IKÄVALKO MYPAN PAITAAN

IKÄVALKO MYPAN PAITAAN

Niko Ikävalko vahvistaa MYPAn hyökkäystä kaudella 2019.

Kotkassa juniorikoulun käynyt Niko Ikävalko pukee ensi kaudella punaisen MYPA-paidan päälleen. Viime kaudet 30-vuotias ja 185-senttinen hyökkääjä on pelannut KTP:ssä. Kulunut kausi oli kuitenkin vaikea, sillä loukkaantumisten vuoksi mies pelasi Ykkösessä vain muutaman ottelun.

Kokenut hyökkääjä teki debyyttinsä Veikkausliigassa jo kaudella 2005 KooTeePeen paidassa. Kotkan lisäksi Ikävalko on pelannut FC Hakassa, TPV:ssä ja IFK Mariehamnissa. Lisäksi miehen vyöltä löytyy maaotteluita Suomen nuorten maajoukkueista. Suomen aikuissarjoissa Ikävalko on tilastojen mukaan pelannut 215 ottelua, joissa on syntynyt 58 maalia.

Ikävalko itse odottaa uutta haastetta innolla.
- En ajatellut lähteväni enään Kotkasta, mutta toisin kävi ja erittäin innolla ja motivoituneena lähden kohti ensi kautta MYPAn värejä edustaen. Koen että minulla on vielä tällä tasolla annettavaa ja pystyn tekemään maaleja auttaen joukkuetta varsinkin hyökkäyspäässä. MYPAlta löytyy hyviä hyökkääjiä jo omasta takaa, joten nyt lähdetään taistelemaan pelipaikasta. Kiva haaste vielä itselle tässä vaiheessa uraa, Ikävalko kertoo.

MYPAn päävalmentaja Jukka Karjalainen uskoo Ikävalkon olevan nykyisen MYPAn näköinen pelaaja.
- Hän on tältä alueelta ja viime kausien jälkeen äärimmäisen motivoitunut. Nikolla tulee olemaan todella iso rooli joukkueessa ensi kaudella. Hänen kokemuksensa tulee näkymään niin harjoituksissa ja otteluissa kuin myös kentän ulkopuolella. Joukkueemme on ensi kaudellakin nuori, joten olemme tietoisesti etsineet kokemusta ja johtajuutta, Karjalainen toteaa.

Ikävalkon kauden 2019 kattavan sopimuksen myötä MYPAlla on sopimukset neljän pelaajan kanssa. Karjalaisen mukaan lisää sopimuksia julkaistaan lähiaikoina.
- Meillä on suullisesti sovittu asiat usean pelaajan kanssa. Ennen allekirjoituksia olemme odotelleet kuinka asiat etenevät kentän ulkopuolella. Etsimme aktiivisesti myös uusia vahvistuksia etenkin puolustuspäähän, Karjalainen paljastaa.