Derbystä katkera tappio

Derbystä katkera tappio

Kauden ensimmäinen derby MyPan ja KJP:n välillä päättyi vierailijoiden 1-2 voittoon MyPan ainokaisen ollessa Vili Toppisen käsialaa. Yleisöä paikalliskamppailu keräsi komeat 948. Kuva: Mia Kujala

 

Ottelun alku ei mennyt missään määrin kotijoukkueen käsikirjoituksen mukaan, vaan vierailijat ottivat pelin täysin haltuunsa. Oman koiran puraisua saatiinkin odottaa vaivaiset kolme minuuttia, kun joskus Saviniemessäkin riemunkiljahduksia aiheuttanut kaksikko osui. Niko Nakari pelasi pallon takatolpalle Jussi Lanulle, joka rokotti edelliskauden seuraansa vieden vierailijat johtoon. 

MyPa ei vielä tästä sisuuntunut, vaan oli vahvasti ottava osapuoli suurimman osan puoliaikaa. KJP pääsi luvattoman helposti puolittaisille paikoille ja näytti olevan se joukkue, joka seuraavan kerran osuu. Paras tontti osui Nakarille, joka kuitenkin harvinaislaatuisesti ollessaan nokikkain MyPa-vahti Joel Peltolan kanssa ampui avopaikasta ohi maalin. 

 

MyPan tasoitusmaali tuli parinkymmenen minuutin jälkeen. Tuolloin niinikään ex-MyPa Ville Majander kompuroi palloon ja Vili Toppinen pääsi läpi. Toista otteluaan Myllykoskella pelannut Toppinen ei erehtynyt, vaan sijoitti pelivälineen varmasti ohi KJP:n Ville Iiskolan. 

 

KJP jatkoi painostustaan ensimmäisen puoliajan loppupuolelle, ehkä kuitenkin ihan jakson lopulla MyPankin jo päästessä paremmin peliin mukaan. Olikin hieman yllättävää, että joukkueista MyPa onnistui toimittamaan pallon myös maaliviivan yli. Väinö Hietalan erinomainen keskitys jatkettiin päällä ylärimaan ja tämän jälkeen maaliin, mutta valitettavasti avustavan erotuomarin lippu oli pystyssä paitsion merkiksi. 

 

Toiselle jaksolle saapui huomattavasti parempi MyPa joka kykeni ottamaan pelin haltuunsa, minkä myötä myös maalintekotilanteita aukesi. Ensin lähelle pääsi Olli Mäkelä, jonka kierteinen laukaus kolahti takatolppaan runsaslukuisen yleisön pettymykseksi. Seuraavaksi maalintekoa pääsi yrittämään Hietala. Väinö laukoi hänelle päätyneen keskityksen päätteeksi komeasti, mutta jälleen kerran maalivahdin parhaana ystävänä kunnostautui pystytolppa. 

 

Jalkapallon karu ja ajaton klisee on se, että jos et tee maalia niin vastustaja tekee. Niin kävi nytkin, kun Hietalan maalipaikan jälkeen KJP lähti vastahyökkäykseen, mikä johti lopulta kulmapotkuun. Tässä erikoistilanteessa palloon pääsi KJP:n Samu Liukkonen, joka puski vierailijat takaisin johtoon. Tämän katastrofin hetkellä kellossa oli 69 minuuttia. 

 

Ottelun loppu oli MyPan hallintaa KJP:n vetäytyessä omalle puoliskolleen. Aseita KJP:n uhrautuvasti pelanneen puolustuksen murtamiseen ei vain oikein tahtonut löytyä ja vierailijat käyttivät lopun ajan taitavasti. Lähellä toki MyPa kävi kun kulmapotkun jälkeen Iiskola joutui venymään isoon torjuntaan lähietäisyydeltä ja vaikka irtopallo maaliin toimitettiinkin, tapahtui se paitsioasemasta käsin. Tähän jäivät MyPan takaa-ajon onnistumiset hyvin pitkälti ja pisteet matkasivat Kouvolan tuoreemmalle seuralle. 

 

Valmentaja Jyrki Saarela antoi tunnustusta vastustajalle ja kävi myös läpi missä MyPa tänään epäonnistui: 

 

-Meidän pitää tottua näihin tilanteisiin ja ansaita tulos. Joukkueen valmistautuminen näytti todella hyvältä ennen peliä, mutta sitten tuli vaikeuksia esimerkiksi (Niko) Nakarin kanssa, joka on todella hyvä kärki. Ollaan oltu ennenkin tilanteissa missä on päästetty maali ja sitten hoidettu peli, mutta tänään meiltä jäi jotain uupumaan ja me pelattiin liian hitaasti. Tuli paljon myös yksittäisiä juttuja. “Vänäkin” (Hietala) kun ajoi sisään niin muiden juoksulinjat jäivät kauas, kun meillä on selkeät asiat mitä on sovittu niin nyt niitä ei näkynyt. Sen takia jäätiin kauas, toisen aallon hyötykäyttö ja syvyysjuoksut jäivät pois. Tästä pitää oppia ja jatkaa eteenpäin. 

 

Joukkueella on edessä juhannustauko, mutta huomenna käydään vielä peliä läpi harjoituksissa: 

 

- Huomenna on harjoitukset ja käydään asioita läpi. Tämä on meille kasvutarina ja meidän pitää oppia esimerkiksi voittamisen kulttuuria. Ollaan pyritty muuttamaan pelityyliä ja se on välillä vähän vaikeaa ja peli hidastuu, mutta me opetellaan asioita ja mennään eteenpäin, Saarela päättää.