Alavireinen MYPA hävisi Lahdessa

Alavireinen MYPA hävisi Lahdessa

Kuva: MYPA/Jaakko Haapala

MYPAn Lahden reissun mielenkiintoisinta antia taisi olla liikenneonnettomuuden takia kiertotielle ajautunut menomatka. Joukkueen valmistautuminen peliin ei mennyt nappiin ja Kisapuistossa nähtiin varsin alavireinen vierasjoukkue.

MYPAn otteita Lahden kisapuistossa sävyttivät lukuisat syöttöharhat ja suunnattoman suuret vaikeudet pelinavaamisessa. Reipas oli lähellä mennä johtoon jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen kun lahtelaiset pääsivät ohjaamaan keskityksen aivan maalin edestä kohti maalia, mutta tällä kertaa pallo pomppi niukasti yli Aku Lindströmin vartioiman maalin.

Kotijoukkue pääsi yhä vahvemmin pelin päälle kun MYPA tuskaili oman pelinsä kanssa. Kymmenisen minuuttia oli pelattu kun Reipas sai kolmen kulmapotkun rumban. Viimeinen näistä tuotti tulosta kun pallo runnottiin pelaajaruuhkan keskeltä maaliin ja Reipas siirtyi 1-0-johtoon.

Vartin pelin jälkeen Reippaan prässi hieman laantui, mutta MYPAn hyökkäyspeli loisti tästäkin huolimatta poissaolollaan. Muutamat erikoistilanteet valuivat järjestään ja täysin vailla osoitteita täysin hukkaan. MYPAn paras yritys ensimmäisellä puoliajalla oli toppari Veeti Karppasen kaukolaukaus joka painui kuitenkin reilusti yli maalin.

Reipas pääsi jälleen pienen suvantovaiheen jälkeen takaisin peliin kiinni ja reilun parinkymmenen minuutin pelin jälkeen kulmapotku oli leijailla yli Lindströmin takanurkkaan, mutta tällä kertaa puolustus kuitenkin siivosi pallon väljemmille vesille. Hallinta jatkui aina ensimmäisen puoliajan loppuun asti. Viimeistely jätti kotijoukkueenkin osalta toivomisen varaa, sillä ainoastaan kerran Lindström joutui venymään kaukolaukauksen tielle muiden ratkaisuiden viuhuessa ohi maalista.

Kertaalleen lahtelaiset kuitenkin vielä iskivät ensimmäisen puoliajan loppuun. MYPAn merkkaus petti kulmapotkussa täydellisesti ja etualueelle vapaaksi unohtunut pelaaja sai nikata pallon helposti takakulmaan yli voimattoman Lindströmin. Taukolukemiksi muodostui kotijoukkueen johto 2-0.

MYPA haki toisen puoliajan alkuun muutosta kun Joel Peltola vaihdettiin maalille ja Jussi Lanu korvasi keskikentän keskustassa Joakim Joutjärven. Alkuun näyttikin siltä, että tauolta on haettu uutta virtaa tekemiseen, mutta ilo jäi kovin lyhytaikaiseksi.

Toista jaksoa oli pelattu kymmenen minuutin verran kun Reipas rakenteli parikin maukasta paikkaa. Ensin vapaapotkun jälkitilanteesta pallo toimitettiin vain vähän ohi maalin. Seuraava tilanne siunaantui MYPA-puolustuksen selustaan pelatusta pallosta. Ensimmäisen vedon Peltola peitti hienolla vastaantulollaan ja lopulta puolustus hoiteli pallon pois maaliviivalta jo toistamiseen lauantai-iltapäivän aikana. Reilun tunnin pelin jälkeen Reipas kolisteli jo tolppaa ja jatkotilanteesta pallo saatiin vielä lähes tyhjästä maalista ohi.

Jos MYPAn pelistä jonkun ilonaiheen muuten synkästä reissusta haluaa kaivaa, niin Khalid Kaddourin sisääntulo toi sentään ihan pientä ryhtiä vierasjoukkueen hyökkäyspeliin ja Kaddourin kautta saatiin myös luotua edes muutama hyökkäyksen poikanen kohti lahtelaisten maalia. 75.minuutin kohdalla MYPAn toppari Ahmed Said Ahmed esitteli akrobaattisia kykyjään vetämällä jonkin asteisen saksipotkun niukasti yli maalista. Hetkeä myöhemmin Jari Hassel ohjasi maalin edestä pallon tolppaan ja vain hetki tästä Hassel oli jälleen maalipaikassa, mutta keskikenttämiehen sijoitus lipui takatolpan väärälle puolelle.

Lopulta MYPAn selkäranka katkesi seitsemän minuuttia ennen loppua. Ahmed Said Ahmed menetti pallon oman kuudentoista tuntumassa. Peltolta ehti jälleen ensimmäisen maalintekoyrityksen eteen, mutta jatkotilanteesta Reipas pääsi sinetöimään ottelun loppulukemiksi 3-0.

MYPAn päävalmentaja Marko Honkanen oli pettynyt omiensa esitykseen eikä luonnollisesti silitellyt omiaan varsinkaan ensimmäisen puoliajan esityksestä.

-Reippaan korkea prässi aiheutti hirveitä ongelmia meidän puolustukselle ja keskikentälle, ei me saatu peliä auki ollenkaan. Kun hävitään kaikki kaksinkamppailut ja syöttövalikoimat on huonoja, niin ei me päästä hyökkäämään ollenkaan. Ensimmäisessä puoliajassa ei ole mitään selittelemistä, oltiin niin paljon huonompia kuin Reipas. Jos siinä aletaan jotain selittelemään, niin se on selittelyn makua sen jälkeen. Ei siinä ollut mitään jakoa.

Toiselta jaksolta löytyi sentään jokunen ilonaihe vaikka kokonaisuus jätti harjoituskentälle paljon tehtävää. Myös Honkanen myönsi tämän tosiasian.

-Toinen puoliaika oli sellainen, että saatiin siihen pienet aihiot pienelle painostukselle. Saatiin maalipaikkojakin enemmän kuin ensimmäisellä puoliajalla. 3-0 tuli kuitenkin sitten niin helposti, että siihen selkäranka sitten katkesi.

MYPAn harjoitusottelut saavat jatkoa 24.4 lauantaina kotiottelulla kun KSOY stadionille vieraaksi saapuu Mikkelin Pallokissat.