Sarja-avaus Edustus IPSin vieraana pe 21.4

Sarja-avaus Edustus IPSin vieraana pe 21.4

MyPa aloittaa Kolmosen kautensa Imatralta Edustus IPSin kotikentältä.

Ottelu pelataan perjantaina 21.4 klo 18:30 Ukonniemi-Areenalla.

Harjoitusottelut on nyt pelattu ja päästään tositoimiin cupin lisäksi myös sarjapelien osalta. Vastaan asettuva Edustus IPS on pelannut Kolmosta jo vuosia sijoittuen lähes poikkeuksetta keskikastiin, mutta viime kaudella ja sitä edellisellä imatralaiset sijoittuivat Kolmosessa kärjen tuntumaan neljänneksi. MyPa kohtasi kaudella 2017 Edustus IPSin Kolmosessa, jolloin Myllykoskella nähtiin kotijoukkueen 5-0 -murskalukemat. Maalinteossa onnistui tälläkin kaudella mukana oleva Jussi-Pekka Rämä. Vieraspeli Imatralla oli tiukempi - MyPa voitti sen vain niukasti 3-2. Maalinteossa onnistui jälleen Rämä sekä MyPan nykyinen valmentaja Niko Roitto.

Viime kaudella Kolmosen kohtaamiset Edustus IPSin ja MyPan välillä saatetaan ehkä muistaa punaisista korteista molempien otteluiden loppuhetkillä. Kesäkuussa Imatralla päädyttiin 1-1 -tasalukemiin, kun taas syyskuussa Myllykoskella MyPa vei pidemmän korren 3-1 -lukemin. Imatralaiset sopivat Vili Toppisen mukaan hyvin MyPalle: "Edustus IPS on pelaava joukkue. Se sopii meille hyvin. Taitaa olla aika nuori porukka myös siellä. Hyvätasoinen joukkue vastassa heti alkuun."

Toppinen odottaa jo kovasti sarjakauden alkua: "Hyvillä mielin lähdetään kauteen. Pitkä talvihan tässä on takana. Pääsee taas taistelemaan pisteistä myös sarjassa. Uskon joukkueen olevan valmis." MyPan vahvuudet ovat Toppisen tiedossa: "Pallollisessa pelissä ollaan varmasti hyviä ja juoksukunto on meillä hyvä. Tietysti molemmissa on kehitettävää."

Molemmat joukkueet ovat vielä mukana Suomen Cupissa, mikä aiheuttaa hieman otteluruuhkaa huhti-toukokuun vaihteeseen. MyPan kolmannen cup-kierroksen pelataan Lahdessa tiistaina 2.5 klo 19. Vastassa on Nelosessa pelaava FC Kuusysi.

Ensimmäinen kotipeli sarjassa on paikallisvastustaja KJP:tä vastaan lauantaina 29.4 klo 15 KSOY Stadionilla.