Nihkeä 2-1 -voitto Kouvolan derbystä

Nihkeä 2-1 -voitto Kouvolan derbystä

Lievästi sateisessa säässä KJP laittoi MyPan tiukille, mutta 27 sarjamaaliin tällä kaudella nousseen Jussi-Pekka Rämän maaleilla kolme pistettä otti MyPa.

Ottelun alku oli selkeää KJP:n hallintaa, ja se saikin useita vetoja aikaiseksi jo ensimmäisellä kymmenminuuttisella. Mm. Niko Nakari oli päästä läpiajosta maalintekoon, mutta ei aivan onnistunut.

Kymmenen minuutin kohdilla MyPakin sai tilanteita. Ensin Väinö Hietala keskitti Rämälle, jonka pusku meni ohi. Hetkeä myöhemmin Hietala ja jatkotilanteesta Joakim Joutjärvi pääsivät yrittämään, mutta konkarivahti Ville Iiskola KJP:n maalilla selvitti tilanteet.

Jos oli ottelun alku varsin hankala MyPalle, niin lisää vettä myllyyn tuli Jari Hasselin loukkaantumisen myötä reilun 20 minuutin pelin jälkeen. "Todennäköisesti jotakin repesi pohkeesta," Hassel kertoo ottelun jälkeen. Hänen tilalleen tuli Anatolii Moisieiev ensiesiintymiseensä MyPan riveissä.

Ensimmäisen jakson edetessä MyPa alkoi saada hiukan hallintaa ja tilanteitakin alkoi tulla. Mm. Väinö Hietala oli ahkera laukomaan, eikä maali ollut kaukana. Useampi oikeaan takayläkulmaan suunnattu laukaus meni vain aavistuksen ohi.

MyPa aloitti maalinteon reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun Niklas Rautomäen keskitys oikealta päätyi lopulta Rämälle lähietäisyydelle maalista, eikä mies erehtynyt. Tauolle mentiin hiukan sekavassa ottelussa MyPan johdossa.

Toinen jakso alkoi vauhdikkaasti. Ensin Hietalan veto hyvästä paikasta meni niukasti ohi Iiskolan vartioimasta maalista ja heti perään toisessa päässä KJP:n ykköspyssy Niko Nakari pääsi läpiajosta tuikkaamaan tilanteeksi 1-1. Yhdestoista maali kolmeentoista sarjaotteluun.

KJP:llä oli paikkoja mennä johtoonkin, mutta ratkaiseva maali nähtiin toisessa päässä. Rämä pääsi läpiajoon ja oli pääsemäisillään Iiskolan ohi, mutta maalivahti kaatoi Rämän ja pallo vietiin pilkulle. Ja vetäjähän oli luonnollisesti kukas muukaan kuin Rämä itse. Pallo voimalla verkkoon. 2-1 MyPalle.