KäPa kaatui toistamiseen

KäPa kaatui toistamiseen

MYPA kohtasi KäPan lyhyen ajan sisään kahdesti ja otti ensin vieraista 2-3 voiton ja tämän jälkeen oli kotona vahvempi luvuin 2-1. Jälkimmäisessä ottelussa juhlittiin Tommi Roposen ja Väinö Hietalan täysosumia. Kuva: Repa Räikkönen

 
MYPA ei tehnyt suuria muutoksia kokoonpanoon verrattuna lauantaihin, vaan ainoa muutos oli Khalid Kaddourin nousu avauskokoonpanoon Väinö Hietalan tilalle. Voitto pohjalla isännät kuitenkin aloittivat vahvasti ja ottelun alkupuoliskolla Käpylällä oli vaikeuksia päästä edes MYPAn puoliskolle. Ensimmäistä kertaa maali roikkui ilmassa, kun jostain käsittämättömästä syystä Joakim Lindberg lähti yrittämään pomppivaan palloon kaukolaukausta ja sai hyvän osuman, minkä vierailijoiden maalivahti Besart Mustafa kuitenkin torjui riman kautta kulmaksi. 
MYPAn prässi tuotti KäPalle jatkuvasti vaikeuksia ja palloa oli vaikea pelata edes ohi neljän ylimmän pelaajan, mikä alkoi kostautua helppoina huolimattomuusvirheinä. Huolimattomuutta oli ilmassa myös ottelun avausmaalissa. Mustafa aikaili pallon käsiin ottamisessa ja Tommi Roponen haistoi tilanteen hyvin, ehti tökkäämään pallon maalivahdin edestä sivuun ja lopulta siirtämään kotijoukkueen 1-0 johtoon tyhjään reppuun. 
 
KäPa joutui prässin alla pelaamaan huomattavasti suoraviivaisemmin ja tavoitteli usein pitkin syötöin joko laitapelaajiaan tai yksinäiseksi ylös jäänyttä Brian Mansarayta. Toisinaan vierailijat suhteellisen vaarallisia hyökkäysaihioita pystyivätkin luomaan, mutta jaot olivat siinä mielessä epäreilut, että Oskari Pasanen ja Sasu Hernesniemi olivat aivan liian dominoiva topparipari suhteessa kentälliseen vastustajia. Erityisesti Pasanen pääsi esittämään muutaman visuaalisesti näyttävän katkon ja toi kaivattua varmuutta takalinjoille. 
Erikoistilanteet olivat vaarallisia ja Antti Kaikkonen joutuikin venyttämään itsensä yhteen huipputorjuntaan ensimmäisellä jaksolla, kun KäPa pääsi kulmapotkusta kokeilemaan MYPA-vahdin kykyjä. Yhtälailla, osumia Vallin päätyyn ei ensimmäisellä jaksolla nähty, vaan puoliajalle mentiin MYPAn ansaitussa 1-0 johdossa. 
 
Toiselle puoliajalle MYPA suoritti yhden vaihdon, kun Hietala korvasi Kaddourin. Ottelun eteneminen pääsi myös todistamaan vaihdon onnistumisen. KäPa aloitti jakson terävästi ja painoi peliä MYPAn maalille osuen kertaalleen myös ylärimaan. Maali jossain määrin roikkui jo ilmassa, kunnes Hietala pääsi iskemään isännät kahden maalin karkumatkalle. Laitahyökkääjä seurasi loppuun asti Roposen epäonnistuneen matalan keskityksen, ehti väliin ennen vieraiden maalivahtia ja sijoitti varmasti alakulmaan. Nuorukainen oli tässä kohtaa ehtinyt olla kentällä vasta seitsemän minuuttia. 
 
Toinen takaisku tuntui vievän vierasjoukkueesta parhaan terän ja MYPA pääsi toistuviin riistoihin hyökkäysalueella. Parasta terävyyttä viimeisellä kolmanneksella ei kuitenkaan löytynyt MYPAltakaan, vaan huipputontteja ei oikein nähty. Lähimpänä oli Hernesniemi, jonka vapaapotkun kuitenkin vierasvahti venytti tyylikkäästi kulmapotkuksi. 
Loppuun saatiin kuitenkin jännitystä, vaikka hetken lehtereillä eläteltiinkin toiveita nollapelistä. 85 minuutin kohdalla Aaro Nyholm sai tarkan keskityksen oikealta laidalta ja puski vierailijoiden kavennuksen auringontarkasti vasempaan alakulmaan. 
MYPA jaksoi kuitenkin taistella loppuun vaikka tiivis ottelutahti alkoikin näkyä kramppaavina pohkeina ja ajoittaisena huolimattomuutena. Roponen ja Jussi-Pekka Rämä tekivät ylhäällä arvokasta työtä loppuun asti pystyen pitämään palloa hallussa ja Rico Ryöpäs juoksi ajokoiramaiset kilometrit loppuun asti edes hengästymättä. MYPA kesti myös reilun viiden minuutin lisäajan takaiskuitta, minkä johdosta täysi pistepotti jäi Myllykoskelle lukemin 2-1. 
 
