Taistelutahto löytyi tärkeimmällä mahdollisella hetkellä

Taistelutahto löytyi tärkeimmällä mahdollisella hetkellä

 

Menossa mukana Mainostoimisto Creature AD 

Kuva: MYPA/Jaakko Haapala

Vaikeiden viime pelien jälkeen MYPA keräsi taistelutahtonsa tärkeimmällä hetkellä kotiyleisön edessä ja kaatoi FC Kiffenin.

MYPA näytti heti otteluun lähdettäessä, että se aikoo taistella loppuun asti sarjapaikastaan. Heti viiden minuutin pelin jälkeen Jussi-Pekka Rämä ja Joakim Joutjärvi pelasivat näppärästi yhteen vasemmalla laidalla. Rämän syötöstä hyökkäykseen rynnistäneen Joutjärven Kiffenin Rasmus Ruismäki joutui lanaamaan varoituksen arvoisesti nurin. Tilannetta seuranneista vapaapotkusta ja kulmasta kotijoukkue ei saanut kuitenkaan maalipaikkoja luotuja.

Kahdeksan minuutin pelin jälkeen oltiin jo lähempänä onnistumista kun maalin vasemmalla kulmalla Joakim Joutjärvi pääsi yrittämään kahdesti maalintekoa. Ensimmäinen laukaus kilpistyi Kiffenin puolustukseen ja uuden yrityksen tielle ehti maalivahti Niko Tervonen.

Puolustuspelinsä kanssa useasti kauden aikana tuskaillut kotijoukkue piti lauantai-iltapäivänä ryhtinsä ja Kiffen pystyttiin pitämään pois vaarallisilta tekopaikoilta. Ensimmäisellä puoliajalla ainoastaan Tejan Deen pääsi kertaalleen vasemmalta tulleesta keskityksestä yrittämään laukausta, mutta se painui reilusti ohi maalista.

Kärsivällisesti pelannut kotijoukkue oli vielä ensimmäisen puoliajan loppupuolella lähellä sitä kuuluisaa pukukoppimaalia, mutta pystysyötöstä ykköskosketuksella viimeistelyä yrittäneen Jussi-Pekka Rämän harmiksi pallo kiertyi niukasti ohi maalin oikean puoleisesta tolpasta.

Tauolle siirryttiin pyöreissä 0-0 lukemissa.

MYPA tuli myös toisen puoliajan alkuun vahvasti ja Tommi Roponen petasikin Jari Hasselille laukaisupaikan. Hasselin veto painui kuitenkin ohi maalista.

Kauaa ei KSOY stadionilla tarvinnut kuitenkaan odottaa kun samba rytmejä päästiin kuuntelemaan. Jari Hasselin vahva prässi päätyrajalla tuotti tulosta ja ”Japa” sai pelattua pallon Rico Ryöpäkselle. Ryöpäs heitti matalan pallon kohti Kiffenin maalia josta pallo ajautui lopulta rangaistusalueen rajalle Tommi Roposen jalkoihin. MYPAn sisäisen maalipörssin johtaja teki työtä käskettyä ja latasi pallon voimalla ohi Kiffen vahti Tervosen. 1-0 maali syntyi kun menossa oli 54. peliminuutti.

Maalin jälkeisistä minuuteista puhutaan usein ja pari minuuttia MYPAn johtomaalin jälkeen Kiffen pääsi keskialueen pallonmenetyksen seurauksena vastahyökkäykseen. Mauricio Hopsun laukauksen varmoja otteita läpi ottelun esittänyt Antti Kaikkonen kuitenkin torjui.

Seuraavaa maalia saatiin odotella sitten tunnin paremmalle puolelle ja sen kotiyleisön riemuksi tehtaili MYPA. Joakim Joutjärvi sai keskialueella pallon ja silloin kun pallo tämän nuoren herran hallussa on, saa odottaa kaikenlaista. Joutjärvi lähetti taidokkaan syötön puolustuksen selustaan Jussi-Pekka Rämälle ja parin harhautuksen jälkeen Rämä täräytti rangaistusalueen rajalta tolpan kautta silminnähden helpottavan maalin ja siirsi kotijoukkueen 2-0-johtoon pelikellon näyttäessä 67. peliminuuttia.

Kiffen kampesi kuitenkin vielä maalin päähän kun se sai 80. peliminuutin kohdalla pelattua MYPA-puolustuksen hajalle. Kelechi Anyamele leikkasi vasemmalta keskelle ja pelasi pallon Severi Murrolle. Murrolla oli tilaa kotijoukkueen puolustuksen keskellä ja sijoitus painui vastustamattomasti ohi Kaikkosen ja tilanteeksi tulostaululle vaihtui 2-1.

Viitisen minuuttia ennen loppua MYPAn taisteluun lyötiin vielä kapuloita rattaisiin. Tommi Roponen otti nopeaan tahtiin itselleen kaksi varoitusta ja lähti ennenaikaisesti pukukopin puolelle. Vain hetki Roposen kentältä poistumisen jälkeen Kiffenin Cheikh Toure säikytteli puskullaan kotiyleisöä. Helpotuksen huokaukset saattoi kuitenkin kuulla kun vaaralliseksi tiedetyn hyökkääjän pusku painui ohi maalin.

