Vili Toppinen jatkaa MyPassa kaudella 2023

Vili Toppinen jatkaa MyPassa kaudella 2023

Kesken päättyneen kauden lahtelaisesta FC Kuusysistä MyPaan siirtynyt vikkeläkinttuinen Toppinen, 22, pelaa ensi kaudellakin Myllykoskella.

Toppinen on kotoisin Pohjois-Savosta, jossa hän edusti iisalmelaista PK-37:ssä juniorivuosinaan. PK-37:n edustusjoukkueessa hän debytoi kaudella 2018 Kakkosessa, mutta enemmän peliaikaa aikuisten sarjoissa hän sai seuraavalla kaudella siilinjärveläisessä Toivalan Urheilijoissa, joka pelasi Kolmosta. Kaudeksi 2021 Toppinen siirtyi Lahteen FC Kuusysin riveihin tahkoamaan Kolmosta, jossa sai paljon vastuuta myös tällä kaudella ennen MyPaan siirtymistään: Kaikissa pelaamissaan kahdeksassa ottelussa hän pelasi täydet minuutit. MyPassa Toppinen ehti pelata viime kaudella kolmessatoista MyPan ottelussa, ja varsinkin alku oli vauhdikas. Debyyttiottelussan Kultsua vastaan hän alusti 1-0 -voittomaalin ja seuraavassa ottelussaan paikallisvastustaja KJP:tä vastaan hän teki kauden ainoan MyPa-maalinsa.

Aiemmissa seuroissaan puolustajana pelannut Toppinen sai MyPassa vastuuta keskikentän pohjalla - pelipaikalla, josta hänellä ei liiemmin ollut aiempaa kokemusta. "Oma jalkapalloura lähti käyntiin tuolta Pohjois-Savosta, jossa sain koulutuksen laitapakiksi ja toppariksi pääsääntöisesti. Keskikentän pohjalla pelasin tällä kaudella oikeastaan ensimmäistä kertaa urallani kunnolla. Tykkäsin pelata siinä kyllä. Lempipelipaikkaa en osaa valita, mutta sanotaan se millä saan omat hyödyt parhaiten esiin joukkueen kannalta."

Kautta 2022 Toppinen pitää melko onnistuneena ja odottaa jo seuraavaa" Omasta mielestäni ihan hyvä kausi oli itseltäni, kauden aikana tuli hyviä suorituksia ja tuli myös niitä vähän ei niin hyviä suorituksia. Ja eikös se viisas sanonta mene jotenkin niin, että kehittyminen loppuu tyytyväisyyteen. Tosi iloisin ja nälkäsin mielin lähden tulevaan kauteen MyPassa. Omat tavoitteet olla hyödyksi joukkueelle ja kehittyä siinä samalla. Joka peliä lähdetään varmasti voittamaan. Omia vahvuuksia on varmaan nopeus, asenne ja puolustuspelaaminen, kehittymisen joka osa-alueella ottaisin vastaan."