MYPA:N VAHVA JOUKKUEPELI TEKI SAVU:STA ASEETTOMAN

MYPA:N VAHVA JOUKKUEPELI TEKI SAVU:STA ASEETTOMAN

MYPA:n avauskokoonpano: Miika Korpela, Paavo Kujala, Benjamin Niveri, Heikki Pulkkinen, Veeti Tuomala, Joonas Tiihonen, Niko Roitto, Samuel Lindeman, Tomi Räikkönen, Samuel Arponen, Jussi-Pekka Rämä

Vaihdossa: Toni Lehtonen, Jimi Kyytsönen, Miro Paajanen, Olli Kähkönen, Ville Rautakorpi, Joonas Vainio, Eevert Hellsten

MYPA tarjosi kotiyleisölleen kauden parastaan, kun se kohtasi sarjajohtaja SavU:n kotikentällään. Tiivistä joukkuepeliä kapteeni Heikki Pulkkisen johdolla pelannut kotijoukkue teki sarjajohtajasta täysin aseettoman.

Jukka Karjalaisen miehistö ei lähtenyt kuvia kumartelemaan, vaan aloitti ottelun vahvasti. Samuel Arposelle aukesi jo alle minuutin pelin jälkeen laukaisupaikka, mutta veto karkasi ohi. Pari minuuttia tästä ja Tomi Räikkönen oli hätyyttelemässä SavU:n maalivahti Mikko Lahikaista. Räikkösen laukaus jäi vain valitettavan heppoiseksi ja Lahikaisen ei torjunnassaan tarvinnut venyä ihmeellisyyksiin.

MYPA puolusti tiiviisti ja varsinkin kapteeni Pulkkisen johtajuus korostui pelin edetessä. SavU ei juuri maalipaikoille päässyt. Vierailijoiden tehomiehet Mikko Mutka ja Mehdi Mohammadi vaeltelivat varjojen mailla. Vahva puolustus avasi myös paikkoja vastahyökkäyksille. 13.minuutilla yksi tälläinen tyrehtyi vain siihen, että SavU:n Juuso Tuppurainen joutui katkaisemaan Samuel Lindemanin etenemisen kortin arvoisesti.

Kotijoukkueen vahva alku sai palkintonsa 17.minuutilla. Pallo saatiin pelattua rangaistusalueen rajalta puolustuslinjan taakse Samuel Lindemanille. "Linde" ei avoimessa maalipaikassa hermoillut, vaan sijoitti pallon kylmänviileästi vasempaan alanurkkaan ja vei MYPA:n 1-0 johtoon.

Itseluottamus ja varmuus kasvoivat maalin myötä ja MYPA piti tiukasti peliä kontrollissaan. 21.minuutilla se oli lähellä lisätä johtoaan, kun Paavo Kujala tarjoili vasemmalta keskityksen maalin eteen Jussi-Pekka Rämälle. "Jupen" yritys vaikeasta asennosta lipui kuitenkin ohi maalin.

SavU:lla ei ensimmäisellä jaksolla ollut oikeastaan yhtään maalipaikkaa. Se kertoo jo paljon siitä, kuinka kurinalaisesti MYPA jaksoi puolustaa. Ainoastaan kertaalleen Veeti Tuomala oli omalla rangaistusalueellaan hieman vaikeuksissa Mikko Mutkan kanssa, mutta ottelun erotuomari Jussi Vainikka ei katsonut aiheelliseksi viheltää rangaistuspotkua kovan kaksinkamppailun jälkeen.

MYPA:lla taas puolen tunnin pelin jälkeen oli oma hetkensä. Jussi-Pekka Rämä oli kahdesti suhteellisen hyvissä maalipaikoissa. Ensin Samuel Lindeman pelasi vastahyökkäyksestä pallon Rämälle pystyyn, viimeistely karkasi kuitenkin yli maalin. Seuraavaa paikkaa Rämälle tarjoiltiin 40.minuutilla tutulla kaavalla. Kujala keskitti vasemmalta, mutta "Jupen" ohjaus maalin edestä karkasi yli maalin. Pari minuuttia myöhemmin Kujala itse oli todella lähellä maalintekoa. Puolustaja pääsi puskemaan Samuel Lindemanin antamasta kulmasta, mutta SavU:n puolustus siivosi pallon väljemmille vesille maaliviivalta.

Vielä ensimmäisen puoliajan lisäajalla MYPA sai aikaan vaarallisen vastahyökkäyksen. Paavo Kujala katkaisi SavU:n hyökkäyksen ja pelasi pallon Joonas Tiihoselle. Tiihosta harvemmin nähdään hyökkäyksen kärkenä, mutta nyt keskikentän väsymätön taistelija petasi paikan Tomi Räikköselle. "Tompan" ratkaisu ei kuitenkaan riittänyt ohittamaan SavU-vahti Lahikaista.