Paikkansa oli vielä kotijoukkueellakin kun pelikello näytti jo täyttä aikaa. Jussi Lanun kaukaa lähettämä nosto rangaistusalueelle putosi Jussi-Pekka Rämälle. Tällä kertaa Rämä ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan Niko Tervosta. Eikä lopulta ollut tarvettakaan kun MYPA hienon taistelun päätteeksi piti elintärkeät pisteet Saviniemessä lukemin 2-1.

Vaikeiden viime pelien jälkeen taistelutahtonsa tärkeimmällä mahdollisella hetkellä kaivanut joukkue keräsi kiitosta päävalmentaja Marko Honkaselta.

-Atlantis-peli vieraissa verrattuna tähän peliin, niin ero oli hirveä. Nyt oli jo kopissa sen oloinen joukkue, että nyt lähdetään taistelemaan. Vaikka alkuun ei saatu maalia, niin toisella puoliajalla meillä oli sellaisia paikkoja, että niistä piti maaleja tehdä. Puoliajalla kopissa pelaajilla oli sellainen asenne, tuollaisella määrällä paikkoja jonkun upottava ja kaksi sitten upposikin.

Yksi lauantai-iltapäivän vahvuuksista oli myös kärsivällisyys, jonka ansiosta MYPA ylsi tuikitärkeään tulokseen. Siihen näkemykseen yhtyi myös Honkanen.

-Ei ollut sellaista paniikkinappula pohjassa toiselle puoliajalle menemistä. Mitä pelaajat juttelivat kopissa keskenään, että kun saadaan tarpeeksi luotuja paikkoja niin varmasti tulee myös onnistumisia.

Joukkue tarvitsee kovilla hetkillä taistelun ruumiillistumia ja yhdeksi sellaiseksi on helppo nostaa varsin poikkeuksellisesti vasempana laitapuolustajana pelannut Jussi Lanu. Lanun miehekäs esiintyminen keräsi myös päävalmentajan kehut. Myös keskikentän keskustan kaksikon Joakim Lindbergin ja Rico Ryöpäksen taistelu keräsi ansaitusti kiitosta.

-Jussilta todella miehekäs esitys. Piti Kiffenin vaaralliseksi tiedetyn ja nopean hyökkääjän täysin pimennossa. Lisäksi haluan nostaa keskikentän keskustasta Lindbergin ja Ryöpäksen hyvän taistelun esille.

MYPAlla on nyt peleistä edessä parin viikon tauko. Seuraavaksi sarjapisteistä taistellaan kotoisella KSOY stadionilla 16.10 jolloin vastustajaksi saapuu PeKa.


Creature AD

Mainostoimisto Creature AD. on luova ja joustava mainostoimisto. Projektimme toteutamme aina yhteistyössä asiakkaan kanssa ja pidämme asiakkaan ajan tasalla. Haluamme tarjota asiakkaillemme luotettavan, helppokäyttöisen ja ennen kaikkea laadukkaan yhteistyön. Jos sinulla on tarve uudistaa kotisivut, verkkokauppa tai haluat kasvattaa digimarkkinoinnilla yrityksesi liikevaihtoa?

 

Ota rohkeasti yhteyttä!

Lisätietoja: creaturead.fi

2-1

(0-0)

54. 1-0 Tommi Roponen

67. 2-0 Jussi-Pekka Rämä

81. 2-1 Severi Murto

 

6. Rasmus Ruismäki (Kiffen) var.

33. Tejan Deen (Kiffen) var.

60. Jussi Lanu (MYPA) var.

82. Antti Korhonen (Kiffen) var.

84. Tommi Roponen (MYPA) var.

85. Tommi Roponen (MYPA) var. + ua.

88. Kelechi Anyamele (Kiffen) var.

90+1. Jussi-Pekka Rämä var.

 

63. Rasmus Ruismäki ->Bob Diasonama (Kiffen)

63. Misael Rearte -> Kelechi Anyamele (Kiffen)

70. Mauricio Hopsu -> Thomas Saarinen (Kiffen)

71. Tejan Deen -> Samuli Heiska (Kiffen)

74. Jari Hassel -> Harry Kossigbo (MYPA)

74. Joakim Joutjärvi -> Väinö Hietala (MYPA)

 

 

 

MYPA

Avauskokoonpano:

99. Antti Kaikkonen (mv)

3. Leevi Perkiö

7. Rico Ryöpäs

11. Joakim Joutjärvi

13. Olli Kähkönen

15. Sasu Hernesniemi

16. Jussi-Pekka Rämä

17. Jari Hassel

23. Jussi Lanu

27. Tommi Roponen

31. Joakim Lindberg (C)

Vaihtopelaajat:

1. Aku Lindström (mv)

9. Khalid Kaddouri

14. Sisu Häkälä

18. Väinö Hietala

21. Harry Kossigbo

40. Ville Majander

61. Veeti Karppanen

Kiffen

Avauskokoonpano:

30. Niko Tervonen (mv)

2. Pyry Korhonen

5. Antti Korhonen

10. Mauricio Hopsu

14. Severi Murto (C)

16. Misael Rearte

17. Tejan Deen

24. Rasmus Ruismäki

26. Cherif Ndiaye

27. Cheikh Toure

29. Muslim Markhiyev

Vaihtopelaajat:

1. Elias Mattila (mv)

3. Leon Pierce

9. Samuli Heiska

11. Kelechi Anyamele

18. Kasper Eriksson

19. Thomas Saarinen

28. Bob Diasonama