Loppukiri ei riittänyt Reippaan vieraana

Loppukiri ei riittänyt Reippaan vieraana

Kauden toisessa Kakkosen ottelussaan MYPA heräsi peliin liian myöhään ja jäi pisteittä Lahdessa. Kolmen maalin johtoon päässyt Reipas onnistui pitämään johtonsa loppuun asti, vaikka Joakim Joutjärvi ja Tommi Roponen maaleillaan toivatkin vierailijat maalin päähän. Kuva: Jaakko Haapala
 
Pelin ensimmäinen hyökkäys tapahtui MYPAn toimesta, kun Tommi Roponen pääsi laukomaan boksin sisältä, mutta maanuoliainen ohitti maalivahdin lisäksi myös etukulman. Tämän jälkeen kuitenkin Reipas otti isännän elkeet mitkä palkittiinkin vajaan vartin pelin jälkeen, kun MYPA ei saanut oikealta tullutta matalaa keskitystä poikki, vaan Daniel Koskipalo siirsi vapaasti kotijoukkueen maalin johtoon. 
Vaikka Reipas pelin haltuun otti, ei tasoitus ollut kaukana. Väinö Hietala leikkasi erinomaisesti keskelle ja tsippasi pallon yli puolustuslinjan, mutta puolittain läpi karannut Tomi Räikkönen ei ehtinyt saada laukausta aikaan ennen kuin puolustus ehti tilanteen selvittämään. Pian tämän jälkeen kolisikin omissa kuin tyhjästä. Pitkä syöttö halkaisi MYPAn puolustuksen joka ei ollut lainkaan valmiina Emil Yildirimin pystyjuoksuun. Yildirim ei läpiajosta erehtynyt, vaan sijoitti 26 minuutin kohdalla varmasti 2-0 osuman. 
 
Kunnon takaa-ajoa ei MYPA ensimmäisellä jaksolla saanut aikaan, vaan Reipas pääsi pitkin ottelua vaarallisiin pystyjuoksuihin joita MYPA ei kunnolla saanut haltuun. Oli vierailijoillakin pari maalintekotilannetta, mutta Ahmed Said Ahmedin pusku kulmasta jäi löysäksi ja myös Rico Ryöppään laukauksen kulman jälkitilanteesta Anton Munukka torjui varmasti. Isäntien hallinnasta huolimatta myös todellinen huipputontti siunaantui Sasu Hernesniemen ja Roposen pelatessa komealla seinällä Hernesniemi läpiajoon puoliajan viimeiseen tilanteeseen, mutta keskikenttämiehen laukaus meni reilusti yli maalin. Tauolle mentiin Reippaan varmassa 2-0 johdossa. 
 
Toisen jakson alkuun MYPA tuli terävämmin eikä kavennusosuma ollut kaukana. Ensin Ville Majander laukoi kovan matalan laukauksen kolmestakympistä, mutta pallo kimmahti Reippaan puolustajasta niukasti ohi maalin. Tämän jälkeen Roponen yritti kuudentoista sisältä, mutta laukaus suuntautui päin lahtelaismaalivahtia eikä seurauksena ollut kuin kulmapotku. 
Ottelun käsikirjoituksen mukaisesti seuraavaksi soikin helposti omissa. Said Ahmed hävisi helpohkosti pääpallon Asaad Babiker karkasi läpi vieden Reippaan 3-0 johtoon. 
Näissä merkeissä peli jatkui pitkään ja ennen tunnin peliä oli kotijoukkue jo saanut kaksi huippupaikkaa lisää, mutta heikko viimeistely ja Aku Lindströmin torjunta esti lisätakaiskut.  
64 minuuttia oli pelikellossa kuin pienimuotoinen kirivaihde saatiin päälle. Reipas ei saanut purettua kunnolla MYPAn matalaa keskitystä ja Joakim Joutjärvi viimeisteli ensimmäisen osumansa Kakkosessa ampumalla kuudentoista sisältä voimakkaasti maalin kattoon. MYPA nosti maalin jälkeen pakkaa enemmän ylös, mikä aiheutti vaaratilanteita omassa päässä. Kuitenkin kun ottelua oli vajaa kymppi vielä pelaamatta, tuotti tämä myös tulosta. Hietalan keskitys tavoitti maalinedustalla Roposen, jonka vankkurit limusiiniin vaihtaneet Vallin pojat myös valitsivat MYPAn parhaaksi pelaajaksi, eikä hyökkääjä enää erehtynyt vaan toi vierasjoukkueen maalin päähän. 
 
Ottelun lopussa MYPA yritti tasoitusmaalia vielä jahdata ja lähimmäksi pääsi vaihdosta kentälle tullut Sisu Häkälä, jonka laukaus kahdestakympistä torjuttiin kulmaksi. Kaivattua tasoitusta ei kuitenkaan syntynyt, vaan Reipas piti pisteet itsellään lukemin 3-2. 
 
Päävalmentaja Mano” Honkanen oli luonnollisesti pettynyt lopputulokseen: 
- Alku oli samanlainen kuin viimeksi täällä käydessä, tosi hankalat viisitoista minuuttia jossa laskettiin kaveri niskan päälle ja ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen selvää hallintaa. Toisella puoliajalla vaihdot piristi ja päästiin loppuun iholle, muttei ihan päästy tasuriin. Puolustuspelaamista tarvitsee parantaa, meidän puolustus ei voi olla näin hajanainen. Ensi viikolla saadaan yleisöä katsomoon ja toivottavasti tämä sytyttää pelaajiakin.