MYPA:n maaliton putki sai jatkoa − AC Oulu vei pisteet 2-0-vierasvoitolla

MYPA:n maaliton putki sai jatkoa − AC Oulu vei pisteet 2-0-vierasvoitolla

MYPA:n taistelu ei kartuttanut pistesaldoa, kun AC Oulu vei 2-0- (0-0)-vierasvoiton KSOY Stadionilla lauantaina.

Ottelun maalittomaksi jäänyt ensimmäinen puoliaika alkoi ja eteni varsin tasaisissa merkeissä. MYPA:n parhaat tilanteet rakentuivat avauspuoliskolla vasemmalta laidalta ja Oulun vastaavasti oikealta laidalta.

MYPAN:n ensimmäinen tilanne nähtiin 12. minuutilla, Silver Grauberg keskitti, mutta pallo ei aivan tavoittanut Kaarel Ustaa. Pai minuuttia myöhemmin AC Oulu pääsi samanlaiseen tilanteeseen, mutta Juuso Kemppaisen keskitys ei tavoittanut omia pelaajia MYPA:n boksissa.

16. minuutilla Oulu rakensi nopean hyökkäyksen, mutta Tomas Turunen torjui tilanteen kulmapotkuksi.

20. minuutilla Juho Mäkelä pääsi läpi, mutta Tomas Turunen tuli loistavasti vastaan eikä Mäkelä päässyt yrittämään laukausta.

22. minuutilla Oulun Loorents Hertsi kaatoi Graubergin ja MYPA sai vapaapotkun. Anttoni Huttunen antoi hienon keskityksen, mutta omat pelaajat eivät päässeet jatkamaan palloa kohti Juhani Pennasen vartioimaa Oulun maalia.

26. minuutilla Oulu pääsi Johannes Kytilän harhasytön jälkeen vaaralliseen vastaiskuun, mutta tilanne kuivui kokoon Mäkelän ajauduttua tilanteessa paitsioon.

32. minuutilla Joakim Lindberg kaatoi Oulun Jere Allikon ja Oulu sai vapaapotkun. Tomas Turunen venytti kuitenkin komean torjunnan Venicio Ferreiran laukaukseen.

Aivan ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä MYPA sai vielä maalipaikan, kun Kaarel Usta ja Anttoni Huttunen rakensivat tilanteen ja Rico Ryöpäs pääsi yrittämään maalintekoa. Puoliaikatauolle mentiin kuitenkin 0-0-lukemissa.

MYPA aloitti myös toisen puoliskon vahvasti ja 52. minuutilla Silver Grauberg pääsi laukomaan vaarallisesti, mutta Juhani Pennanen venyi tilanteessa torjuntaan. Kolme minuuttia myöhemmin Pennanen kaatoi Jussi-Pekka Rämän rangaistusalueella ja tuomari Joni Hyytiä vihelsi pallon pilkulle.

Anttoni Huttusen vasempaan alanurkkaan suuntamaa laukaus jäi kuitenkin hieman keskelle ja Juhani Pennanen hyvitti rikkeensä torjumalla rangaistuspotkun.

Pari minuuttia tästä Huttunen oli saada vapautettua Graubergin hyökkäyksen, mutta tilanne kääntyi toiseen päähän ja Oulu iski vierasjoukkueen johtoon, kun Loorents Hertsin unelmalaukaus painui ohi MYPA-vahti Tomas Turusen.

MYPA oli lähellä tasoitusta vain kolme minuuttia myöhemmin, kun Joakim Lindberg käynnisti hyökkäyksen ja MYPA sai vapaapotkun. Anttoni Huttusen vapari osui tolppaan, mutta tilanteeseen rynnistäneet MYPA-pelaajat eivät saaneet luudittua maalin edessä pyörinyttä palloa verkkoon.

72. minuutilla Aleksi Gullsten oli lähellä viedä vierailijat 2-0-johtoon, mutta Turunen torjui. Seuranneen kulmapotkun jälkeen Venicio Ferreiran laukoi toisen takaiskun MYPA:n verkkoon.

86. minuutilla Kaarel Usta pääsi vielä yrittämään maalintekoa, mutta MYPA:n tuskainen maaliton putki sai edelleen jatkua.  MYPA on nyt hävinnyt neljä ottelua perätysten tekemättä maalia.

Yleisöä helteisellä KSOY Stadionilla oli lauantaina 718 henkeä.

MYPA:n kausi jatkuu perjantaina 2.8. vierasottelulla TPV:tä vastaan.