Uusi pelaaja: Anatolii Moisieiev

Uusi pelaaja: Anatolii Moisieiev

FC Loviisassa Kolmosta ja Nelosta pelannut keskikenttäpelaaja Moisieiev vaihtaa MyPan punaiseen paitaan. Moisieiev on pelannut myös AC Sauvossa ja Myrskylän Myrskyssä.

Moisieiev kertoo olleensa yhteydessä MyPaan jo viime syksynä, mutta valitsi vielä silloin FC Loviisan. "Olen tiennyt tästä joukkueesta (MyPasta) pitkään. Viime talvena pelasimme Kouvolassa cupin, jossa pelasimme toisiamme vastaan ​​finaalissa, ja siitä hetkestä lähtien aloin seurata joukkuetta. Erittäin hyvä ja kunnianhimoinen joukkue. Seura jolla on pitkä historia, ja siksi halusin tulla tänne. Vaihtoehtoja oli useita."
 
Ukrainassa Moisieiev kertoo pelanneesa hyvällä tasolla, mutta muutettuaan 2020 Suomeen hän kertoo joutuneensa tavallaan aloittamaan kaiken alusta jalkapallonkin suhteen. Hän ei osaa vielä suomea kovin paljoa, joten sopeutuminen joukkueeseen vie oman aikansa. MyPan joukkuetta hän kuitenkin kehuu jo nyt: "Täällä on vahva ja kunnianhimoinen joukkue, kaverit ovat kaikki erittäin hyviä ja heillä on halu pelata hyvää jalkapalloa."
 
Lähiaikojen tärkein tavoite on Moisieievilla selvä: "Minun tarvitsee vain ymmärtää valmentajan taktiikka ja tehdä mitä hän sanoo." Hän lupaa antaa 100% itsestään sekä harjoituksissa että otteluissa.
 
Päävalmentaja Jyrki Saarela: "Moisieiev on ollut meihin yhteydessä jonkin aikaa, halusi tulla mukaan joukkueen harjoituksiin näytille. Anatoli on erittäin urheilullinen kaveri, asenteellisesti hyvä, perusvarma pelaaja. Nämä huomiot harjoituksissa ja mahdolliset pelit antavat lopullisen kuvan pelaajasta."
 
"Me joudumme tekemään hieman pelaajapaikkakohtaisia muutoksia, niin katsoimme häntä ennen kaikkea 6-paikan pelaajana. Meillä ei ole kovin montaa pelaajaa juuri 6-paikalle ja aina on loukkaantumisriski sekä muita mahdollisia syitä. Toteutuuko meidän ajatuksemme, jää nähtäväksi, koska Anatoli on kyllä pelaaja, joka pystyy pelaamaan myös muilla paikoilla. Hän tulee toimeen muiden pelaajien kanssa hyvin."
 
Kyseessä ei lähtökohtaisesti ole vain loppukauden mittainen jakso MyPassa, kertoo Saarela: "Siirtoa mietittiin pitemmällä tähtäimellä, kuin tämä loppukausi."