Taistelu jatkuu huomenna Tammisaaressa

Taistelu jatkuu huomenna Tammisaaressa

kuva: Rauni Pakkala 

MYPAn taistelu Ykkösessä jatkuu huomenna, lauantaina 29.8.2020 Ekenäs IF:n vieraana Tammisaaren keskuskentällä. Ottelu vihelletään käyntiin klo 16.00.

EIF on aloittanut kautensa tasaisesti, ja se pitää kymmenen kierroksen jälkeen sarjataulukon viidettä sijaa. Pisteitä tammisaarelaiset ovat kasanneet 16, joista voittoja ja tasapelejä on molempia kertynyt neljä. EIF on saanut nöyrtyä sarjakauden aikana kahdesti: niin kotonaan KTP:lle kuin vieraspelissä MuSalle. Viime perjantaina joukkue haki arvokkaan tasapelipisteen pohjoisen reissultaan Oulusta.

MYPAn vaikeudet Ykkösessä jatkuivat toissapäivänä kotikentällä KSOY Stadionilla, kun MP haki 0-1-voitollaan pisteet Mikkeliin. Vaikka peli-ilme oli pääsääntöisesti pirteä ja päävalmentaja Ilkka Mäkelä oli tyytyväinen joukkueensa hallintaan, alun nukahdus kostautui karulla tavalla.

- MP-ottelussa iso osa pelin osa-alueista oli mielestäni hyvää. Olin tyytyväinen alakerran pelinavaamiseen ja - rakenteluun, päävalmentaja kehuu.

Keskiviikon hyökkäyspelaaminen puolestaan jätti miettimisen aihetta.

- Se oli hampaatonta, ja notkahti edellisistä otteluissa, joissa olemme kuitenkin iskeneet maaleja.

MYPA ja EIF ovat kuluvan kauden aikana kohdanneet kerran, kun tammisaarelaiset ottivat helmikuisessa Suomen Cupin ottelussa vakuuttavan 2-0 kotivoiton Darren Smithin osumilla. Mäkelän mukaan puolen vuoden takainen ottelu oli MYPAn osalta heikko, mutta toteaa samalla, että pelaajistot ovat molempien joukkueiden osalta muuttuneet.

- EIF on hyvä ja vakuuttava joukkue. Cupin ottelussa olimme heitä vastaan vailla mahdollisuuksia. Tammisaari on paha paikka pelata, ainoastaan KTP on onnistunut hakemaan sieltä kuluvalla sarjakaudella pisteitä. AC Oulua vastaan EIF oli niskan päällä, samoin MP:tä vastaan he pelasivat tasapelin. Jokainen matsi on kuitenkin erilainen, ja lähdemme haastamaan tosissaan.

Myllykoskelaisten paljon puhuttu otteluruuhka ei helpota, mutta kuormaa yritetään jakaa mahdollisuuksien mukaan pelaajiston kesken. Eilisen omatoimisen palauttelupäivän jälkeen joukkue kokoontuu tänään valmistavaan harjoitukseen Saviniemeen.

- Huomenna on niin sanotusti ottelu numero kolme viiden matsin putkesta. Sanomattakin on selvää, että kuormaa ja rasitusta on, ja nyt mitataan pelaajien kestävyyttä. Kokonaisuus tulee kuitenkin huomioida, ja ensi viikolla meillä on heti keskiviikkona uusi peli. Huomenna mennään omilla miehillä. 

Loukkaantumisrintamalla ei ole uusia uutisia, eikä MP-ottelussa syntynyt kolhuja. Viikon verran sivussa olleen Nathael Ishiin tilanne selvinnee tarkemmin tämän viikon aikana.

Päävalmentaja haluaa vielä julkisesti lähettää pahoittelut keskiviikon MP-ottelun päätuomarin Toni Pohjoismäen suuntaan hermostumisestaan pelin viimeisillä minuuteilla, kun MYPAn vaihtopenkki näki rangaistuslaukauksen paikan Anttoni Huttusen tultua kaadetuksi päätyrajan tuntumassa. Asia on käyty päätuomarin kanssa henkilökohtaisesti läpi Mäkelän toimesta.

- Hermostuin väärin perustein, eihän se pilkun paikka ollut. Vaihtopenkiltämme katsottuna tilanne ja rajat näyttivät aivan erilaiselta kuin kentän toiselta puolelta kuvatusta tallenteesta, hän toteaa lopuksi.

 

EIF - MYPA, 29.8.2020 klo 16.00, Tammisaaren keskuskenttä

Ottelun näyttää Elisa Viihde