MYPAn YHTEISTYÖVERKOSTO LAAJENEE

MYPAn YHTEISTYÖVERKOSTO LAAJENEE

MYPAn edustusjoukkue solmi kuluneella viikolla yhteistyöseurasopimuksen KTP:n kanssa. Käytännössä sopimus mahdollistaa A-junioreiden ja sitä nuorempien pelaajien vaivattomamman siirtymisen edustusjoukkueesta toiseen.
- Olemme yhdessä Kouvolan seurojen kanssa rakentaneet Kouvolan junioreille toimivan pelaajaputken KJP-juniorijoukkueista edustusjoukkueisiin. Tämä sopimus KTP:n kanssa tuo yhden lisäpalasen yhteistyöverkostoon ja se istuu meidän toimintaamme loistavasti. Me voimme olla vaihtoehtona KTP:n nuorille pelaajille hakea peliaikaa ja samalla meidän nuorilla pelaajilla on tiedossa yhteistyö ylemmän sarjatason seuran kanssa. Ei tämä sopimus mitään takaa kenellekään, mutta se avaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia kummallekin osapuolelle, MYPAn päävalmentaja ja valmennuspäällikkö Jukka Karjalainen toteaa.

- Sopimuksen osapuolena ovat KTP:n ja MYPAn edustusjoukkueet. Se ei käsitä muita seuroja, vaikka muista medioista on voinut saada sen kuvan. KTP:llä on kuitenkin omat samankaltaiset sopimukset HaPKin ja PeKan kanssa, Karjalainen selventää.
 
”Yhteistyö Kouvolassa on tällä hetkellä vahvempaa kuin koskaan”
MYPA on alusta asti ollut mukana KJP-yhteistyössä (Kouvolan Jalkapallo), jossa yhteistyö seurojen (MYPA, KAJO, KPonsi, Kumu JT, Purha, Sudet ja FC Peltirumpu) kesken on ottanut huimia askeleita eteenpäin parin viime vuoden aikana niin junioritasolla kuin myös aikuistasolla.
- Yhteistyö Kouvolassa seurojen välillä on äärimmäisen tärkeää ja me olemme muiden mukana olevien seurojen kanssa täysin sitoutuneita siihen. Alueen juniorit ovat edustusjalkapallon perusta, joten meillä kaikilla on sama tahtotila kehittää sitä, Karjalainen kertoo.

KJP B-junioripelaajat harjoittelevat säännöllisesti MYPAn edustusjoukkueen mukana.

Junioriyhteistyön lisäksi yhteistyö on vahvistunut aikuisjoukkueiden kesken ja seurojen muussa toiminnassa.
-Nyt myös edustusjoukkueet tekevät yhteistyötä. Päävalmentajilla on keskenään säännölliset keskustelut KJP:n valmennuspäällikön kanssa pelaajista ja toiminnasta. Tälläkin hetkellä MYPAn edustusjoukkueen harjoituksissa käy säännöllisesti kourallinen KJP:n B-junioreita ja toivon mukaan he pääsevät pelaamaan miesten pelejä mahdollisimman pian. Pohdimme myös parhaillaan yhteisiä valmennuskoulutuksia seurojen kesken ja muuta toiminnallista yhteistyötä, Karjalainen paljastaa.

- Lisäksi edustusjoukkueiden päävalmentajat ovat sopineet jo parin vuoden ajan pelaajayhteistyöstä edustusjoukkueiden pelaajien välillä. Esimerkiksi vähälle peliajalle jäävälle MYPAn edustusjoukkueen pelaajalle haetaan aina peliaikaa ensisijaisesti jostakin KJP:ssa mukana olevasta edustusjoukkueesta. Mielestäni yhteistyö Kouvolassa on tällä hetkellä vahvempaa kuin koskaan, Karjalainen lisää.
 
Karjalainen kertoo MYPAn ottaneen monta seuran linjauksien mukaista askeletta parin viime vuoden aikana. Seuraa on lähdetty kehittämään maltilla ja realistisella tavalla joka osa-alueella. MYPA on tehnyt toiminnassaan selkeitä linjauksia, joista yhteistyö on yksi iso osa laajaa kokonaisuutta.
- Haluamme rakentaa ensin paikallisesti ja alueellisesti laajan, kestävän sekä tehokkaan yhteistyömallin toiminnallemme yli lajirajojen niin kentällä kuin myös sen ulkopuolella.  Kun perustat yhteistyölle ovat kunnossa, niin meidän tulee löytää kestävä yhteistyömalli myös kansallisella ja jopa kansainvälisellä tasolla. Yhteistyö on yksi iso ja tärkeä osa tätä kokonaisuutta, Karjalainen päättää.