Daniel Kaiga hyökkää ensi kaudellakin Myllykoskella

Daniel Kaiga hyökkää ensi kaudellakin Myllykoskella

Vuonna 2005 syntynyt Daniel Kaiga edusti MyPaa kaudella 2022 kuudesti tehden yhden maalin - riemukkaan 2-1-voittomaalin MiPKiä vastaan KSOY stadionilla 90. minuutilla. "Oli todella mukava päästä pelaamaan miesten pelejä ensimmäistä kertaa ja tehdä myös tehoja."

Suurimman osan päättyneestä kaudesta Kaiga vietti vielä KJP:n B-junnuissa pelaten. Näissä peleissä tilille kertyi 22 ottelua ja viisi maalia. Kaiga on huomannut merkittävän eron junnupelien ja Kolmosen välillä: "Suurin ero minkä huomasin miesten peleissä verrattuna B-junnujen peleihin on se, että peli on paljon fyysisempää. Kehitettävää on tietysti kaikessa, mutta suurimmat kehityskohteet ovat minulla fyysisellä puolella."

Ensi kaudelta Kaiga odottaa paljon minuutteja kentällä ja terveenä pysymistä: "Tavoitteeni on pysyä koko kausi kunnossa, kehittyä pelaajana ja saada mahdollisimman paljon minuutteja ja vastuuta peleissä. Mypan yhteishenki on hyvä. Treenit ovat kovia ja kehittäviä ja kaikki treenaa hyvällä ilmeellä. Kausi on käynnistynyt hyvin ja try-out -jaksolla oli aika paljon porukkaa. Pelasimme paljon erilaisia pelejä jakson aikana" Myöhemmin urallaan Kaiga toivoo pääsevänsä pelaamaan korkeammilla sarjatasoilla: "Tavoitteeni on joskus myöhemmin urallani pelata Veikkausliigassa tai Ykkösessä. Mahdollisesti myös ulkomailla." Mikäli kaikki menee niin kuin toivotaan, Kaiga voisi päästä kokeilemaan seuraavaa sarjatasoa, Kakkosta MyPassa jo kaudella 2024.

Näin hyökkäyspäässä viihtyvä Daniel Kaiga kuvaa vahvuuksiaan: "Olen omasta mielestä nopea pelaaja sekä hyvä hyökkäyspään 1vs1 -tilanteissa. Tykkään eniten pelata hyökkäyspäässä laitapelaajana, jossa myös vahvuuteni pääsevät esille parhaiten." Päävalmentaja Jyrki Saarela on tyytyväinen Kaigan esityksiin päättyneellä kaudella: "Dansku kävi jo viime kaudella haistelemassa edustuksen toimintaa ja hyvin täytti paikkansa. Danskun jalat käy, ja kun saamme pallon pysymään mukana niin hyvä tulee. Tulevaisuuden pelaaja, josta on iloa katsomolle ja seuralle. Danskun ominaisuudet ovat parhaimmillaan laitalinkkinä, hyvä haastamaan."