Nousujohteisella vireellä KPV:n kaatoon

Nousujohteisella vireellä KPV:n kaatoon

kuva: Rauni Pakkala

Sarjakausi jatkuu lauantaina 18.7.2020, kun MYPAa vastaan KSOY Stadionille pitkän bussimatkan takaa matkustaa KPV. Nousua Veikkausliigaan tavoitteleva kokkolalaisjoukkue on paperilla ennakkosuosikki, mutta MYPA on iskuvalmiina osoittanut vaarallisuutensa jo sekä AC Oulua että VPS:ää vastaan.

MYPA lähtee jahtaamaan kauden avauspisteitä ehjän harjoitusviikon päätteeksi. Kaksi kirvelevää ja niukkaa tappiota kauden avauspeleissä ovat kasvattaneet nälkää, ja kotijoukkue on valmis kohtaamaan yhden sarjan ennakkosuosikeista ylihuomenna lauantaina. 

Vierasjoukkue KPV on aloittanut kautensa voitolla ja tasapelillä, joskaan täysin tyytyväisiä Pallo-Veikot eivät ole olleet avauspeliensä otteisiin. Tasapeli EIF:ää vastaan edelliskierroksella oli pettymys, josta sisuuntuneena Vihreät matkustavat Myllykoskelle tavoitteenaan vain ja ainoastaan voitto.

Vaikka MYPAlla on allaan kaksi tappiota, päävalmentaja Ilkka Mäkelä näkee suojattiensa otteissa paljon hyvää sarjan avauskierroksilta. Ennakkoon Ykkösen kärkipäähän veikatut AC Oulu ja VPS eivät päässeet helpolla myllykoskelaisten käsittelyssä, ja KPV:ta vastaan linjan halutaan jatkuvan samana. Omien heikkouksien hiomiseen on kiinnitetty vielä enemmän huomiota kuluneella harjoitusviikolla.

Ehjällä kokoonpanolla lauantain otteluun valmistautuva MYPA on treenannut kamppailun alla sekä omaa että vastustajan pelikirjaa. Mäkelän mukaan KPV:n iskukyky tiedostetaan.

- KPV pitää pysäyttää lauantaina heidän vaarallisimmista sektoreista. Vastassa on laatujoukkue ja kokoonpanossa on tuttuja kasvoja, päävalmentaja kuvailee.

Nousujohteinen alkukausi lupaa hyvää 

MYPAn puolustusosastolle tälle kaudelle hankittu Ahmed Said Ahmed kuvailee joukkueen tunnelmia odottaviksi ottelun alla. Somalian maajoukkueessakin esiitynyt raamikas toppari on pelannut kauden avauskierroksilla täydet minuutit ja on vakiinnuttanut paikkansa punapaitojen avauskokoonpanossa.

- Totta kai harmittaa, ettemme ole raapineet pisteitä kahdelta ensimmäiseltä kierrokselta. VPS-matsi oli osaltamme jo hyvä, ja nyt katseet ovat KPV-ottelussa. Meidän pitää olla puolustussuuntaan yhtenäisiä ja käydä iskemässä tarvittavat maalit, jotta pisteet jäävät Myllykoskelle, hän kertoo.

Toppari kuvailee alkukauden olleen nousujohteinen, ja lähtökohdat viikonloppuun ovat hänen mukaansa mielenkiintoiset.

- Pitkä kausi edessä ja paljon matseja jäljellä. Olemme pystyneet parantamaan peliämme sarja-avaukseen nähden. Tunnelmat ovat hyvät, hän päättää.

 

MYPA - KPV, 18.7.2020 klo 17.00, KSOY Stadion

Liput ennakkoon lippu.fi

Ottelun näyttää Elisa Viihde.

Tervetuloa!