Otteluennakko Atlantis FC/Akatemia - MyPa

Otteluennakko Atlantis FC/Akatemia - MyPa

MyPa pelaa toisen vierapelin putkeen Uudellamaalla, tällä kertaa Helsingissä ja vieläpä sisällä hallissa maanantaina 13.5. klo 19.

Mitä mieltä olet hallissa pelaamisesta toukokuussa, päävalmentaja Mika Pasanen?
"Kyllä sitä mieluummin ulkona pelaisi."

MyPan edellinen ottelu päättyi 1-3 -vierastappioon NJS:ää vastaan. MyPa pelasi yli puolet ottelusta alivoimalla keskikentän moottorin Joakim Joutjärvi saatua kaksi keltaista korttia ja siten hänet ajettiin ulos kentältä, minkä vuoksi hän on sivussa maanantain ottelusta. Näin ollen keskikentän keskustassa ei nähdä jo tutuksi tullutta kaksikkoa Joutjärvi - Jasper Kostian. Saapa nähdä, onko korvaajana Jari Hassel, Vili Toppinen, Tuomas Stadig vai joku ihan muu.

Pasanen ei luonnollisestikaan nimeä tässä vaiheessa ketään korvaajaksi: "Viimeistelytreeneissä katsotaan, ketkä ovat iskussa."

Pasanen vastustajasta: "On tosi urheilullinen joukkue, paljon on nopeutta, juoksuvoimaa ja tosi taitavia yksilöitä. Joukkuepelaaminen ei ole niin organisoitua ja kollektiivista. Prässää kovaa korkealta ja aiheuttaa varmasti vaikeuksia tässä sarjassa monille prässin kautta.

Hänen mukaansa pelin kuvaa on tällä kertaa vaikea ennakoida, mutta Pasanen odottaa kovavauhtista peliä ja paljon kamppailua.

"Pelin tulee ratkaisemaan se, kumpi on tehokkaampi maailpaikoissa. Toivotaan, että se on MyPa," Pasanen lopettaa.

Niklas Rautomäki, minkälaista ottelua odotat Atlantiksen Akatemiaa vastaan?
"Kova peli on varmasti tulossa. Atlantiksella on paljon yksilötaitoa, mutta hyvällä joukkuepelillä hoidetaan kolme pistettä mukaan."

Rautomäki on ollut avauksessa kaikissa MyPan tämän kauden virallisissa otteluissa, mutta ei totuttuun tapaan laitahyökkääjänä. Mitä mieltä pelaaja itse on muuttuneesta roolistaan?

"Wing-backinä ja keskikentällä pääsen paljon enemmän osallistumaan pelin rakenteluun ja yleensäkin pallolliseen peliin, mikä sopii roolina minulle hyvin, mutta kyllä sinne hyökkäyspäähänkin tarvittaessa annettavaa löytyy edelleen."