuraansa FC Peltirumpua vastaan ja voitti selvin 5-0-lukemin. Karjalainen halusi joukkueen pelaavan Kolmosen joukkuetta vastaan kauden alkamisen kynnyksellä siksikin, että MYPA sai harjoitella pallollista pelaamistaan.

- Talvella pelasimme kuitenkin Suomen Cupia ja kovia Ykkösen joukkueita vastaan, ja jouduttiin puolustamaan tosi paljon. Nyt saimme harjoitella pallollista pelaamista.

- Kyllä meille jäi paljon parannettavaa tuosta pelistä ilman muuta, mutta kokonaisuudessaan harjoituskausi on mennyt pelien osalta sillä lailla hyvin, että ollaan päästy harjoittelemaan pelitilanteissa oikeastaan kaikkia osa-alueita, mitä olemme halunneet.

Seuraavassa ottelussa vastustajan taso kohoaa useita pykäliä, kun viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta pudonnut Turun Palloseura vierailee KSOY Stadionilla. Karjalainen tietää mustavalkopaitojen kovan tason.

- Tiedostamme, että se on todella kova ja hyvin valmennettu joukkue ja suosikki nousemaan tänä vuonna takaisin Veikkausliigaan. Kyllä se on kaikilla tiedossa. Kaikki myös tietävät, että olemme se nousijajoukkue, joka on kaikkien papereissa myös se tippuja tänä vuonna.

- Asetelmat ovat erittäin mielenkiintoiset ja uskon, että se antaa meille tosi paljon virtaa, että saadaan heti kotiavauksessa mahdollisimman kova vastus kotikentälle. Se on meille eduksi.

MYPAn terveystilanne on suhteellisen hyvä. Vain pitkäaikaispotilaat Tommi Roponen, Benjamin Niveri ja Paavo Kujala ovat varmuudella sivussa lauantaina.

- Pari pelaajaa on kysymysmerkkinä, kun on ollut flunssaa ja kuumetta alkuviikosta. Kaikki näyttää tällä hetkellä siltä, että minulla on todella laaja rinki mistä valita tähän otteluun, Karjalainen painotti.

Tervetuloa Ykkösen kauden avausotteluun MYPA - TPS KSOY Stadionille lauantaina 27.4. klo 17:00 alkaen.