PEPO 0-2 -vierasvoittoon harjoitusottelussa

PEPO 0-2 -vierasvoittoon harjoitusottelussa

Lappeenrantalaiset veivät pidemmän korren kahdella avausjakson maalilla.

Ottelun ensimmäinen vaarallisempi tilanne syntyi seitsemän minuutin kohdilla, kun PEPOn Miro Salminen pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta niukasti yli MyPa-maalin.

MyPa sai 31. minuutilla yhden avausjakson parhaista vastahyökkäyksistään, joka johti kulmapotkuun. Se annettiin vasemmalta ja päätyi maaliin saakka, mutta tuomari hylkäsi maalin.

Avausjaksolla palloa hallitsi selkeästi enemmän PEPO, vaikkei se saanutkaan kovin montaa tilannetta rankkarialueelle asti näppäristä syöttökombinaatioista huolimatta. Kärjessä pelannut Omar Jammeh oli kuitenkin jatkuvana uhkana MyPan toppareille ja jakson puolivälissä hän oli puskea pallon ohi myöhässä palloa nyrkkeilemään lähteneen MyPa-vahti Antti Kaikkosen, mutta ohi meni.

35 minuutin kohdilla PEPOn vasemmalta lähtenyt keskitys jatkettiin maalin eteen, josta PEPO-pelaajan viimeistely-yritys meni niukasti ohi maalin. Hienosti pelattu kuvio vierailta.

Avausmaali nähtiin 38. minuutilla, kun Alex Oikkonen täräytti n. 25 metristä unelmapommin etuylänurkkaan ja PEPOn 1-0 -johtoon. Komea veto!

43. minuutilla PEPO sai lahjamaalin, kun Miro Salminen katkaisi MyPan syötön rankkarialueen rajoilla ja latasi pallon voimalla ohi vastaan tulleen Kaikkosen. Näin ollen tauolle lähdettiin 0-2 -tilanteesta.

"Ensimmäinen puoliaika oli meiltä heikkoa tekemistä ja PEPO oli parempi. Me ei oltu valmiina paiskimaan hommia ja annettiin turhan paljon tilaa vastustajalle," MyPan päävalmentaja Mika Pasanen toteaa avausjaksosta.

Toisen jakson alussa MyPa otti pallonhallinnan PEPOn pyrkiessä lähinnä nopeisiin vastahyökkäyksiin, joista tulikin pari vaarallista tilannetta. MyPan vaarallisimmat hyökkäykset keskittyivät jonkin verran vasempaan laitaan, jossa mm. laitapakkina pelannut Panu Pykäläinen teki hyviä nousuja. Laukauksia kohti maalia saatiin kuitenkin odotella, vaikka tilanteenpoikasia ja pari hyvää keskitystäkin nähtiin.

Yksi MyPan parhaista paikoista osui kärjessä pelanneelle Jari Hasselille, joka pääsi pusemaan Roni Polatin vasemmalta lähteneestä keskityksestä, mutta ei osunut tolppien väliin.

"Puoliajalla laitettiin taas työhaalarit jalkaan ja toinen puoliaika oli meiltä hyvä," Pasanen kertoo.

Loppua kohden palattiin lähtöasemiin eli PEPOn pallonhallintaan, mutta aivan ottelun lopussa MyPa nosti riskitasoja saaden vähän painetta PEPOn puolustukseen. Se ei riittänyt, vaan PEPO oli ottelussa vahvempi.

Samaa mieltä on päävalmentaja Mika Pasanen: "Kokonaisuutena parempi joukkue voitti tänään."

"Tänään oli tarkoitus katsastaa pelaajia laajemmin, jotta tiedetään paremmin yksilötasolla, että missä mennään. Peli antoi meille todella paljon informaatiota jatkoa ajatellen. Katsotaan peli vielä videolta tarkasti läpi ja analysoidaan kehityskohdat sekä joukkue- että yksilötasolla."