Otteluennakko FC Futura - MyPa

Otteluennakko FC Futura - MyPa

Lauantaina 13.4. MyPa matkustaa Porvooseen klo 16 alkavaa Kakkosen ottelua varten.

Nyt se kausi viimein alkaa! Pitkä on ollut talvi, mutta odotus on kannattanut. Parin vuoden tauon jälkeen MyPa palaa kansallisiin sarjoihin ja Kakkoseen. Hiukan erikoisen tilanteesta tekee se, että vaikka MyPa nousi viime kauden päätteeksi Kolmosesta Kakkoseen, sarjataso on edelleen neljänneksi korkein. Veikkausliigan alapuolella ovat nyt Ykkösliiga ja Ykkönen, vasta sitten Kakkonen.

Kauden avausottelussa vastaan asettuva FC Futura nousi kaudeksi 2022 Kakkoseen, ja vaikka viime kauden päätteeksi se näytti putoavan takaisin Kolmoseen, se sai Kakkosen paikkansa takaisin mm. FC Hongan konkurssin vuoksi. Ennen näitä kausia FC Futura on pelannut Kakkosta viimeksi kaudella 2016.

Porvoolaisten riveissä on hiukan kokemusta Ykkösestä, jossa Jani Kaukomaa on edustanut pari kautta Gnistania. 27 ilmoitetusta pelaajasta kymmenkunta on pelannut käytännössä ainoastaan junnupelejä, joten nyt ainakin osalle heistä lienee tulossa vastuuta myös aikuisten sarjoista. Näin ainakin, jos viime kauden meno toistuu, sillä viime kaudella Kakkosen 22 sarjaottelussa kentällä kävi lähes neljäkymmentä eri pelaajaa eikä yksikään pelannut enempää kuin 13 ottelussa.

Viime kaudella kuudessa MyPan ottelussa kentälle päässyt Anatolii Moisieiev pelaa nyt FC Futurassa ja saanee tililleen ensimmäiset Kakkosen ottelunsa. Joukkueessa on muitakin ukrainalaisia, jotka seuran helmikuisen tiedotteen mukaan tuovat joukkueeseen rutiinia.

Sitten mennään vierasjoukkueeseen eli Myllykoskelle. Sopimuksia MyPalla on hiukan yli kahteen avauskokoonpanoon eli ihan mukavasti - varsinkin, kun mukana on lukuisia kokeneita pelimiehiä, joista muutamat pelasivat MyPassa myös Ykköstä 2019-2020. On muun muassa Jari Hassel, iki-mypalainen kapteeni Olli Kähkönen ja tuoreimpana tietenkin maalitykki Jussi-Pekka Rämä.

Vaihtuvuuttakin on ollut, mutta kokonaisuutena MyPan rekisteröimistä pelaajista puuttuu lähinnä Joona Martikainen ja Aleksi Mykrä. Tilalle tuli neljä nuorta miestä: Jasper Kostian, Otto Haimi, Roni Polat ja Eelis Silvo. Keskikenttäpelaaja Kostian on ehtinyt pelata jo pari kautta PeKassa Kakkosta, Otto Haimi muutaman kauden KJP:ssä Kolmosesta ja Silvo PeKassa yhdet kaudet sekä Kakkosta että Kolmosta. Polat teki läpimurtonsa aikuisten tasolle viime kaudella KJP:ssä, jossa hän pelasi 19 ottelussa upottaen pallon vastustajan maaliverkkoihin viidesti. Voitaneen sanoa, että jokainen tästä nelikosta on vahvistus jo valmiiksi vahvaan joukkueeseen.

Suurimmat muutokset MyPassa tapahtuivat kentän ulkopuolella, sillä niin valmentajat kuin puheenjohtajakin vaihtuivat talven kuluessa. Mika Pasanen naarattiin mikkeliläisestä MP:stä päävalmentajaksi ja toisena valmentajana on Miika Kuntonen, joka toimii myös Kolmosta pelaavan KJP:n päävalmentajana. Jatkuvuutta edustaa Katariina Tirkkonen, joka toimii edelleen valmennustiimissä fysiikkapuolella. Taustalle tulivat myös Santeri ja Lenni Susiluoto huoltajien rooleihin.


Päävalmentaja Mika Pasanen sekä FC Futurassakin esiintynyt maalivahti Antti Kaikkonen vastasivat muutaman kysymykseen.

Millaiset tunnelmat joukkueen sisällä ovat kauden alkaessa?
Pasanen: "Innostuneet ja odottavaiset. Tätä varten ollaan tehty koko talvi töitä, että päästään pelaamaan sarjapelejä."
Kaikkonen: "Joukkueessa on hyvä henki. Kopissa ja treeneissä on paljon energiaa sekä sopivasti huumoria. Talven treenikausi on pitkä, joten kaikki odottaa jo sarjapelien alkua."

Millaisessa iskussa MyPa on kauden alkaessa? Onko joukkue terveenä?
Pasanen: "Joukkue on ollut hyvässä vireessä treeneissä ja ollaan valmiita aloittamaan sarjapelit. Muutamilla pelaajilla on edelleen vammoja ja muutama on ollut kipeänä, mutta muutoin terveystilanne on tällä hetkellä ihan ok."

Millaista esitystä MyPalta voidaan odottaa FC Futuraa vastaan?
Pasanen: "Haluan nähdä Futuraa vastaan taistelutahtoisen MyPan, joka jättää kaikki kentälle. Kakkosessa pienet marginaalit tulevat ratkaisemaan yksittäisiä otteluita ja ne meidän pitää hoitaa hyvin."
Kaikkonen: "Jokainen pelaaja tekee parhaansa 90 minuuttia, katsotaan mihin se riittää. On tärkeää saada peli kulkemaan kauden ekasta pelistä lähtien ja jännitys karistettua pois. Meillä on nuori ja taitava juoksuvoimainen ryhmä, näyttöhaluja on jokaisella."

Mitä tavoitteita MyPalla on kaudella 2024 Kakkosessa?
Pasanen: "Joukkueen yhteinen tavoite on päästä ylempään loppusarjaan."

Olet pelannut porvoolaisvastustajan riveissä muutamia vuosia nuorena. Millaisia ajatuksia on vanhan seurasi kohtaamisesta?
Kaikkonen: "Kiva päästä Porvooseen pelaamaan. Futurasta löytyy vieläkin tuttuja kasvoja. Kaupungista ja seurasta paljon mahtavia muistoja. Keskitytään ensin peliin ja loppuvihellyksen jälkeen pystyy fiilistellä paremmin."

Kommentti Suomen Cupin arvonnasta? Mitä ajatuksia Ykköseen nousseesta vastustajasta FC Vaajakoskesta?
Pasanen: "Mukava saada kotipeli ja päästä haastamaan Ykkösen joukkuetta. Vaajakoski on hyvä joukkue, jossa monella pelaajalla on kokemusta Ykkösliigan tasolta."


MyPan kauden avausottelun voi katsoa ilmaiseksi Veo Live -sovelluksesta.

Olethan jo ostanut oman MyPa-korttisi? Sillä pääset kaikkiin MyPan kotiotteluihin, myös Suomen Cupin otteluihin. Kortin voi ostaa MyPan verkkokaupasta, Neste Anjalasta tai Reunan kirjakaupasta hintaan 85€.