Voitto IPS:istä ja kymmenen maalia MyPalle

Voitto IPS:istä ja kymmenen maalia MyPalle

Valokuva: Jaakko Haapala

MyPa palasi muutaman viikon kesätauolta varsin tehokkaasti tarjoamalla 504 katsojalla runsaasti ilonaiheita.

Ottelu alkoi pienillä juhlallisuuksilla, kun Jari Hasselia ja Jussi-Pekka Rämää kiitettiin MyPassa pelatuista otteluistaan. Molemmille on tullut täyteen sata ottelua MyPan riveissä.

MyPan kannalta itse ottelukin alkoi erinomaisesti, sillä avausmaalia ei tarvinnut odotella kuin pari minuuttia. Väinö Hietala keskitti vasemmalta takanurkalle yksin jääneelle maalitykille Jussi-Pekka Rämälle, jolla oli helpohko työ puskea pallo IPS:in verkkoon.

Ensimmäinen jakso oli selkeää MyPan hallintaa ja joitain maalitilanteita joukkue saikin aikaiseksi puoliajan kuluessa. Sen sijaan Edustus IPS pääsi oikeastaan ensimmäisen kerran kunnolla puolen kentän yli vasta avausjakson viimeisellä vartilla, ja käytännössä ensimmäisestä tilanteestaan se pääsi puolittaiseen tekopaikkaan, mutta veto suuntautui sivuverkkoon.

Päivän tutkapari Hietala keskittäjänä ja Rämä maalintekijänä järjesteli myös ottelun toisen maalin, kun ensimmäinen puoliaika läheni loppuaan. Tällä kertaa Rämä voitti ilmapallossa IPS-maalivahti Mikko Saarisen, joka ei aivan päässyt palloon kiinni. Vain pari minuuttia myöhemmin Hietala keskitti sivurajan tuntumasta ja löysi maalin edestä Hasselin, joka puski MyPan kolmannen maalin. Tauolle mentiin turvallisen tuntuisessa 3-0 -tilanteessa.

Rämä sai pian toisen jakson alettua paikan hattutemppuun, mutta ensimmäisen tilanteen IPS vielä selvitti. 52. minuutilla Niklas Rautomäki ohitti vasemmalla vartijansa ja antoi matalan keskityksen maalille rynnineelle vaihtomies Daniel Kaigalle, jonka veto kilpistyi vielä IPS-puolustukseen, mutta riparista Rämä puski hattutemppunsa valmiiksi.

Pian tämän jälkeen vieraat saivat hiukan lohtua MyPan annettua huonon syötön oman rangaistusalueensa tuntumassa. Melkoisen maalinedushässäkän sekä Eetu Kangaskolkan komean lähitorjunnan jälkeen Boris Belimov laittoi pallon lähietäisyydeltä MyPan maaliin. 4-1.

Vaikka punavalkoinen kotijoukkue oli selvässä johdossa, ei se liiemmin passivoitunut - ainakaan, jos lähes liukuhihnalta tulleita maaleja viimeiseltä puolituntiselta laskee. N. 65 minuutin kohdalla Kaiga nappasi IPS-maalivahdin avauksen noin 30 metriä maalista, nousi rankkarialueen kulmalle ja tykitti pallon loistavasti takanurkkaan.

Heti perään tullut kuudes maali merkittiin IPS:in omaksi maaliksi. Ensin Panu Pykäläiselle tarjottiin vasemmalta tekopaikka pienehköstä kulmasta, eikä nuoren miehen veto ollut lainkaan hullumpi. Tolppaan päätynyt kova kuti pomppi lopulta IPS-puolustuksesta maaliin.

Kapteeni Olli Kähkönen lisäsi nimensä MyPan maalintekijöiden pitkään listaan vain muutama minuutti edellisestä rysästä komealla vedolla takayläkulmaan. Maalia edelsi hienosti pelattu kuvio oikealla laidalla.

Kahdeksannen maalin teki jälleen Rämä, jolle tarjottiin oikealta kova ja matala pallo takakulmalle avopaikkaan, eikä mies erehtynyt. Neljän maalin ilta Rämälle.