Niko Roitto palaa MyPan paitaan

Niko Roitto palaa MyPan paitaan

Roitto MyPan paidassa vuonna 2017. Kuva: Rauni Pakkala 

 

MyPan tuorein sopimuspelaaja on Niko Roitto, joka on nähty Saviniemen valoissa edelliskerran Kaakon Kolmosen voittoon päättyneellä kaudella 2017. Välissä Niko nopeasti kääntymässä Kouvolan Susien riveissä, mutta muuten kuluneet vuodet mies on edustanut Kaakkois-Suomen Nelosessa Inkeroisten Purhaa. Pitkällä peliuralla alasarjoissa tyylikkäänä herrasmiespelaajanakin tunnettu Roitto on ehtinyt edustamaan myös Ristiinan Palloa, FC Kasineljää sekä Korian Pontta. Kaakkois-Suomen alue on siis ehtinyt tulla moneen kertaan tutuksi. 
 
- Tuntui, että olisi vielä annettavaa pykälää korkeammalla sarjatasolla ja MyPaan palaan hyvillä mielin. Odotan jo innolla paluuta Saviniemen hienon kotiyleisön eteen. 
 
31-vuotias keskikenttäpelaaja hyppää kerralla joukkueen senioriksi ja vakuuttelee vielä pysyvänsä nuorempien kyydissä roolinsa ymmärtäen: 
 
- Harjoittelu on maistunut hyvältä, on menty kovalla temmolla ja vauhtia on riittänyt. Nuoressa ja nälkäisessä joukkueessa jokainen taistelee pelipaikastaan, joten töitä saa tehdä, että nuorempien perässä pysyy. Kuitenkin joukkueessa on myös hyvä tunnelma ja kopissa läppä lentää. Omalla kokemuksella voin auttaa nuorempia pelaajia ja vahvuuteni on pelinlukutaito ja taistelutahto. 
 
Kuten tähän asti jokaisella, on myös Nikon tavoitteena taistella noususta. Vaatimustason on oltava korkea ja tultava näkyväksi harjoituksissa. 
 
- Voittaminen vaatii että jokainen tekee töitä kentällä joukkueen eteen. Myös hyvä joukkuehenki on isossa roolissa. Meillä on kaikki mahdollisuudet olla sarjan kärjessä. Joukkue on täynnä hyviä pelaajia.  
 
- Jyrki ja Juse on loistava valmennuskaksikko. Harjoituksissa mennään kovaa ja vaatimustaso on tosi korkealla. Kokemus näkyy kaikesta tekemisestä. Kyllä välillä vähän porkkanaakin saa, jos homma toimii hyvin, Niko pohtii joukkueen mahdollisuuksista sekä valmennuskaksikko Saarela - Lindströmistä. 
 
Pitkään MyPan näkemistä tositoimissa ei enää tarvitse odottaa, sillä sunnuntaina Lehtomäessä on myös kauden ensimmäinen peli. Mielenkiintoisempaa kohtaamista ei toki juurikaan voisi toivoa, ainakaan Roiton itsensä kannalta, sillä vastassa on entisen Anjalankosken alueen keskinäisessä kohtaamisessa juurikin Purha. 
 
- Purha on hyvä harjoituskauden ensimmäinen vastustaja. Siellä on kokeneita pelimiehiä, jotka varmasti tulevat tilanteisiin sata lasissa. Meidän on laitettava palloa liikkeelle ja juoksutettava vastustajaa. Uskon, että meillä kuitenkin jalkoja riittää pidempään ja sitä kautta saadaan tiloja kentälle, päättää Niko säärisuojiaan kiristellen. 

 

Tervetuloa takaisin, Niko!