RÄMÄN MAALI JA TURUSEN TORJUNNAT TAKASIVAT KOTIVOITON

RÄMÄN MAALI JA TURUSEN TORJUNNAT TAKASIVAT KOTIVOITON

MYPAn perjantai-iltaan mahtui kaksi sankaria. Kolmanteen peräkkäiseen peliin osunut Jussi-Pekka Rämä sekä kesken ottelun maalille vaihdettu Tomas Turunen takasivat täyden pistepotin ensimmäistä kertaa kotikentällä.

MYPAlla oli ensimmäisellä puoliajalla vaikeuksia saada pallokontrollia itselleen. MiPK oli pallollisessa pelaamisessa muutaman askeleen edellä, mutta vaarallisia maalipaikkoja sekin sai luotua melko vähän. Reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen nähtiin vaarallisin kun vierailijoiden näkyvimmän pelaajan roolin ottanut Isaac Kannah nosti vastahyökkäyksen kohti MYPAn maalia. Kannah syötti Tuomas Koppelomäelle mutta kotijoukkueen maalilla aloittanut Miika Korpela torjui tämän laukauksen.

MYPAlle tuli harmittavaa jobinpostia kun maalivahti Miika Korpela jouduttiin loukkaantumisen takia vaihtamaan ottelun 27. minuutilla Tomas Turuseen. Turunen joutui ensimmäisen kerran venymään torjuntaan kun ottelua oli pelattu 36 minuuttia. Isaac Kannahin kaukoveto tarttui varmasti Turusen näppeihin.

Kotijoukkueen maalipaikkojen vähyydestä kertoo, että ensimmäinen vaaranpaikka nähtiin vasta ensimmäisen puoliajan loppuminuuteilla. Sekin syntyi lopulta MiPK:n maalivahdin Tatu Österlundin uhkerohkean pelaamisen seurauksena. Mikkeliläisten maalivahti oli sotkeutua omalla rangaistusalueella omaan näppäryyteensä mutta kotijoukkue ei päässyt tästä rankaisemaan vaan Österlund selvitti lopulta tilanteen omaksi edukseen.

Tauolle lähdettiin tasatilanteessa 0-0.

Toinen puoliaika alkoi hyvin samankaltaisissa merkeissä kuin ensimmäinenkin. MYPA puolusti kuitenkin erinomaisesti ja piti vastustajan poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Pelijuonesta se alkoi saamaan kiinni vasta reilun tunnin kohdalla. Sitä edesauttoivat Joonas Tiihosen tulo kentälle ja Kaarel Ustan nostaminen keskikentällä ylempään rooliin.

63 minuuttia oli pelattu kun MYPA saikin vapautettua Tomi Räikkösen läpiajoon mutta "Tompan" viileä viimeistely päättyi kuitenkin paitsioon. Hetkeä myöhemmin MYPA rakenteli jälleen hyökkäyksen jonka päätteeksi Kaarel Usta tarjoili ja Rico Ryöpäs pääsi laukomaan. Ryöpäksen veto pienestä kulmasta suuntautui kuitenkin päin MiPK-vahti Österlundia.

Ottelu oli kääntynyt viimeiselle vartille kun MYPA tarvitsi maalivahtiaan. MiPK:n Antti Voutilainen pyöritteli kotijoukkueen puolustuksen nippuun ja pienen flipperipallon jälkeen sama mies pääsi laukomaan vaarallisen laukauksen etukulmasta. MYPAn maalilla Tomas Turunen esitti kuitenkin ilmiömäisen jalkatorjunnan ja piti tilanteen nollilla. Muutamaa minuuttia myöhemmin Isaac Kannah oli loistavassa maalipaikassa mutta jälleen kerran Turunen esitteli huikeita reaktioitaan ja torjui loisteliaasti tulisen laukauksen.

Turusen loisteliaat torjunnat herättelivät kotijoukkuetta ja lopulta kotiyleisö pääsi riemuitsemaan maalin merkiksi. Simo Majander teki ensin loistavaa puolustustyötä katkaisemalla keskialueella mikkeliläisten hyökkäyksen. Puolustajan vahva nousu tuotti MYPAlle kulmapotkun. Lopulta Majanderin kulmapotkusta Jussi-Pekka Rämä puski kotijoukkueen 1-0-johtoon 86. minuutilla.

MiPK ei saanut Rämän maalin jälkeen enää kunnon loppukiriä aikaiseksi ja MYPAn puolustaessa lopun erittäin vahvasti nappasi se kauden ensimmäisen kotivoittonsa lukemin 1-0.

MYPAn pelit jatkuvat 2.6 vierasottelulla jossa vastaan asettuu Laajasalon Palloseura!

 

 

 

 

1-0

(0-0)

86. 1-0 Jussi-Pekka Rämä (MYPA)

MYPA

Avauskokoonpano:

2. Benjamin Niveri

3. Leevi Perkiö 38. var

7. Rico Ryöpäs

10. Tomi Räikkönen

11. Esko-Petteri Pesari

12. Miika Korpela (mv.) (28. Tomas Turunen)

13. Olli Kähkönen (78. Oskari Nurminen)

14. Simo Majander (C)

16. Jussi-Pekka Rämä 87. var

17. Jari Hassel (58. Joonas Tiihonen)

22. Kaarel Usta

 

Vaihtopelaajat:

5. Kaan Kovanen

6. Joonas Tiihonen

18. Oskari Nurminen

19. Arttu Huovila

20. Samuel Arponen

25. Tomas Turunen

MiPK

Avauskokoonpano:

1. Tatu Österlund (mv.)

3. Tommi Ekmark

4. Sami Ekmark

5. Victor de Paula

7. Isaac Kannah

10. Tuomas Koppelomäki (71. Jaakko Teräsranta)

11. Antti-Pekka Kesonen

12. Ville Kirvesoja (81. Jalmari Haapea)

14. Francisco de Andrade (46. Rafael)

21. Antti Voutilainen 62. var

22. Jesse Putkonen

 

Vaihtopelaajat:

2. Jaakko Teräsranta

8. Jalmari Haapea

9. Rafael

17. Santeri Suutari

18. Mikko Kausto

30. Antti Lampinen (mv.)

33. Miika Ekmark