Otteluennakko JäPS/47 - MyPa

Otteluennakko JäPS/47 - MyPa

MyPa matkustaa Järvenpäähän torstaina 23.5. kohtaamaan JäPS/47:n. Ottelu alkaa klo 18:30.

MyPa ei ole tiettävästi kohdannut JäPS/47:ää aiemmin, mutta sen sijaan ykkösjoukkue JäPSin on neljästi MyPan uuden tulemisen jälkeen - ja aina on käynyt köpelösti. Kaudella 2018 Kakkosessa JäPS haki 5-4 -vierasvoiton Saviniemestä ja murskasi MyPan kotiottelussaan peräti 7-1, mutta toisaalta kausi päättyi MyPan sarjavoittoon kahden pisteen erolla ennen kakkoseksi tullutta JäPSiä. Kaudella 2021, niin ikään Kakkosessa, JäPS vei pisteet Saviniemestä lukemin 4-2 ja kotonaan 3-1.

Syy, miksi kohtaamisia MyPan ja JäPS/47:n välillä ei ole, on varmaankin se, että JäPS/47 pelasi vielä 2021 Nelosta ja sen jälkeen kaksi kautta Kolmosessa. Se on nyt ensimmäistä kauttaan Kakkosessa, joten mahdollisuuksiakaan ei ole ollut kuin Suomen Cupissa.

JäPS/47:llä on tällä kaudella 5 tehtyä ja 7 päästettyä maalia Kakkosessa, kun MyPan vastaavat ovat 8 tehtyä ja 13 päästettyä. Molemmilla on viisi ottelua pelattuna.

Kakkosen A-lohkossa on annettu keskimäärin 13,3 varoitusta per joukkue tällä kaudella, mikä tekee hiukan alle viisi varoitusta per ottelu. Selvästi eniten varoituksia on ottanut sarjakärki GrIFK (23) ja vähiten PPJ (6) sekä PEPO (7). MyPalla on 12 ja JäPS/47:llä 17 varoitusta. Punakortteja on heiluteltu lohkossa viidesti, joista yksi MyPalle. JäPS/47 on selvinnyt ilman kentältäpoistoja.

MyPan päävalmentaja Mika Pasanen vastustajasta:
“Aika taisteleva joukkue. Pyrkii prässäämään korkealta mies miestä vastaan. Varmaan vaikea joukkue pelata vastaan, jos jäädään alas pyörimään pallon kanssa.”

Taustatyöt on tehty, koska JäPSin heikkoudet on selvästikin löydetty:
“Katsotaan, jos pystyttäisiin iskemään heikkouksiin.”

Mikä on suurin kehityskohde oman joukkueen pelaamisessa, päävalmentaja Pasanen?
"Viime pelin perusteella se, miten me pästään matalasta blokista eteenpäin. Miten tunnistetaan tilanteita, että kun päästään ylemmäs, niin otetaan yläalueella pallonhallintajaksoja.

“Toki me halutaan pelata suoraviivaista futista, mutta tunnistettaisiin paremmin meidän vastahyökkäyspelaajia ja tiloja, mihin halutaan pelata palloja.”

Muutakin kehitettävää pelissä Pasasen mukaan on, nimittäin kolmessa viimeisessä ottelussa vastustajille on annettu rankkari.
"Omassa boksissa on oltava huolellinen, eikä olla yliaggressiivisia. Blokataan, peitetään ja ohjataan vastustajat pois meidän vaara-alueelta," Pasanen painottaa.

MyPa joutuu tulemaan pari seuraavaa ottelua toimeen ilman keskikentän moottoriaan Joakim Joutjärveä, koska tämä on vielä hetken armeijan leivissä. Lisäksi Niko Ritola on sivussa parin viime kuukauden tapaan, muttei välttämättä enää pitkään.

Ritola: "Takareisi hajosi harkkapelissä KJP:tä vastaan maalis-huhtikuun taitteessa ja sitä on tässä nyt kuntoutettu. Viime viikolla pystyin aloittamaan pallotreeneissä puolilla tehoilla ja viikko viikolta pystyy tempoa lisäämään. Jos kuntoutus menee hyvin, niin kesäkuun aikana olisi jo toivottavasti täydessä pelikunnossa."

        
Valokuvat: Joonatan Rantala

JäPS/47:n joukkue on pysynyt kohtuullisen hyvin kasassa viime kaudesta. Viime kaudella 14 maalia Kolmosessa tehnyt Akseli Pohjantähti on jatkanut tällä kaudella Kakkosessa samaa menoa, sillä hän on tehnyt kolme joukkueensa viidestä maalista. Hän on pyörinyt ykkösjoukkueen mukana Kakkosessa vuosia, mutta tämä kausi vaikuttaa alun perusteella olevan läpimurtokausi tällä tasolla.

Monella pelaajalla on jonkin verran kokemusta Kakkosen tasolta ykkösjoukkueen riveistä, mutta ovat nyt jääneet kakkosjoukkueeseen jatkamaan samaa sarjaa. Lisäksi kokemusta on Ykkösen tasolta kaudelta 2022, jolloin Joakim Ärilä ja Olli Valto kuuluivat pelaavaan vakiokokoonpanoon. Ärilä on kuitenkin päässyt vain kahdesti vaihdosta kentälle tällä kaudella JäPS/47:ssä, kun taas Valto on pelannut tällä kaudella täydet minuutit.

Nuorempaa sukupolvea edustavat mm. junnumaajoukkueissa pyörinyt 19-vuotias Veeti Manner ja 2006 syntynyt Daniel Hvidberg, joka oli voittamassa P17-sarjan Suomen mestaruutta HJK:n riveissä pari kautta takaperin.

Ottelun voi katsoa ilmaiseksi MyPan Youtube-kanavalta.