FF Jaro matkustaa MYPAn vieraaksi Saviniemeen

FF Jaro matkustaa MYPAn vieraaksi Saviniemeen

kuva: Rauni Pakkala

MYPAn taistelu Ykkösen sarjapaikan säilyttämiseksi jatkuu sunnuntaina 20.9.2020 kotistadionilla Saviniemessä. Vastaansa punapaidat saavat sarjataulukon kolmatta sijaa pitävän FF Jaron, joka on esiintynyt vahvasti läpi kauden. Ottelu vihelletään käyntiin kello 17.00.

MYPAn vaikea kausi sai jatkoa keskiviikkona Kokkolassa, jossa KPV löylytti myllykoskelaisia numeroin 6-0. MYPAn esitys Pohjanmaalla oli yksi kauden heikoimpia, ja ottelun jälkeen päävalmentaja Ilkka Mäkelä peräänkuulutti taistelutahdon löytymistä sarjan loppupuolen otteluihin. Tavoite sarjapaikan säilyttämisestä kaudelle 2021 elää, mutta vaatii ison loppukauden onnistumisen.

Huomisen vastustaja FF Jaro on tahkonnut Ykköstä varsin mallikkaasti. Joukkue taistelee yhdessä AC Oulun ja KTP:n kanssa sarjan kärkisijoista ja on napannut neljästätoista pelaamastaan ottelusta 30 pistettä. Joukkue on hävinnyt kuluneella kaudella vain kahdesti: vieraissa sekä EIF:lle että AC Oululle. Edelliskierroksella pietarsaarelaiset ottivat 4-2 kotivoiton niin ikään EIF:stä Topi Järvisen, Toni Takamäen sekä Wilterlynd Inalien kahden maalin turvin.

MYPA ja FF Jaro kohtasivat heinäkuun lopulla Pietarsaaressa, jolloin kotijoukkue oli vahvempi lukemin 1-0. Tuolloin pisteet joukkueelleen laukoi Severi Kähkönen tarkalla alanurkkavedollaan. Heinäkuinen ottelu oli Jaron vahvaa hallintaa, mutta MYPA taisteli maalivahti Tomas Turusen johdolla. Vain tasoitusmaali jäi uupumaan.

- Jaro on tehnyt sarjassa eniten maaleja ja heillä on liukkaat kärkipelaajat, joiden kanssa meidän pitää huomenna olla tarkkana. Puolustustamme on tiivistettävä. Lähdemme horjuttamaan Jaroa aktiivisesti jokaisella osa-alueella, päävalmentaja Mäkelä kertoo.

MYPA matkusti keskiviikkona Kokkolaan kapealla ringillä, mutta huomenna pelaajatilanne on jo parempi. Benjamin Niveri on sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi, mutta kokoonpanoon palaavat Olli Kähkönen, Niklas Rautomäki, Valtteri Kangasniemi sekä Tomas Turunen. Joakim Lindbergin huominen pelikunto on pienoinen kysymysmerkki.

- HIFK:lla on tänään peli, joten vielä on epäselvää, saammeko siltä suunnalta huomenna täydennystä.

Mäkelä odottaa huomiselta koko joukkueen ryhtiliikettä kotiyleisön edessä. Vaikka Jaro tiedetään hankalaksi vastustajaksi ja he pelasivat heinäkuussa joukkueiden edellisessä kamppailussa terävästi, päävalmentaja uskoo suojattiensa tekemiseen.

- Huomenna on uusi peli ja uudet kujeet. Jaro on sopivan haastava joukkue, ja meidän pitää yksinkertaisesti laittaa parastamme.

 

MYPA - FF Jaro,  20.9.2020 klo 17.00, KSOY Stadion

Ottelun näyttää Elisa Viihde