Sarja-avauksesta vierastasuri

Sarja-avauksesta vierastasuri

FC Futuran vieraaksi matkustanut MyPa nousi Jussi-Pekka Rämän rankkarimaalilla 1-1 -tasapeliin Porvoossa.

MyPa pääsi otteluun varsin vahvalla kokoonpanolla, josta puuttuivat lähinnä Niko Ritola, Vili Toppinen ja Olli Mäkelä. Lisäksi viime kauden avainpelaajiin lukeutunut, armeijassa tällä hetkellä oleva Veeti Laiho oli koko ottelun penkillä.

Ottelun ensiminuutit olivat vahvaa MyPan painetta rankkarialueen tuntumassa mm. parin vaparin turvin, mutta sen jälkeen pallo pyöri enemmän kotijoukkueen jaloissa ja MyPa joutui jonkin verran paineen alle.

Puolen tunnin ollessa täyttymässä FC Futura sai yhden vaarallisimmista tilanteistaan MyPan maalille, mutta Antti Kaikkonen yhdessä puolustuksen kanssa sai purettua rankkarialueella pyörineen pallon pois ja hankittiinpa samalla varoituskin porvoolaisille.

Paria minuuttia myöhemmin Sasu Hernesniemi keskitti kaukaa oikealta, Rämä jatkoi puskemalla keskelle ja Väinö Hietala pääsi puskemaan maalia kohden, mutta ei tulosta.

Seuraavaksi FC Futuran Simon Stenstrand pääsi yrittämään maalia läheltä, mutta Kaikkonen vei pidemmän korren. Neljännelläkymmenennellä minuutilla kotijoukkueen Bazhan Oleh sai rankkarialueen ulkopuolelta aikaiseksi vaarallisen vedon, jonka Kaikkonen torjui kulmapotkuksi.

Kokonaisuutena avausjakso oli FC Futuran hallintaa. Myöskään päävalmentaja Mika Pasasen mukaan MyPa ei pelannut avausjaksolla ihan sillä tasolla, mitä millä harjoituskaudella. "Sanoisin että meni vähän jännityksen piikiin. Oli kuitenkin Kakkosen debytantteja myös."

"Vähän turhaan puristettiin. Avauspelit on aina tällaisia," Pasanen kertoi.

MyPa aloitti toisenkin jakson väkevästi. Parin minuutin pelin jälkeen Hietala sai puolustajien epäonnistuneen syötön seurauksena lahjan reiluun 20 metriin, mutta sijoitus ohi maalivahdin epäonnstui niukasti. Pari minuuttia myöhemmin Hietala oli taas vauhdissa. Hieno ennakointi ja syöntonkatko keskialueella, vahva nousu ja syöttö Jussi-Pekka Rämälle läpiajoon, josta tämä ei erehtynyt. Valitettavasti tilanne oli paitsio, eikä MyPan sarjakauden avausmaalia vielä nähty.

53 minuutin kohdilla Hassel pääsi laukomaan vaparista paristakymmenenstä metristä, mutta maalivahti torjui. Heti perään FC Futura pääsi vastahyökkäykseen. Kaikkonen myöhästyi vastaantulossaan ja tuomari katsoi hänen kaataneen hyökkääjän. Seurauksena keltainen kortti ja FC Futuran rankkari, josta Anton Britschgi upotti pallon varmasti MyPan verkkoihin. 1-0.

Rankkarin jälkeen Kaikkonen teki maalilla tilaa Eetu Kangaskolkalle, Pasasen mukaan syynä oli loukkaantuminen.

Reilun tunnin pelin jälkeen Hietala katkaisi jälleen FC Futuran syötön, nousi röyhkeästi maalinkulmalle ja riparista Hassel pääsi yrittämään maalia, mutta Oleksii Kazakov porvoolaisten maalilla torjui vedon kulmapotkuksi.

71. minuutilla FC Futura rakensi oikealta tilanteenpoikasta MyPan maalille ja Eetu Kangaskolkka sai päivän ensimmäisen torjuntansa venyttyään maalintekijä Britschgin vedon tielle.

Heti perään Rämä pääsi läpiajoon ja yritti ohittaa vastaantulleen maalivahdin, joka kaatoi hänet rankkarin arvoisesti. Rämä asettui itseoikeutetusti pallon taakse ja avasi MyPan maalitlin sijoituksellaan oikeaan alanurkkaan. 1-1.

Ottelun loppupuolella molemmat joukkueet loivat vaarallisia tilanteita, joista olisi hyvin voinut tehdä ratkaisevan maalin, mutta viimeistelyt eivät pääsääntöisesti osuneet tolppien väliin ja maalivahdit hoitivat loput tilanteet. Viimeisillä minuuteilla MyPa loi taas runsaasti painetta kotijoukkueen päätyyn pakottaen FC Futuran rikkomaan lukuisia kertoja, mutta voittomaalia ei tällä kertaa saatu aikaiseksi, vaan oli tyydyttävä 1-1 -tasapeliin.

MyPasta vahvasti pelasivat mm. Hietala sekä keskialueella raatanut ja näppärästi pallon kanssa kikkaillut Jasper Kostian. Myös toisella jaksolla kentälle päässyt Hassel oli vahva kaksinkamppailuissa.

Pasanen oli tyytyväisempi toiseen jaksoon kuin ensimmäiseen ja löysi jännityksen purkautumisen lisäksi muitakin syitä parempaan esitykseen: "Japa (Hassel) toi pallollista varmuutta ja pikkuisen muokattiin ryhmitystä. Saatiin painetta ylempää ja saatiin prässättyä paremmin."

"Toinen jakso pelattiin joukkueeena hyvin. Moni rupesi pääsemään tasolleen ja joukkuepelaaminen oli toisella jaksolla parempaa."

Erityismaininnan Pasaselta saivat maalivahdit: "Kanki (Kaikkonen) pelasi hyvin siihen saakka mitä pelasi ja Eetu (Kangaskolkka) tuli hyvin sisään."

Keskikentällä uurastanut Kostian ottelun jälkeen: "Taisteluilme oli hyvä, mutta joukkuen pelaaminen ei ollut parhaalla mahdollisella tasolla. Voittoa lähdettiin hakemaan, mutta tasaisen pelin jälkeen vieraspiste ei ole huonoin mahdollinen."

Kostianin mielestä omaa pallollista pelaamista ei saatu rauhoitettua riittävän usein, mutta omaan peliin hän on tyytyväinen:  "Itse voitin paljon kaksinkamppailuja ja niitä riitti, kun peli oli niin kovavauhtinen. Pari kertaa pääsin ohittamaan oman suoran vastustajan ja niistä saatiin luotua vaarallisia paikkoja."

MyPan seuraavat ottelut:
MyPa - FC Vaajakoski, ti 16.4. klo 18:30, KSOY Stadion (Suomen Cup)
MyPa - PPJ, la 20.4. klo 15:00, KSOY Stadion
MyPa - Reipas, pe 26.4. klo 18:30, KSOY Stadion