MYPA nousi tasapeliin

MYPA nousi tasapeliin

MYPA ja MiPK tasasivat pisteet neljän maalin ensipuolikkaan sisältäneessä ottelussa luvuin 2-2. Jo alussa kahden maalin takaa-ajoon joutunut kotijoukkue palasi peliin Niklas Rautomäen ja Tommi Roposen maaleilla. Kuva: Jaakko Haapala

 

Ottelu alkoi MYPAn pallonhallinnalla, mutta ensiosuma kolahti omaan päähän jo 13 minuutin kohdalla. Pallo kimpoili MYPAn omista miehistä boksissa MiPKin Miika Vainikaiselle, joka siirsi vierailijat maalin johtoon hivenen varkain. Lisää kylmää vettä niskaan tuli Bangaly Kouyaten toimesta. Pelikellossa 24 minuuttia ja mies oli unohtunut kulmapotkussa täysin vapaaksi taka-alueelle ja pusku painoi varmasti verkkoon vieden sarjajumbon jo kahden maalin karkumatkalle. 

 

Takaiskujen jälkeen MYPAn peli oli tovin hyvin sekaisin ja vierasjoukkue sai pientä painostusta luomatta kuitenkaan maalintekotilanteita. MYPAn peliä leimasivat helpot pallonmenetykset ja yksinkertaiset harhasyötöt. 36 minuutin kohdalla kuitenkin nähtiin onnistuminen hyökkäyspäässä, kun Tommi Roponen keskitti maalinedustalle ja Niklas Rautomäki nousi korkeimmalle viimeistellen päällään kavennusosuman. 

 

Jobinpostia ensimmäinen jakso tarjoili Olli Kähkösen loukkaantumisen muodossa. Kähkösen ollessa vielä kentänlaidalla kuitenkin syntyi myös tasoitus. Tällä kertaa Roponen itse pääsi puskemaan puoliajan lopussa Sasu Hernesniemen antamasta kulmasta alakulmaan ohi MiPK-vahti Tuomo Hiltusen. Maalin jälkeen MYPA myös suoritti vaihdon, kun Kähkösen tilalle tuli Joakim Lindberg, minkä johdosta Rico Ryöpäs siirtyi keskikentältä laitapakin tontille. 

 

Ensimmäinen jakso tarjoili vaatimattomat neljä osumaa ja joukkueet suuntasivat tasalukemissa tauolle. 

 

Toisella jaksolla MiPK alkoi selkeästi väsymään, mutta MYPA ei pystynyt auenneita tiloja riittävästi hyödyntämään. Jatkuvat helpot harhasyötöt vaikeuttivat pelaamista edelleen, vaikka maalipaikkojakin tuli. Ryöpäs, joka oli tänään poikkeuksellisen kovakuntoisen oloinen, harhautteli samalla “harhautuksella” neljästä miehestä ohi ja pääsi kokeilemaan vasurillaan, mutta laukaus meni ohi maalin. Eniten polemiikkia aiheuttanut tilanne siunaantui Jussi-Pekka Rämälle, joka karkasi yksin läpi. MiPK puolustaja kaatoi läpi karanneen “Jupen”, mutta syystä tai toisesta muuten useasti läpi ottelun ilmoille kajahtanut vihellys jäi uupumaan, vaikka kentällä olijat jo rangaistuspotkuun varautuivatkin. Myös Roponen pääsi kokeilemaan laukaustaan, mutta kova kuti kaukaa nousi hieman yli maalin.  

Positiivista toisella jaksolla oli, että Tomi Räikkönen palasi polvivammansa jäljiltä kentälle tuoden yläkertaan terävyyttä sekä pystyen olemaan jatkuvasti pelattavana. Tämän viikon harjoitellut laitapelaaja näytti olevansa pelikunnossa, mikä ilahdutti erityisesti loppukautta ajatellen. 

 

Vierailijat taas toimittivat pallon kertaalleen jo tolppien väliin, mutta paitsioasemasta. Ottelun loppuhetkillä Antti Kaikkosen pomputtelu keskityspallossa oli kostautua, mutta maalintekoyritys kohosi reippaasi yli maalin. 

 

Maalipaikoista huolimatta toinen jakso pysyi maalittomana, mikä hienosta noususta huolimatta oli kotijoukkueelle lähinnä pettymys ja vierailijat näyttivätkin poistuvan kentältä huomattavasti paremmin mielin. 

 

- Aloitettiin tosi huonosti. En tiedä pitääkö ottaa omaan piikkiin peliin valmistautuminen, mutta omasta mielestäni vedettiin hyvä treeniviikko, valmistauduttiin hyvin tähän peliin ja jätkillä oli hyvä taisteluilme jo pukukopista lähtien. Kun tultiin kentälle, niin se vain loppui ja laskettiin kaveri 2-0 johtoon todella helposti. Ryhtiliikkeellä päästiin tasoihin ja toinen puoliaika oli meidän hallintaa, mutta ihan viimeisen päälle tontit jäivät tekemättä, pohti päävalmentaja Marko Honkanen ottelun kulkua. 

 

Myös erikoistilannepuolustaminen tuottaa päänvaivaa edelleen: 

-Meillä on hirveä haaste siinä, miten pelaajat jaetaan erikoistilanteissa. On käsittämätöntä, miten huonosti puolustetaan ja siitä tuli taas maali. 

 

MYPAn kausi jatkuu tulevana perjantaina vierasottelulla, kun joukkue matkaa PK K-U:n vieraaksi, missä jaossa on jälleen sarjapaikan kannalta äärimmäisen tärkeät pisteet. 

 

2-2

(2-2)

13. 0-1 Miika Vainikainen

24. 0-2 Theodor Bangaly Kouyate

36. 1-2 Niklas Rautomäki

42. 2-2 Tommi Roponen

MYPA

Avauskokoonpano:

99. Antti Kaikkonen (mv)

7. Rico Ryöpäs

8. Niklas Rautomäki

13. Olli Kähkönen (43. Joakim Lindberg)

15. Sasu Hernesniemi

16. Jussi-Pekka Rämä

17. Jari Hassel (C) (70. Tomi Räikkönen 90. var)

21. Harry Kossigbo

22. Oskari Pasanen 23. var

26. Joona Martikainen

27. Tommi Roponen

Vaihtopelaajat:

1. Aku Lindström (mv)

3. Leevi Perkiö

5. Kasperi Kinnunen

9. Khalid Kaddouri

10. Tomi Räikkönen

11. Joakim Joutjärvi

31. Joakim Lindberg

MiPK

Avauskokoonpano:

30. Tuomo Hiltunen (mv)

3. Eero Karjalainen

4. Jesse Jäppinen

6. Miika Vainikainen

10. Theodor Bangaly Kouyate

14. Michele Desalegen (84. Tama Sutthirak)

16. Victor de Paula

19. Peetu Kerminen 45. var (57. Akeg Deng 72. var)

20. Miika Kolsi (C) 37. var

22. Aapo Valtonen 60. var (62. Elmeri Marttinen)

25. Samuli Kaasalainen (62. Sasu Löytty)

Vaihtopelaajat:

31. Tero Makkonen (mv)

9. Elmeri Marttinen

12. Akeg Deng

13. Tuomo Sariola

17. Sasu Löytty

21. Tomi Janhunen

29. Tama Sutthirak