PeKa kaatui harjoitusottelussa toistamiseen

PeKa kaatui harjoitusottelussa toistamiseen

MYPA otti kauden toisen voittonsa, kun se oli Arto Tolsa Areenalla PeKaa vahvempi maalein 2-3 (0-2). Maaleista vastasivat Tommi Roponen, Niklas Rautomäki sekä jälleen karhulalaisia rokottanut Väinö Hietala. Kuva: MYPA / Jaakko Haapala
 
Ottelu alkoi MYPAn pienellä hallinnalla, mutta varsinaisia tekopaikkoja ei juurikaan siunaantunut. Ensimmäisenä yrittämään pääsi Jari Hassel, kuudentoista takaa kuitenkin osui puolustajaan ja toi vain kulmapotkun. Viidentoistaminuutin kohdalla MYPA koki takaiskun, kun kapteenina toiminut Joakim Lindberg joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia. Tilalle tuli Rico Ryöpäs. Samoihin aikoihin pallonhallinta myös tasaantui ja PeKa sai ensimmäisen maalintekotilaisuutensa päästyään puolittaiseen läpiajoon, jonka kuitenkin Aku Lindström selvitti hienolla vastaantulolla.  
 
Puolentunnin kohdilla molemmat joukkueet pääsivät yrittämään onneaan. Ensin Jussi-Pekka Rämän tunnusomaisen samettinen hiipivä askellus oli yllättää palloa pitäneen PeKa-vahdin, “Jupe” pääsi väliin mutta pallo valitettavasti pomppi takaisin maalivahdin käsiin. Heti perään sama mies pääsi pudottamaan pallon Joakim Joutjärvelle boksin sisäpuolelle, mutta tämän laukaus otti kimmokkeen ja jäi vaille voimaa. Myös kotijoukkue pääsi yrittämään, kun MYPA ei saanut purettua pomppivaa palloa omalta rangaistusalueeltaan, mutta isäntien laukaus lähti taivaan tuuliin. 
PeKa pääsi puoliajan lopulla hätyyttelemään maalia myös vapaapotkusta sekä keskityksen päätteeksi boksin sisäpuolelta, mutta molemmilla kerroilla pallot painuivat yli maalin. 
 
Toiselle jaksolle MYPA haki uutta vauhtia yläkertaan, kun Jussi Lanu korvasi Joakim Joutjärven keskikentän yläoksalla ja Väinö Hietala tuli Tomi Räikkösen tilalle. Vierailijat loivatkin pari maalintekopaikkaa heti toisen puoliskon alkuun, kun ensin Rämän takakulmaa kohti kimmonnut laukaus oli vaikea torjuttava mistä seurasi kulmapotku ja seuraavassa tilanteessa hyökkääjä pääsi pudottamaan pallon Ryöppäälle, joka kuitenkin ampui hyvästä tekopaikasta Rämää päin. PeKa pääsi hyökkäämään myös ja pelasikin pallon etutolpalle, josta hyökkääjän viimeistely kuitenkin meni selvästi ohi maalin. 
 
Ensimmäinen osuma nähtiin, kun PeKan kulman jälkeen vierasjoukkueen purkuyritykset epäonnistuivat toistuvasti. Lopulta pallo päätyikin Kimi Kolsille, joka ampui napakan laukauksen etukulmasta sisään hieman ennen kuin pelikello ehti näyttää tuntia. MYPA ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan vain noin minuutti takaiskuosumasta Rämä karkasi läpi ja kaadettiin tuomariston mielestä rangaistuspotkun arvoisesti. Läpi ottelun päänvaivaa target-pelaamisellaan kotijoukkueelle aiheuttanut Tommi Roponen asettui pallon taakse ja tasoitti pelin keskelle ylös maalivahdin käsien kautta.  
Ottelu eteni tasaväkisissä merkeissä, kunnes 79:llä minuutilla PeKa hyökkäsi jälleen laidan kautta ja keskitti takaviistoon Mikko Ryhäselle joka MYPA-puolustuksen estelyistä huolimatta sijoitti 2-1 johto-osuman kotijoukkueelle. Isännillä oli tilaisuus pian tehdä jo kolmaskin osuma, kun MYPA menetti pallon varsin kovan takaapäin jaloille tulleen taklauksen jälkeen, peli sai jatkua ja kotijoukkue pääsi taas antamaan kovan matalan keskityksen maalille. Tällä kertaa viimeistely ontui, eikä hyökkääjä saanut liu’uttua palloa verkkoon vaan ohi maalin. 
 
85 minuutin kohdalla syntyi tasoitus komealla tavalla. Ryöpäs pelasi Rämälle, joka jatkoi kantapäällään vaihdosta tulleelle Sisu Häkälälle. Häkälä antoi näyttävästi pienen tsipin puolustuslinjan taakse, johon leikkasi niinikään vaihdossa aloittanut Niklas Rautomäki, joka ohjasi pelivälineen verkkoon ulkosyrjällään. 
 
Ottelun loppu aaltoili päästä päähän lähinnä pitkillä syötöillä, mutta kellon käydessä jo täyttä aikaa MYPA iski vielä kerran. Rämä sai pitkän syötön hyödynnettyään kotijoukkueen puolustajan jäämistä muusta linjasta alemmas ja vierailijat pääsivät kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Rämä syötti laidalta mukaan tulleelle Hietalalle joka laukoi sisäterällä komeasti takaylänurkkaan ottelun loppulukemat 2-3. 
 
Päävalmentaja Mano Honkanen oli lopputulokseen tyytyväinen, mutta löysi myös parannettavaa: 
 
- Tapahtumarikas peli, aloitettiin ihan ok ja ensimmäisellä vartilla saatiin hyvin painetta, minkä jälkeen ottelu tasoittui ja puoliaika menikin tasaisissa merkeissä. Toinen puoliaika oli vauhdikasta peliä kummaltakin. Tultiin kaksi kertaa tasoihin ja mentiin lopussa vielä ohi, mikä oli pelaajilta loistava suoritus. Tehtiin hyökkäyspäässä asioita mitä ollaan harjoiteltu ja mitä pitää edelleen harjoitella. Niklas Rautomäen maali minkä Sisu Häkälä syötti oli loistava ja tietenkin myös voittomaali, missä saatiin nopea vastaisku jonka päätteeksi “Jupe” vapautti Hietalan laukomaan takaylänurkkaan. Vielä harjoitellaan joukkueena puolustamista, nyt on liikaa tilaa väleissä. Myös hyökkäyspään murtautumismalleja pitää saada lisää, että meillä olisi enemmän pelaajia menossa ylöspäin. Kaiken kaikkiaan kuitenkin olen peliin tyytyväinen.