Alivoimalla tasoihin ja ohi: 4-1

Alivoimalla tasoihin ja ohi: 4-1

KSOY Stadionilla pelattu ottelu sai dramaattisen alun MyPan jouduttua alivoimalla heti ottelun ensiminuuteilla.

Loukkaantumisten vuoksi puolustajapulasta kärsivä MyPa siirsi laitahyökkääjänä tutuksi tulleen Aleksi Mykrän laitapakiksi. Mykrä: "Laitapakin paikka on aikaisemmalta uralta suhteellisen tuttu. Jyrkin (Saarela) alaisuudessa olen aikasemmin FC Lahden A-junioreissa pelannut laitapakkia suurimmaksi osaksi. Kun siirryin MyPaan, minusta tuli ennemmän hyökkäävä pelaaja."

 

Rautomäki   Rämä   Kaiga
    Joutjärvi    
  Stadig   Hassel  
Majander Karppanen   Laiho Mykrä
    Kangaskolkka    

Kun ottelun oli pelattu viitisen minuuttia, MyPa sai tilaisuutensa kulmapotkusta. KoPa purki tilanteen ja pääsi vastahyökkäyksestä läpiajoon, joka päättyi MyPan nuoren Tuomas Stadigin rikkeeseen alimpana miehenä vain hiukan ennen rankkarialuetta, eikä tuomarilla ollut muita vaihtoehtoja kuin esitellä punakorttia Stadigille.

Monen katsojan mielessä kävi varmasti pelko pistemenetyksestä, mutta ainakaan kentällä ollut Mykrä ei tällaista tunnusta ajatelleensa: "Olihan se (ulosajo) takaisku heti ottelun alkuun, mutta kova luotto oli omiin jätkin. Ajattelin heti, että voitto saadaan kairattua takaisin meille."

MyPa ei juurikaan muuttanut muodostelmaansa alivoimasta huolimatta. Lähinnä Joakim Joutjärvi tippui kymppipaikalta hiukan alemmas Jari Hasselin rinnalle keskikentälle. Hetken näytti siltä, että KoPa saisi hallinnan pelistä, mutta melko nopeasti punaiset siirsivät pelin painopisteen valkopaitaisten vieraiden kenttäpuoliskolle.

Muutamia MyPan puolittaisia tilanteita myöhemmin, 24. minuutilla, KoPa sai vapaapotkun reilusta 30 metristä. Niko Pyyhtiä yllätti varmasti monet tykittämällä pallon MyPan-maalin oikeaan yläkulmaan ohi toisen sarjapelinsä tällä kaudella pelanneen maalivahti Eetu Kangaskolkan. 0-1.

Tilanne alkoi näyttää pahalta, mutta vain minuuttia myöhemmin Hasselin pitkä roikkupallo tavoitti Jussi-Pekka Rämän KoPan puolustuslinjan takaa, ja vaikka maalivahti Mats Malinen näyttikin hoitavan tilanteen, Rämä onnistui ohittamaan tämän ja tasoitti ottelun. 1-1.

Melkein heti tämän jälkeen Mykrä riisti pallon KoPan rankkarialueen rajoilla ja keskitti Rämälle, joka upotti pallon toistamiseen KoPa-maaliin. Tilanne oli kuitenkin paitsio. Ei mennyt kymmentäkään minuuttia edellisestä, kun pallo oli taas KoPan maalissa Rämän toimesta. Tällä kertaa hän puski lähes maaliviivalta pallon sisään, mutta oli jälleen paitsiossa.

Ensimmäisen jakson loppupuolella MyPa sai rakennettua useita vaarallisia tilanteita, jotka eivät kuitenkaan päätyneet maaliin saakka, joten tauolle mentiin tasalukemissa.

Toinen jakso alkoi räväkästi. Kun sitä oli pelattu 30 sekuntia, pallo oli taas vieraiden maalissa. Niklas Rautomäki riisti pallon parikymmenen metrin päässä KoPan maalista. Rämän ja Joakim Joutjärven kautta pallo pelattiin takaisin pystyyn juosseelle Rautomäelle, joka kiemurteli vetopaikkaan useamman KoPa-pelaajan keskeltä ja latasi pallon maaliin. 2-1.

MyPan mentyä johtoon KoPa sai hetkeksi painettua pelin MyPan maalille mm. kulmapotkujen myötä, mutta kovin kummoisia tilanteita se ei saanut rakennettua. 52. minuutilla MyPa katkaisi jälleen kerran syötön keskiviivan paremmalla puolella. Rämä syötti Hasseiln puolittaiseen läpiajoon, josta tämä ei erehtynyt. Syntymäpäiväsankari Hassel sai näin palkinnon hienosta ottelustaan myös maalin muodossa. 3-1.

Tunnin pelin jälkeen KoPan Nuutti Korhonen sai aikaiseksi yhden joukkueensa harvoista laukauksista, mutta yli meni. Reilut 15 minuuttia myöhemmin kokeilemaan pääsi vapaapotkun jälkitilanteesta Jalmari Jantunen, joka puski kohti MyPa-maalin oikeaa yläkulmaa, mutta Kangaskolkka venyi ottelun lähes ainoaan haastavampaan torjuntaansa.

80. minuutin kohdilla MyPa loi hienon kuvion keskialueella, jonka päätteeksi Joutjärvi rynni sisään oikealta ja syötti takakulmalle Rämälle, jolla oli helpo työ viimeistellä illan toinen ja kauden yhdeksäs maalinsa sarjassa. 4-1.

Pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä vaihtomies Sasu Hernesniemi oli lähellä maalia pienestä kulmasta vasemmalta lähteneellä vedollaan, mutta se kilpistyi tolppaan.

Mykrä MyPan otteista: "Olen tyytyväinen, koska oltiin miehen alivoimalla ja pystyttiin kuitenkin pitämään palloa antamatta vastustajalle juurikaan hyviä maalipaikkoja. Ei siihen voi olla kuin tyytyväinen."

Kuten muutkin nälkäiset MyPan nuoret pelaajat, Mykräkin arvioi omaa suoritustaan varsin kunnianhimoisesti: "Kehitettävää on sijoittumisessa ja syötön laadussa, mutta pääsääntösesti ihan hyvää peliä."