Punavalkoinen farmisopimus

Punavalkoinen farmisopimus

Kaksi perinteikästä, punavalkoista seuraa HIFK ja MYPA jatkavat yhteistyötään, farmisopimuksen merkeissä.

Farmisopimus helpottaa pelaajaliikennettä molempiin suuntiin. Meidän pelaajien on helpompi nousta Veikkausliigaan, mikä on meille suuri plussa kun taas HIFK:n pelaajat jotka eivät välttämättä Veikkausliigassa saa peliaikaa, saa meiltä tärkeitä minuutteja ja pelikokemusta. Kommentoi MYPA:n puheenjohtaja Mika Kaleton

Tällä on iso merkitys myös koko Kouvolan jalkapallolle. Nyt meillä on selvä pelaajapolku junioreista, KJP Susista aina Veikkausliigaan asti.

HIFK:n Tino Palmasto on hyvä esimerkki tästä, kun kotimainen toppari vietti menneellä kaudella aikaa MYPA:ssa lainalla ja sai vyölleen kokemusta vaativissa otteluissa Suomen Ykkösessä edustaen punapaitoja 14 kertaa.

HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström kommentoi yhteistyösopimusta näin

Saamme yhteistyösopimuksen jatkamisen seurauksena yhden lisävaihtoehdon niille pelaajille, jotka ovat Veikkausliiga-tasoa ja haluavat harjoitella sekä pelata hyvässä kehitysympäristössä.

Farmisopimus mahdollistaa kaudella 2020 joustavan liikkumisen IFK:n sekä MYPAn välillä. Yhteistyö seurojen välillä on ollut erittäin helppoa, koska sydän on kaikilla punavalkoinen. Pelaajien vapaan liikkumisen lisäksi, seurojen välillä tehdään myös muuta valmennuksellista yhteistyötä.