Niko Ritola siirtyy MyPaan

Niko Ritola siirtyy MyPaan

Peliurallaan Kumun, KJP:n ja Purhan paidassa aiemmin nähty Niko Ritola ottaa luonnollisen askeleen ja siirtyy MyPan riveihin. Kuva: Jaakko Haapala

 

MyPan toppariosasto vahvistuu, kun Niko Ritola, 19, siirtyy seuran takalinjoille KJP:stä. Helmikuussa kaksikymmentä vuotta täyttävä Ritola on Kumun kasvatti, joka sittemmin on pelannut KJP:n junioreissa ja kaudella 2020 Inkeroisten Purhassa ensimmäiset miesten ottelunsa. Edelliskaudella Ritola nähtiin kertaalleen myös MyPan paidassa testijaksolla ottelussa KTP:tä vastaan. 
 
- MyPa on selvästi alueen ykkösjoukkue ja täällä treenataan kovaa, mikä antaa lisää motivaatiota kehittyä. Hienoa päästä seuraan, jonka pelejä on käynyt pikkupoikana ja vähän isompanakin katselemassa ja nyt pääsee itse Saviniemeen fanien eteen pelaamaan, Ritola pohtii. 
 
Edelliskautta sotkenut armeija on takanapäin ja supliikkimiehenä tavoitteetkin ovat selkeät: 
 
- Tavoite on nousta takaisin Kakkoseen. Joukkue on todella taitava ja varmasti Kolmosen kovakuntoisin, mikä antaa mahdollisuuden myös omalta osalta viedä pelaamiseni uudelle tasolle. MyPa antaa alkavalla kaudella joka pelissä kaikkensa. 
 
- Nousukamppailusta kokemusta on Purhasta, jolloin taisteltiin myös hienon joukkueen kanssa noususta Kolmoseen viimekierroksille asti. Tällöin nousu jäi kokematta ja tällä kaudella lähdetään asia korjaamaan. 
 
Nopeana ja hyvänä pelinavaajana Ritola on arvokas lisä alakertaan, mutta näkee MyPan nimenomaan hyvänä paikkana kehittää peliään: 
 
- Räjähtävyys on varmaan isoin kehityskohde, mitä tällä hetkellä laitetaan kuntoon hyvässä ympäristössä. Miesten pelit kahdella edellisellä kaudella ovat kehittäneet kovuutta, pelinlukutaitoa sekä opettaneet reagoimaan nopeammin pelin sisällä. Kokemusta toki on myös tullut lisää ja yritänkin olla esimerkkinä laittamalla itseni täysillä likoon. 
 
Tervetuloa MyPaan, Niko!