Imatralta mukaan tasapeli

Imatralta mukaan tasapeli

MyPa ja Imatran Palloseura kohtasivat keskiviikkona 8.6. Miesten Kolmosen kärkiottelussa. MyPan sarjajohto säilyi kolmessa pisteessä.

Karhumäen Urheilukentällä pelattu ottelu alkoi tasaisissa, mutta hermostuneissa merkeissä. Kuitenkin ensimmäisen puoliajan edetessä pallonhallinta siirtyi enemmän IPS:lle. Ensimmäinen vaarallinen tilanne MyPan maalilla nähtiin viidentoista minuutin jälkeen, kun IPS:n Jari Reposen laukaus meni hieman oikeasta alakulmasta ohi. Joona Martikainen pelasti MyPan takaiskulta 38.minuutilla siivoamalla pallon maaliviivalta, kun pallo jäi pyörimään maalialueelle Joel Peltolan torjunnan jälkeen.

MyPan Leevi Perkiö pysäytti IPS:n vastahyökkäyksen 45.minuutilla keltaisen kortin arvoisesti. IPS sai vielä vapaapotkun 45.minuutilla, joka osui vaarallisesti ylärimaan. Tauolle mentiin tasatilanteessa 0–0.

Toisella puoliajalla MyPa sai rauhoitettua pelaamistaan. Kun peliä oli pelattu 68.minuuttia MyPa pääsi nopeaan vastaiskuun ja korkea, linjan taakse suunnattu veto tavoitti hyökkääjä Tymoteusz Kuzniarekin, joka pääsi nokikkain IPS:n maalivahdin Leevi Koskimäen kanssa. Kuzniarek sijoitti pallon tarkasti yläkulmaan ja peli oli 0–1.

MyPan johto kesti kuitenkin vain kymmenisen minuuttia, kun 78.peliminuutilla Kasperi Hannunen pääsi puskemaan pallon maalin kulmapotkusta. Kun peliä oli pelattu 89.minuuttia IPS pääsi nopeaan vastahyökkäykseen. Puolustaja Niko Roitto yritti pysäyttää hyökkäyksen, mutta taklaus oli auttamatta myöhässä ja Roiton peli päättyi ennenaikaisesti toisen keltaisen kortin myötä. MyPa kuitenkin kesti ottelun viimeiset minuutit ja pääsi luomaan itsekin muutaman maalipaikan, joten lopputuloksena illan ottelusta oli 1–1 tasapeli.

Päävalmentaja Jyrki Saarela: ” Me ei oltu alusta saakka niin sanotusti pelin sisällä, joten juostiin perässä koko ajan. IPS pääsi pelaaman linjojen väliin. Hyvä vastustaja, sanotaan sellainen pikku näppärä. Ekalla puoliajalla hätäiltiin maalipaikoissa. Tämä oli kuitenkin hyvä tulos tähän. mennään eteenpäin, meidän pitää olla parempia seuraavassa pelissä”.

MyPan pelit jatkuvat ensi viikon perjantaina 17.6. kotiottelulla Lappeenrantalaista FC Kultsua vastaan.