Marko Honkanen oli ottelun jälkeen ilahtunut suorituksesta, eikä säästellyt kehuja puhuessaan pelaajistaan: 
Lähtökohta oli se, että yritimme häiritä mahdollisimman paljon ja prässätä ylhäältä, ettei KäPa pääse avaamaan niin vapaasti kuin vierasottelussa ja onnistuttiin siinä ihan erittäin hyvin. Ylänelikko Kaddouri, Rämä, Roponen ja Hassel prässäsivät todella hyvin ja teki hyviä riistoja ylhäällä. Ryöpäs ja Lindberg tasapainottivat hyvin keskialueen. Hyökkäyspelissä oli tarkoitus saada palloa kymppialueelle missä meillä on vahvoja suojaajia ja hyvin saatiinkin sitä kautta vastaiskuja ja tehtiin kaksi komeaa maalia. Lopussa väsyttiin ja KäPa pääsi näennäisesti hallitsemaan ja teki ansaitun kavennuksen, mutta tämän jälkeen pystyttiin pitämään vastustaja hyvin pois vaarallisilta maalintekopaikoilta. Viimeinen parikymmentä minuuttia oli väsyneen joukkueen hyvää taistelua ja ansaittiin 2-1 voitto. Myös puolustuslinja Kähkönen, Pasanen, Hernesniemi ja Martikainen pelasivat ehjän ottelun eivätkä tehneet virheitä. Ja tietenkin maalissa Kaikkonen oli taas hyvä. 

 

Creature AD

Mainostoimisto Creature AD. on luova ja joustava mainostoimisto. Projektimme toteutamme aina yhteistyössä asiakkaan kanssa ja pidämme asiakkaan ajan tasalla. Haluamme tarjota asiakkaillemme luotettavan, helppokäyttöisen ja ennen kaikkea laadukkaan yhteistyön. Jos sinulla on tarve uudistaa kotisivut, verkkokauppa tai haluat kasvattaa digimarkkinoinnilla yrityksesi liikevaihtoa?

 Ota rohkeasti yhteyttä!

Lisätietoja: creaturead.fi

 

2-1

(1-0)

34. 1-0 Tommi Roponen

52. 2-0 Väinö Hietala

85. 1-2 Aaro Nyholm

MYPA

Avauskokoonpano:

99. Antti Kaikkonen (mv)

7. Rico Ryöpäs

9. Khalid Kaddouri (46. Väinö Hietala)

13. Olli Kähkönen 66. var (79. Kasperi Kinnunen)

15. Sasu Hernesniemi

16. Jussi-Pekka Rämä

17. Jari Hassel (70. Joakim Joutjärvi)

22. Oskari Pasanen

26. Joona Martikainen

27. Tommi Roponen

31. Joakim Lindberg (C) 81. var 

Vaihtopelaajat:

1. Aku Lindström (mv)

5. Kasperi Kinnunen

11. Joakim Joutjärvi

14. Sisu Häkälä

18. Väinö Hietala

40. Ville Majander

61. Veeti Karppanen

KäPa

Avauskokoonpano:

1. Besart Mustafa (mv)

2. Jimi Bäck (65. Urho Huhtamäki)

7. Matias Ambasciano 90.var

8. Patrik Ahonen

10. Altti Hellemaa (65. Aaro Nyholm)

11. Brian Mansaray 87. var

14. Touko Laakkonen (C) 27. var

19. Elias Collin (78. Emil Pallas 87. var)

20. Ronald Karlsson

23. Benjamin Thurling (46. Casper Lönnqvist)

37. Karim Jmaali (54. Joonas Salmi 90. var)

Vaihtopelaajat:

21. Simo Partinen (mv)

9. Aaro Nyholm

16. Urho Huhtamäki

17. Casper Lönnqvist

25. Peik Koskinen

28. Joonas Salmi

80. Emil Pallas