Vahvistunut MYPA hakee Porista pisteitä

Vahvistunut MYPA hakee Porista pisteitä

Vahvistuksia riveihin saanut MYPA matkaa lauantaina Poriin, jossa vastaan Ykkösen kamppailussa asettuu Musan Salama.
 
MYPA matkaa Poriin luottavaisin mielin, sillä tuoreessa muistissa on sieltä toukokuussa haettu 2-1-voitto.
 
- Tietysti kun se oli alkukaudesta, niin olosuhteet oli mitä oli. Kenttä oli tosi huonossa kunnossa ja vaikutti selkeästi molempien joukkueiden pelaamiseen. Nyt tulee varmasti ihan erilainen peli. Kenttä näytti heidän edellisessä pelissä olevan tosi hyvässä kunnossa. MuSan pelitapa on varmasti erilainen kuin toukokuisessa kohtaamisessa, MYPA:n päävalmentaja Jukka Karjalainen toteaa.
 
MuSa pelasi keväällä tuloksellisesti heikosti, mutta intoutui kesäkuussa kolmen ottelun voittosarjaan. Tuoreimmissa otteluissa ei voittoja ole enää tullut. Jaron kanssa MuSa pelasi tasapelin ja Haka kaatoi porilaiset selkein 5-1-lukemin.
 
- MuSa pelaa eri tavalla eri joukkueita vastaan. Jossain peleissä ne haluaa ja pystyy pitämään palloa ja joissain ottelussa pelaavat todella vahvasti puolustuksen kautta. Joskus se (taktikointi) onnistuu. Tulokset heillä, kuten meillä ovat heilahdelleet. Se kuvastaa sitä, että heillä on kokematon joukkue kuten meilläkin. Yksittäisissä peleissä pystyy haastamaan kenet vaan, mutta pitkässä juoksussa se tasoittuu.
 
MuSan vaarallisin yksittäinen pelaaja on japanilainen Taiki Kagayama, joka on tehnyt seitsemässä edellisessä pelissä neljä maalia. Perjantaina MuSa julkisti tehneen sopimuksen 24-vuotiaan japanilaishyökkääjä Yokochi Takanorin kanssa. Hän on harjoitellut Porissa kuukauden ajan, mutta tositoimissa häntä ei ole vielä nähty.
 
- Taiki on tehnyt neljä maalia ja on tosi hyvä yksilö. Hän on pystynyt tekemään maaleja montaa eri joukkuetta vastaan ja on koko ajan vaarallinen uhka meidän puolustuslinjalle. Toisesta japanilaispelaajasta ei ole tietoa ja on mielenkiintoista nähdä miten tulevat pelaamaan. Heillä on uhkia meidän puolustukselle, mutta niin on meilläkin heidän, Karjalainen toteaa.
 
Kaksi edellistä kautta kapteenin roolissa MYPA:aa Kolmosesta Ykköseen nostanut Heikki Pulkkinen, 36, on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen ja on valmiina hyppäämään tositoimiin lauantaina Porissa.
 
- Iso merkitys. Hessu oli pari edellistä kautta kapteeni ja tietää miten joukkue toimii. Selkeä liideri, hänen paluunsa kentälle on iso juttu pelaajille. Ei ainoastaan taitojensa puolesta vahvista, mutta myös kentän ulkopuolella johtajaominaisuuksillaan.
 
Pulkkinen kärsi viime kaudella loukkaantumisista ja on tehnyt lujasti töitä päästäkseen pelikuntoon. Nyt konkari on täydessä iskussa ja valmiina palaamaan viheriölle.
 
- Pitäisi olla, ei muuten oltaisi tehty sopimusta. Itse on ainakin sitä mieltä ja onhan hän treenannut jo pidempää meidän kanssa. Hakenut suoritusvarmuutta ja hyvin vetää treeneissä. Ei minulla ole mitään ongelmia heittää häntä kentälle, Karjalainen toteaa.
 
MYPA saa tuoreita vahvistuksia lauantaiseen otteluun, kun Tino Palmasto ja Silver Grauberg saapuivat Veikkausliigaseura HIFK:sta vahvistamaan MYPA:aa loppukaudeksi. Molemmat puolustuspään pelaajat ovat pelikelpoisia lauantaina Porissa. Sairastuvallakaan ei ole kovin montaa pelimiestä, joten MYPA pääsee lauantaiseen MuSa-otteluun hyvistä lähtökohdista.
 
- Niko Ikävalko on sivussa pari viikkoa jalkavamman takia. Joakim Lindberg on palannut jo treeneihin, mutta ei pelaa vielä lauantaina, Karjalainen kertoo.
 
MuSa ja MYPA kohtaavat Porissa lauantaina 13.7. klo 17.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Elisa Viihteeltä.