Esittelyssä MyPan kapteenisto

Esittelyssä MyPan kapteenisto

Jo seitsemännen MyPa-kautensa aloittava laitapakki Olli Kähkönen valittiin jokin aika sitten MyPan kapteeniksi kaudelle 2023.

Kähkönen on ainoa pelaaja, joka on MyPan uuden tulemisen 2017 jälkeen edustanut seuraa ilman minkäänlaisia taukoja. Siinä mielessä onkin luonnollista, että Kähkönen oli kapteenivalinnoissa korkealla. Kähkönen: "On ollut kyllä huikeat 6 vuotta. MyPa on minulle kaikki kaikessa. Se on upea yhteisö, vähän kuin perhe. Mypa-talo ja stadikan ympäristö on kuin toinen koti. On suuri kunnia, että olen saanut edustaa MyPaa jo näin pitkään!"

Valinnastaan kapteeniksi Kähkönen on ilahtunut: "Onhan se kieltämättä kiva, että pelaajat ja valmennus luottavat minuun ja valitsivat kapteeniksi. Täytyy kuitenkin muistaa, että meillä on paljon johtavia pelaajia ja erittäin hyvä kapteenisto. Henkilökohtasesti tykkään olla kapteenina ja on kunnia saada olla näin upean seuran kapteeni. Olen saanut pelata MyPassa erittäin hyvien kapteenien ja johtavien pelaajien kanssa. Heiltä olen oppinut paljon. Esim. Hessu (Heikki) Pulkkinen on ollut iso esikuva minulle."

Miehellä on selvä käsitys siitä, millainen kapteeni hänestä tulee: "Luulen, että tulen olemaan hyvä kapteeni. Olen tosi kiltti ja kaikki huomioon ottava. Annan paljon positiivista palautetta kaikille. Osaan myös vaatia pelaajilta paljon. Yritän olla esimerkillinen niin kentällä kun sen ulkopuolella." Kähkösen mukaan koko kapteenistolla on tärkeä rooli: "Olisi vaikeaa olla yksin ainoa kapteeni, siksi on tärkeää että koko kapteenisto ja johtavat pelaajat ottaa vastuuta ja roolia kentällä ja sen ulkopuolella. Saan siis paljon tukea muilta pelaajilta, mikä helpottaa kapteenina oloa paljon."

Varakapteenit ovat maalivahti Antti Kaikkonen, toppari Veeti Laiho ja hyökkääjä Jussi-Pekka Rämä.

Kaikkonen on pelannut MyPassa vuodesta 2021, jolloin tilille kertyi 16 Kakkosen ottelua. Viime kausi muistettaneen loukkaantumisesta, minkä vuoksi sarjapelejä kertyi vain kuusi kappaletta. Oletettavasti Kaikkonen on MyPan ykkösvahti alkavalla kaudella.

Viime kaudeksi Lahdesta MyPaan siirtynyt Laiho esiintyi viime kaudella 19 ottelussa MyPan riveissä tehden yhden maalin. Tammikuussa päävalmentaja Jyrki Saarela vihjasi, että Laiho saattaa lähteä heinäkuussa armeijan riveihin erikoisjoukkoihin.

Myös kansansuosikki Rämä kuuluu nyt kapteenistoon. Hän on edustanut MyPaa aiemmin kausina 2017-2021, mutta viime kausi meni länsirannikolle MuSassa. Kaudella 2017 Rämä teki MyPalle Kolmosessa 19 ja seuraavalla kaudella Kakkosessa peräti 23 maalia.