Oijusluoman kaukolaukaukset tiistai-illan helminä

Oijusluoman kaukolaukaukset tiistai-illan helminä

Kuva: Mia Kujala

MyPa palasi voittojen tielle kun se kaatoi tiistai-iltana KSOY stadionilla SavU:n peräti lukemin 6-1. Elias Oijusluoman kaksi kaukolaukaus maalia hivelivät kotiyleisön silmiä.

Ottelun ensimmäiset kosketukset ja minuutit eivät vielä antaneet olettaa, mitä KSOY stadionin tulostaulu tulisi ottelun lopussa näyttämään. Jo parin pelatun minuutin jälkeen molemmat joukkueet olivat saaneet pelattua pallon viimeiselle kolmannekselle, mutta eväät loppuivat ratkaisuiden hetkillä.

Maaleja varten tiistai-illan taistossa tarvittiin niin onnea kuin taitoakin. MyPan ensimmäisessä osumassa tarvittiin ensiksi mainittua. Sasu Hernesniemelle pelattiin pystysyöttö oikealla sivustalla. Hernesniemi ehti kääntämään päätyrajalta pallon maalin eteen, josta SavU:n Joona Kuismala ohjasi sen epäonnekseen omaan maaliin ja MyPa siirtyi 1-0-johtoon ottelun neljännellä minuutilla.

MyPan johtomaalin jälkeen kumpikaan ei saanut ottelua täysin selkeästi hallintaansa. Seuraava selkeä maalipaikka osui vierasjoukkueelle kolmentoista peliminuutin kohdalla. SavU:n paras maalintekijä Peetu Kerminen pääsi hieman helpon oloisesti pujottelemaan MyPan puolustukselta vetopaikkaan, mutta Kermisen laukauksen MyPa-vahti Joel Peltola pystyi torjumaan.

Kolmisen minuuttia tästä ja MyPalla oli jälleen onnea matkassa. Pitkä pelinavaus syöttö näytti jo valuvan vastaan lähteneelle SavU-vahti Tuomo Hiltuselle. Puolustuksen ja Hiltusen kommunikaatio tilanteessa kuitenkin syystä tai toisesta petti ja MyPan Väinö Hietala ryöväsi pallon itselleen. Hietalalla oli lopulta helppo työ viimeistellä kauden kahdeksas maalinsa joka vei samalla kotijoukkueen 2-0-johtoon ottelun 16. minuutilla.

Hietalan maalin jälkeen saatiin jo hieman esimakua tulevasta kun 18 pelatun minuutin jälkeen Elias Oijusluoma laukoi vihaisen maanuoliaisen rangaistusalueen rajalta, mutta tällä kertaa pallo lipui vain aavistuksen tolpan väärälle puolelle.

Ottelun 22. minuutti toi lopulta lisää tulosta. Virkeällä jalalla SavU:n puolustusta kiusannut Väinö Hietala riisti pallon ja ajoi rangaistusalueen vasemmalle sivustalle. Kääntö maalin eteen tavoitti Juho Innasen, joka laukoi pallon taidokkaasti ohi Hiltusen ja tilanteeksi vaihtui 3-0.

SavU aiheutti MyPan puolustukselle sen ainoan kauneusvirheen ottelun 27. minuutilla. Vierasjoukkue pääsi turhan vapaasti pyörittämään peliä kotijoukkueen puolustuslinjan edessä ja kun tilannetta ei saatu purettua Eero Ylönen laukoi pallon rangaistusalueen rajalta tarkasti 3-1 kavennuksen vasempaan alakulmaan.

MyPa kuitenkin vastasi vielä yhdellä maalilla kun Väinö Hietalan laukaus rangaistusalueen vasemmasta kulmasta ottelun 33. minuutilla pomppi hieman onnekkaasti takanurkkaan ja tilanteesta 4-1 lähdetiin ottelun tauolle.

Toisen puoliajan alku ehti alkuun näyttää siltä, että SavU kiipeää vielä peliin mukaan. Vaihdosta peliin mukaan tulleen Santeri Karjalaisen pusku ylärimaan ehti aiheuttaa hienoista pulssin nousua, mutta lopulta MyPa pystyi syömään vierasjoukkueen eväät toisella puoliajalla ilman suurempaa hätää.

Ottelun 59. minuutti tarjoili kotiyleisölle lopulta silmäkarkkia, jota Saviniemessä ei ihan äsken ole nähty. Elias Oijusluoma tykki puhui 20 metristä ja pallo painui vastustamattomasti oikeaan ylänurkkaan. Tiistai-illan ensimmäinen helmi vei MyPan jo 5-1-johtoon.

Oijusluoman helmen jälkeen MyPa sai hetkeä myöhemmin pallon uudestaan maaliin, mutta Juho Innasen tyylikäs ohjaus maalin edestä valui viemäristä alas kun avustavan lippu oli pystyssä paitsion merkiksi.

Kotiyleisön silmiä hiveltiin vielä 66. minuutilla. SavU:n pelinavaus epäonnistui ja Oijusluoma nappasi pallon itselleen. Rangaistusalueen rajalta lähtenyt tiistai-illan helmi osa kaksi painui jälleen vastustamattomasti yläputken alle, sinetöi loppulukemiksi 6-1 ja nosti MyPan takaisin sarjan piikkipaikalle.

MyPan seuraava ottelu pelataan 30.7. vieraskentällä Ristiinan Palloa vastaan.

KSOY stadionilla pelataan seuraavan kerran 6.8. jolloin vieraaksi saapuu Mikkelin Pallo-Kissat.