MYPAn synkkä ensimmäinen jakso koitui kohtaloksi

MYPAn synkkä ensimmäinen jakso koitui kohtaloksi

kuva: Rauni Pakkala

EIF ja MYPA tarjoilivat Tammisaaren lauantai-illassa ottelun, joka ratkesi käytännössä jo ensimmäisellä jaksolla. Kotijoukkue vankisti asemiaan Ykkösen kärkikahinoissa, kun taas MYPAn kurimus sarjan häntäpäässä sai jatkoa. EIF vei ottelun nimiinsä kotikentällään numeroin 3-0 (3-0).

Ottelu Tammisaaren keskuskentällä alkoi kotijoukkueen selkeällä hallinnalla, ja ensimmäinen erikoistilanne nähtiin tammisaarelaisten kulmapotkun muodossa heti ensimmäisellä minuutilla. Heti perään MYPA sai rakenneltua hyökkäystä, ja Anttoni Huttunen pääsikin puolittain läpi, mutta EIF:n puolustus selvitti MYPAn yrityksen.

Tämän jälkeen koko ensimmäinen jakso oli EIF:n hallintaa, ja vierailijat keskittyivät lähestulkoon vain puolustustaisteluun. Kotijoukkue pyöritti palloa rauhallisesti hätiköimättä, ja se rakenteli tilanteita yksi toisensa jälkeen kohti Tomas Turusen vartioimaa maalia. Ottelun kuudennella minuutilla Joona Tapani pääsi testaamaan Turusen torjuntataitoja, mutta MYPA-vahti nappasi Tapanin puskun hyppysiinsä.

Ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalonsa kymmenennellä peliminuutilla, kun EIF murtautui oikean laidan kautta. Jarkko Heimonen tarjoili laadukkaan syötön maalin eteen, josta Juuso Liukkonen iski pallon verkon perukoille.

Johtomaalistaan vauhtiin päässeet tammisaarelaiset lisäsivät yhden vaihteen isommalle ja maalitehtailu jatkui. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen MYPA-puolustuksen purku epäonnistui pahasti, ja EIF nappasi pallon takaisin itselleen. Pahanteossa oli jälleen tuttu mies, ja ensimmäisen maalin tapaan Liukkonen siirsi pelivälineen rauhassa maalin edustalta tolppien sisään vieden joukkueensa 2-0 johtoon.

MYPAn oma pelinrakentelu yskähteli läpi jakson pahasti, eivätkä syötöt löytäneet omille. Myllykoskelaisillekin vuosien takaa tuttu keskikenttämies Xhevdet Gela pääsi rokottamaan entistä seuraansa ottelun 38. minuutilla, kun MYPA hölmöili jälleen pelivälineen vastustajalle 16-alueen sisällä. Gela niittasi kovan laukauksen oikeaan ylänurkkaan, ja EIF pääsi tuulettamaan ottelun kolmatta maaliaan. Puoliajalle siirryttiin numeroissa 3-0.

MYPA suoritti toisen jakson alkuun kaksi vaihtoa, kun Nuutti Laaksonen teki laitapuolustajan tontiltaan tilaa Lassi Forssille, ja ensimmäisen puoliajan lopussa osumaa saaneen Ismail Mekhalfan tilalle juoksi Jussi-Pekka Rämä. Kopista takaisin kentälle astellut MYPA olikin pirteämpi kuin ensimmäisellä jaksolla, ja se sai luotua painopistettä kotijoukkueen päätyyn. Rämä pääsikin puolittaiselle tekopaikalle muutaman minuutin jälkeen, mutta laukaus kimposi kulmapotkuksi.

EIF otti vähitellen ottelua takaisin haltuunsa 50. minuutin kohdalla, ja MYPA sortui ensimmäisen jakson lailla huolimattomuusvirheisiin. Tammisaarelaiset rakentelivat hyökkäyksiä, mutta tukevassa 3-0 johtoasemassa isäntien ei tarvinnut enää kiirehtiä. EIF haki vaihtojen kautta peliaikaa ja kierrätystä pelaajistolleen, ja saman teki MYPA. Ahmed Said Ahmed sekä Arjan Goljahanpoor vaihdettiin Stephen Obengiin sekä Niklas Rautomäkeen ottelun loppupuolella.

Toinen jakso ei tarjonnut maaleja, vaikka EIF:n Ayabulela Kongobe pääsi muutamaan kertaan väläyttämään vaarallista laukaustaan. Pisteet jäivät ansaitusti Tammisaareen lukemin 3-0 (3-0).

MYPAn päävalmentaja Ilkka Mäkelä harmitteli kahta vastustajalle lähes lahjoitettua maalia, mutta myönsi EIF:n paremmuuden.

- Tänään ei riittänyt energiaa kovaa vastustajaa vastaan, jolla oli allaan viikon pelitauko. Jouduimme vielä viime hetkellä jättämään kotiin Samuel Lindemanin sekä Joakim Lindbergin. EIF on laadukas joukkue, ja valitettavasti tästä matsista tuli niin sanottu välipeli. Kolmen maalin etumatkan takaa-ajo vaatisi paljon fyysistä energiaa ja ylivoimaista juoksuvoimaa suhteessa vastustajaan, jota meillä ei tänään ollut tarpeeksi.

 

EIF - MYPA 3-0 (3-0)

11´ 1-0 Juuso Liukkonen

32´ 2-0 Juuso Liukkonen

38´ 3-0 Xhevdet Gela