Sasu Hernesniemelle jatkosopimus

Sasu Hernesniemelle jatkosopimus

Toisen polven Mypalainen, Sasu Hernesniemi, debytoi Saviniemessä kaudella 2020 Ykkösessä, jolloin hän pelasi viidessä ottelussa.

Hernesniemi on Kumun, Susien ja KJP:n kasvatti, mutta pelasi kaudella 2019 myös MyPassa 17-vuotiaiden SM-karsinnassa yhdeksässä ottelussa. Aikuisten sarjapeleistä hänellä on kokemusta jo n. 50 ottelun verran, vaikka ikää on vasta 19 vuotta. Hernesniemi on pelannut MyPassa lukuisia pelipaikkoja, mm. topparina, keskikentän pohjalla, ylempänä keskikentällä ja kärjessäkin. Mikä sitten on hänen paras pelipaikkansa? Hernesniemi: "Parhaat pelipaikkani löytyvät keskiakselilta puolustuksesta hyökkäykseen, mutta mieluisin niistä on jokin keskikentän rooleista."

Hyökkäävämpi rooli päättyneellä kaudella näkyi tehoissa, sillä Hernesniemi teki yhdeksän maalia ja oli joukkueen sisäisen maalipörssin kakkonen - maalin Väinö Hietalan perässä. Heillä on yhteistä historiaa juniorivuosista lähtien, ja siitä on Hernesniemen mielestä etua joukkueelle: "Yhteisestä historiasta on kentällä erittäin paljon hyötyä, sillä tiedän aika hyvin millaisia liikkeitä Väinöltä voi odottaa ja se helpottaa pelaamista. Kentällä se näkyy maaleina." Kaksikko pelasi yhdessä niin Susien kuin KJP:nkin joukkueissa vuodesta 2016, n. kolmestatoista ikävuodesta saakka.

Monessa roolissa viihtyvä Hernesniemi kuvaa yhdeksi vahvuudekseen tietenkin monipuolisuuden: "Vahvuutenani on ehdottomasti potkutekniikka, molempijalkaisuus, monipuolisuus ja se että pystyn pelata useampaa pelipaikkaa. Parannettavaa löytyy joka osa-alueella, mutta erityisesti pienessä tilassa toimimisessa on parannettavaa. Ja jalkojen terävyydessä." Hyvästä potkutekniikasta kertoo jotain sekin, että Hernesniemi on antanut paljon erikoistilanteita MyPassa. Nuorella miehellä on tavoitteita jalkapalloilijan urallaan: "Tavoitteita jalkapallourallani on kehittyä pelaajana ja päästä pelaamaan mahdollisimman korkealle sarjatasolle. Ensi kaudelle tavoitteena on joukkueena nousu kakkoseen ja henkilökohtaisesti kehittää heikkouksiani."

Sasu Hernesniemen isä, Mika Hernesniemi, pelasi Veikkausliigassa vuosien 1990 ja 2006 välillä lähes 200 ottelua. Ensimmäiset Veikkausliigan ottelunsa hän pelasi Kumussa kaudella 1990 ja loput MyPassa vuosina 1994-2006. Hän kuului Veikkausliigan voittaneeseen MyPan joukkueeseen kaudella 2005, minkä lisäksi hänellä on palkintokaapissaan Veikkausliigasta neljä hopeista ja kolme pronssista mitalia. Lisäksi hän oli voittamassa kahta Suomen Cupin mestaruutta MyPassa.