Periksi ei anneta!

Periksi ei anneta!

 

Moi kaikki,

Nyt kun seurassa on tapahtunut muutoksia, niin sarjapaikan, kuin toimijoidenkin suhteen, lienee paikallaan valottaa seuran tilannetta kaikille siitä kiinnostuneille.

Kiitos!

Ihan ensimmäiseksi haluan kiittää lämpimästi kaikkia teitä, jotka olette olleet mukana MyPan matkassa myös vaikeina aikoina. Ilman teitä MyPaa ei olisi.

Lämmin kiitos myös meidän uskollisille kumppaneillemme. Erityisesti mieltä lämmitti suurimman osan pysyminen MyPan mukana myös nyt pandemian aikana, vaikka tiedän että myös osalla teistä oli todella vaikeaa. Tulemme tekemään kaikkemme, jotta olisimme luottamuksenne arvoisia, nyt ja tulevaisuudessa.

Minä

Minun nimeni on Risto Oksanen ja olen MyPa ry:n uusi puheenjohtaja tulevan vuoden ajan. Minulle MyPa on aina ollut lähellä sydäntä. Isoisäni Leo oli mukana perustamassa seuraa vuonna 47. Isäni Pate oli seuran toiminnassa mukana pelaajauran jälkeen koko ikänsä. Setäni Ati, Make ja Topi pelasivat jokainen vuorollaan edustusjoukkueessa, jolloin nimi Oksanen tuli liitetyksi MyPan historiaan. Itse olin MyPan hallituksessa jo vuonna 1991. Silloin joukkueessa hääräsivät mm. Kuningas Litmanen ja Hyypiän Sami. 2000 luvun alussa olin mukana hoitamassa MyPan markkinointia.

Nykyisin toimin yrittäjänä Helsingissä sponsorointiin erikoistuneessa RCBA Oy:ssä, sekä Sponsorointi & Tapahtumat ry:n hallituksen puheenjohtajana. Lisäksi olen mukana myös Euroopan kattojärjestön European Sponsorship Associationin hallituksessa.  

Oma jalkapallourani rajoittui juniorivuosiin ja nyt Ruutiukkojen harrastepalloiluun. Ilmeisesti minulla on varsin hyvä laukaus, koska usein minua kannustetaan laukomaan. Tosin olen kummastellut miksi nämä kannustajat ovat vastajoukkueen pelaajia. Pelailemme sunnuntai aamuisin klo 10. kesällä ulkona ja talvella hallissa. Kaikki halukkaat ovat lämpimästi tervetulleita ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Talous

MyPan tilanne on herättänyt suurta huolta etenkin, kun lopulta menetimme sarjapaikkamme II-divisioonassa. Tämä ei kuitenkaan vaaranna seuran jatkuvuutta. Onnistuimme pandemiasta huolimatta pitämään seuran talouden vesirajan yläpuolella. Näin ollen seura on edelleen velaton, mikä antaa hyvän pohjan tulevaisuuden rakentamiseen. Tulevaisuutta tulemme edelleen rakentamaan omien resurssiemme puitteissa. Kulut tullaan mitoittamaan tulojen mukaan. MyPa on tappiota tavoittelematon yhdistys, niin kentällä kuin taustoissa.

Joukkue

Sarjapaikan vaihtumisen myötä joukkueeseen tulee luonnollisesti lisää painetta vaihtuvuudelle. Jalkapallossa joukkueen kokoonpano vaihtuu aina vuosittain. Myös menestyksen hetkinä. Olemme käynnistäneet uuden valmentajan etsimisen. Toivomme että sopiva henkilö löytyisi mahdollisimman läheltä, mutta ennen kaikkea olemme hakemassa parasta mahdollista henkilöä nousutalkoisiin.

Valmentajaehdokkaiden arvioinnissa ovat mukana alueen parhaat ammattilaiset, jo edellisellä kaudella MYPAn valmennustiimissä olleet Tuomas Aho, Jukka Lindström, Marko Honkanen sekä lisäksi Timo Tiitinen ja Heikki Pulkkinen.

Myös KJP:n kanssa on käyty neuvottelut hyvässä hengessä, eikä seurojen keskinäisissä suhteissa ole mitään epäselvää. Ensikaudella pelaamme samassa sarjassa ja pelaajien siirtyminen kauden aikana voidaan hoitaa lainasopimusten kautta. Kaikki ovat sitoutuneita siihen, että MyPa tulee nostaa välittömästi takaisin kakkoseen ja KJP:n sarjapaikka säilyttää, jotta pystymme tarjoamaan junioreillemme toimivan pelaajapolun huipulle asti.

Olosuhteet

Päivittäisiä asioita hoitaessa tulee usein keskityttyä yksityiskohtiin, jotka juuri sillä hetkellä on päällimmäisenä mielessä. Tämä ilmenee usein niin sanottuna kitinänä, joka yleensä kohdistuu Kouvolan kaupunkiin. Kuten esimerkiksi stadionin kenttäpinnan uusiminen. Se on nyt jo terveydelle vaarallinen. Viime vuonna Kangasniemen Vade rikkoi ristisiteensä, kompastuttuaan kentän paikkaan yksin palloa kuljettaessaan.

Joskus on kuitenkin syytä pysähtyä ja nähdä kokonaiskuva. Meillä on asiat Kouvolassa varsin hyvin ja siitä haluamme kiittää kaupungin päättäjiä. Olemme kiitollisia, mutta toki tulemme jatkossakin keskittymään yksityiskohtien kehittämiseen ja toivottavasti yhdessä ja rakentavassa hengessä.

 

Pidetään arvokkaasta yhteisöstämme huolta ja hoidetaan MyPa uuteen nousuun!

Oksasen Riku
pj 2021-2022