Puoliajalle lähdettiin MYPA:n johtaessa 1-0.

MYPA ei antanut vieralijoille saumaa nousta peliin mukaan ainakaan toisen puoliajan alussa. Veeti Tuomalan ja Samuel Arposen tilalle vaihdetut Olli Kähkönen ja Eevert Hellsten tulivat vahvasti mukaan peliin.

Heti toisen puoliajan alkuun Räikkönen pääsi vastahyökkäyksestä jälleen vetopaikkaan, mutta taas kerran tulos oli laukaus päin Lahikaista.

48.minuutilla kotiyleisö pääsi juhlimaan toista maalia. MYPA sai vapaapotkun 35 metristä. Paavo Kujala keskitti pallon rangaistusalueen sisälle, johon se lopulta vierasjoukkueen huolimattoman puolustuksen seurauksena jäi pyörimään. Lopulta MYPA-kapteeni Heikki Pulkkinen siirsi pallon pelaajaruuhkan keskeltä verkon perille ja MYPA siirtyi 2-0 johtoon.

2-0 maalin jälkeen MYPA ei enää välttämättä hyökännyt niin aktiivisesti. Se ei kuitenkaan ajanut joukkuetta vaikeuksiin, sillä peliä pidettiin vahvasti kontrollissa puolustuspelin kautta.

Seuraavaa maalitilannetta saatiin odotella melkeinpä tunnin kohdalle. Kulmapotkun jälkitilanteessa pallo ajautui Samuel Lindemanille, jonka veto suuntautui kuitenkin päin Mikko Lahikaista.

SavU:n kohdepelaajat hyökkäyksessä olleet Mutka ja Mohammadi pysyivät toisellakin jaksolla suurimmaksi osaksi pimennossa. SavU:n ainoa maalitilanne tuli kun pelikellossa oli 80 minuuttia. Ensin MYPA:n Rämä ohjasi Kujalan keskityksen päin maalivahti Lahikaista. Seuranneesta vastahyökkäyksestä karkuun pääsemässä ollutta Mutkaa rikottiin. Rike tosin tapahtui rangaistusalueen ulkopuolella, mutta kun Mutka kaatui tilanteessa vasta rangaistusalueen sisällä, Jussi Vainikka tulkitsi tilanteen hieman kyseenalaisesti rangaistuspotkuksi. Mutka itse asettui pallon taakse, mutta MYPA:n maalilla Miika Korpela oli päättänyt pitää nollapelistään kiinni ja torjui upeasti rangaistuspotkun.

Korpelan torjunta nousi arvoon arvaamattomaan, sillä kavennusmaali olisi saattanut muuttaa pelin luonnetta. Vierasjoukkueen selkäranka katkesi hukattuun rangaistuspotkuun ja hermokontollikin tuntui ottelun loppupuolella pettävän.

MYPA sen sijaan keskittyi omaan tekemiseensä ja jätti selitykset muille. Se loi vielä ottelun loppuun parikin maukasta maalipaikkaa. Ensin Jussi-Pekka Rämälle pedattiin jälleen vetopaikka, mutta maalien muodossa lauantai ei ollut "Jupen" päivä ja veto painui yli. Seuraavaksi oli Ville Rautakorven vuoro, joka pääsi ohjamaan Olli Kähkösen keskityksen kohti maalia. SavU:n maalivahti Lahikainen venyi kuitenkin kelpo torjuntaan.

Kotijoukkue pääsi niittaamaan ratkaisun kun ottelu oli jo lisäajalla. Paavo Kujala heitti rajaheiton rangaistusalueen sisään Jussi-Pekka Rämälle. "Jupe" suojasi vahvasti ja pakotti SavU:n puolustajan Miika Suhosen rikkomaan rangaistuspotkun arvoisesti. Pallon taakse asettui Paavo Kujala, joka ampui pallon vuorenvarmasti vasempaan alakulmaan ja ottelun loppulukemiksi 3-0.

Päävalmentaja Jukka Karjalainen huokui ottelun jälkeen tyytyväisyyttään joukkueensa esityksestä. Sarjakärki kaatui todella tasapainoisen esityksen jälkeen.

-Oltiin tänään selvästi parempi joukkue ja mikä tahansa tulos kuin meidän voitto olisi ollut huutava vääryys. Vastassa oli sarjakärki ja eniten maaleja tehnyt joukkue. Pidimme nollan omassa päässä ja vastustajan ainut laukaus koko ottelussa tuli rangaistuspotkusta. Hyvä ja ehjä 90 minuuttinen molempiin suuntiin antaa meille hyvät lähtökohdat tulevaan Regions' Cupin peliin.

MYPA jatkaa otteluitaan seuraavaksi Regions' Cupin merkeissä. Keskiviikkona 21.6 klo 20.15 5.kierroksen ottelussa Kymenlaakson sähkö stadionille vastustajaksi saapuu Atlantis FC