Kotiottelut päätökseen voitokkaasti

Kotiottelut päätökseen voitokkaasti

MyPa päätti kautensa 3-1 voittoon IPS:sta. Kapteeni Olli Kähkönen oli näkyvä hahmo hyvässä ja pahassa. Kuva: Jaakko Haapala

 

MyPan ja IPS:n kohtaaminen alkoi isäntien toimesta vaisusti, kun jo alle kymmenen minuutin jälkeen alakerran sähellyksen myötä pääsi Eelis Heimonen viemään imatralaiset 1-0 johtoon. Tämä riemu kuitenkaan ei vierailijoilla pitkään kestänyt, kun MyPa hyökkäsi vasenta laitaa Panu Pykäläisen johdolla. Syöttö boksiin tavoitti Olli Kähkösen ja käsittämättömään maalivireeseen äitynyt kapteeni teki sen minkä kaikki lehtereillä lukivat jo eilisen lehdestä: varma sijoitus takanurkkaan ja peli tasalukemiin. Tässä vaiheessa peliä oli pelattu vajaa vartti. 

 

Ensimmäinen jakso kokonaisuudessaan oli MyPalta epävarmaa tekemistä ja IPS pääsi ajoittaisiin vaaranpaikkoihin. Joel Peltola peitti kertaalleen upeasti läpiajon ja muutenkaan vierailijat eivät olleet viimeistelyssä terävimmillään. Toisaalta paikkoja loi myös MyPa, vaan viimeistely oli kehnoa myös toisessa päässä. Tauolle mentiin jopa hieman ottelutapahtumien vastaisesti lukemissa 1-1. 

 

Toiselle jaksolle MyPa tuli terävämmin ja kykeni ottamaan pelin haltuunsa. Paine siirtyi vahvasti vierailijoiden päähän ja IPS vaikuttikin nopeasti väsyvän ja keskittyvän pyrkimään vastaiskuihin. 

MyPan johtomaali näki päivänvalon kun pelikelloon oli kertynyt 57 minuuttia. Sasu Hernesniemi pyöritti peliä keskellä ja pelasi laitaan vaihdosta tulleelle Daniel Kaigalle. Kaiga syötti takaisin maalinedustalle mistä Hernesniemi viimeisteli hannutihismäisellä “takavasaralla” tyylikkäästi MyPan johtomaalin. Hannu Tihinen San Sirolla, Sasu Hernesniemi Saviniemessä. Kuka vain valitsisi jälkimmäisen. 

 

66 minuutin kohdalla nähtiin erikoisempi maali: kauniiden maalien erikoismies Elias Oijusluoma asettui antamaan kulmapotkua ja ilmeisesti viimeistelyyn turhautuneena antoi keskityksensä leijailla suoraan takakulmaan vieden MyPan kahden maalin karkumatkalle. 

 

MyPan nopeiden maalien jälkeen pelinkuva rauhoittui. Ajoittaisia tilanteita maalintekoon syntyi pääsääntöisesti MyPan toimesta, mutta kokonaisuudessaan kumpikin joukkue tuntui tyytyvän lopputulokseen. 

 

Toki pelin rauhoittuminen ei poistanut dramatiikkaa lopusta. Kapteeni Kähköselle tuli 87 minuutilla musta hetki, kun tämä tuli katkoon jalkapohja edellä jalka suhteellisen korkealla, eikä ottelun erotuomarille jäänyt muita vaihtoehtoja kuin nostaa punainen kortti ilmaan ulosajon merkiksi, mikä merkitsee myös “Opan” kauden päättymistä. Näin 3-1 kotivoittoon päättynyt ottelu sai hieman synkän varjon. 

 

MyPalla on kautta jäljellä enää yhden pelin verran, kun 1.10. pelataan paikalliskamppailu KJP:tä vastaan Kouvolassa. Joukkueiden aiempi kohtaaminen päättyi MyPan tappioon, eli kalavelkoja on maksettavana ihan riittävästi pitämään sarjataulukon kannalta panoksettoman ottelun mielenkiintoisena.