Tomas Turunen: ”Olen 100-prosenttisen varma, että tulemme vielä ottamaan pisteitä”

Tomas Turunen: ”Olen 100-prosenttisen varma, että tulemme vielä ottamaan pisteitä”

MYPA kärsi lauantaina Ykkösen kauden avausottelussaan 0-1-tappion Turun Palloseuralle. Maalivahti Tomas Turunen kannatteli joukkuettaan, mutta aivan taistelu ei riittänyt.

TPS tippui viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta ja on arvioitu yhdeksi Ykkösen ennakkosuosikeista. Turkulaiset olivatkin varsinkin ensimmäisen puoliajan selvästi niskan päällä, mutta MYPA:n puolustus taisteli maalivahti Tomas Turusen johdolla raivoisasti.

 

Illan ainokainen nähtiin 78. minuutilla, kun Alim Moundi laukoi pallon kotijoukkueen maalin verkkoon.

 

- Puolustimme 80 minuuttia kurinalaisesti ja sitten jotenkin nukahdimme vähän vastahyökkäyksessä. Vastustaja tuli kaksi vastaan yksi siinä tilanteessa, Turunen kertasi.

 

- Mielestäni taistelimme kokonaisuudessaan hyvin. Tepsi on ehkä sarjan kovin joukkue ja me näytimme, että pystymme pelaamaan hyvätasoisen matsin. Hieman paremmalla säkällä olisimme voineet tehdä ainoasta vaarallisesta paikastamme maalin ja voittaneet pelin.

 

Kotijoukkueen riveissä nähtiin lähes kentällinen Ykkösentason debytantteja. Kapteeni myönsi, että jännitystä oli aistittavissa ensimmäisen puolen tunnin aikana. 

 

- Vähän höntyilimme alussa, mutta tauolla huomasimme, että olemme päässeet hyvin mukaan ja toinen puoliaika oli meiltä parempi. TPS:llä ei ollut siinä ennen maalia yhtään kunnon paikkaa. 

 

Sarjanousija MYPA pääsi siis heti mittaamaan tasoaan kenties sarjan parasta joukkuetta vastaan. Turunen myönsi pettymyksestä huolimatta, että esitys antaa uskoa tulevaan.

 

- On pakko mennä eteenpäin positiivisella mielellä. Tepsi oli kova vastus, olen sataprosenttisen varma, että tulemme ottamaan muilta pisteitä. Ja ehkä myös Tepsiltä seuraavissa otteluissa. 

 

Moni kehui lauantain taiston jälkeen Turusen torjuntoja, mutta takaiskumaali harmitti selvästi vahtia.

 

- Fiilikseni ovat todella kaksijakoiset. Torjuntoja tuli paljon, osa hyviäkin. Maali meni ja yksi avaus oli huono ja ”Ärtsi” (Mika Ääritalo) meinasi päästä rokottamaan siitä. 

 
MYPA kohtaa seuraavaksi lauantaina 4.5. FF Jaron Pietarsaaressa.