Väinö Hietala palaa MyPaan

Väinö Hietala palaa MyPaan

Loppukauden Jazzissa pelannut Väinö Hietala tekee paluun Myllykoskelle lyhyen länsirannikon visiittinsä jälkeen. MyPaa jo juniorivuosinaan edustanut Hietala debytoi MyPan edustusjoukkueessa kaudella 2020 Ykkösessä, jolloin hän pääsi kentälle kahdessa ottelussa ja teki yhden maalin.

Sopimus on kaudesta 2023. Viime kaudella Kakkosessa Hietala sai vastuuta seitsemässä ottelussa tehden kaksi maalia, mutta päättynyttä kautta voisi kuvata läpimurtokaudeksi: Kuudessatoista MyPan Kolmosen ottelussa Hietala viimeisteli peräti kymmenen kertaa voittaen samalla joukkueen sisäisen maalipörssin ennen yhdeksän maalin Sasu Hernesniemeä ja loppukauden komeettaa Elias Oijusluomaa, joka viimeisteli kahdeksan kertaa. Taitavana kuljettajana tunnetulla Hietalalla oli vahva asema hyökkäyksen vasemmassa laidassa, sillä hän oli avauskokoonpanossa jokaisessa pelaamassaan MyPan Kolmosen ottelussa.

Jazzissa loppukaudesta pelaamissaan seitsemässä ottelussa Hietala ei tehnyt maaleja, mutta läheltä piti -tilanteita oli sitäkin enemmän. Tolppia, ylärimoja, paitsioksi liputettu maali ja muutama maalisyöttö. Hietala on tyytyväinen lyhyeen aikaansa Jazzissa: " Hyvät fiilikset sieltä jäi, meillä oli hyvä ja vaativa porukka. Tietenkin vähän jäi harmittamaan, kun viisi vai kuusi kertaa pallo osui maalipuihin peleissä. Ei millään halunnut siellä pomppia pallo maaliin, mutta onneksi muutama syöttöpiste tuli, ettei ihan kiikaritehoilla tarvinnut kotiin tulla. Oman pelaajakehityksen kannalta Jazzista lähti mukaan lisää kovempia otteluita ja vähän erilaisia ja uusia harjoituksia. Ja totta kai kasvattava kokemus niin jalkapallon kun muunkin elämän kannalta.

Paluu MyPaan on Hietalan mieleen: "Ensi kautta odottelen innolla ja Jazzin kokemuksen jälkeen on nyt omasta mielestäni enemmän annettavaa joukkueelle. Yritän tuoda jonkin näköistä esimerkkiä ja vinkkejä, mitä opin peleihin ja treeneihin. Tammikuussa menen armeijaan, niin se saattaa verottaa jonkin verran taas pois, kun ei pääse niin paljoa olemaan joukkueen mukana, mutta todella innolla odotan jo ensimmäisiä treenejä ja sarjan alkua".