Jari Hassel palaa Myllykoskelle

Jari Hassel palaa Myllykoskelle

Yksi Myllykosken Pallon uuden tulemisen kivijaloista, Jari Hassel, palaa PeKassa vietetyn kauden jälkeen Saviniemeen.

Hasselin, 25, ensimmäisestä aikuisten sarjaottelusta on jo kahdeksan vuotta. Se tapahtui 25.10.2014 MyPan riveissä Veikkausliigassa, SJK-vieraspelissä. Tämän jälkeen Hassel on pelannut Ykköstä ja Kakkosta pääosin KJP:n ja MyPan riveissä lähes 150 ottelua. Kauden 2022 hän vietti kotkalaisessa PeKassa, jossa tilille kertyi yhdeksän ottelua, mutta peliaikaa vain noin neljän kokonaisen ottelun verran. Putoamiseen päättynyttä kautta sotkivat loukkaantumishuolet: "Pelit jäivät vähäiseksi viime kaudella loukkaantumisten takia. Alkukesästä satutin mm. varpaan harjoituksissa, mikä vaivasi pitkään. Kaudesta jäi tietysti sinänsä huono maku, kun ei itse päässyt antamaan täyttä panosta, mutta muuten kiva oli käydä muuallakin pelaamassa ja treenaamassa."

Ensimmäistä kertaa Kakkosta alempana, Kolmosessa ensi kaudella esiintyvällä Hasselilla oli monta syytä palata MyPaan: "MyPa on tärkeä seura minulle ja koko paikkakunnalle, joten halusin palata takaisin edustamaan MyPaa. Myös joukkue joka on kasaantumassa, vaikuttaa todella kovalta, joten kiva olla messissä projektissa jossa on realistiset mahdollisuudet voittaa sarja. Myöskään rikkonaisen kauden jälkeen ei ollut haluja tai intoa lähteä hakemaan pelipaikkaa muualta tai korkeammalta, eikä vielä halunnut lopettaakaan, joten luonnollisesti myllykoskelaisena MyPa oli paras vaihtoehto jossa pääsee nauttimaan fudiksesta."

Nuoreen MyPaan Hassel tuo kokemusta, jota hän pyrkii tuomaan esille esimerkin kautta: "Yritän esimerkin kautta johtaa ja annan kaiken joukkueelle ja MyPalle. Toivottavasti se tarttuu nuorempiin, että kun pelaa joukkue edellä, saattaa siinä sivussa itse kehittyä myös. Jos joku nuorempi kehittyy jalkapalloilijana minun kokemuksen ansiosta, se on tosi hieno juttu, ja toivottavasti pystyn tuomaan sitä." Hassel leikillään joukkueen nuoremmista: "Kentän ulkopuolella kun pysyy nuorten kundien jutuissa mukana itse, se on jo hyvä."

Hassel on totuttu näkemään kärjen alapuolella, mikä sopii hänelle hyvin: "Paras pelipaikkani on ehdottomasti hyökkäävässä roolissa kymppipaikalla tai kärjen alapuolella vapaassa roolissa, viime kausina olen pelanut myös puhtaana kärkenä joitakin pelejä ja tykännyt siitä roolista myös. Hyökkäävissä rooleissa koen olevani vahvimmillani, tarvittaessa keskikenttäpelaaminenkin sujuu. Jalkapalloilijana koen olevani hyvän työmoraalin omaava pelaaja, hyvä joukkuepelaaja ja monikäyttöinen valmentajalle pystymällä pelaamaan monella pelipaikalla."

Päävalmentaja Jyrki Saarelan mukaan härkämäinen Hassel tuo joukkueeseen mm. kokemusta: "Kokemusta joukkueeseen tulee hänen kauttaan paljon. Japa lisää kovaa kilpailua keski-alueen pelipaikoista. Hän on härkämäinen pelaaja, joka ei kaihda kaksinkamppailuja. Japan kokemus ja rauhallisuus pelitilanteissa on hyvää oppia meidän nuoremmille pelaajille." Fyysisestä voimasta puhuu myös Hassel itse: "Vahvuuksia on kaksinkamppailut, pallon suojaaminen ja sitä kautta muille tilanteiden luominen ja rakentaminen."

MyPan keskikenttä on kivikova ja yläkertaan laidoille on monia vaihtoehtoja, kuten Aleksi Mykrä ja Väinö Hietala, mutta kenestä ykköshyökkääjä ja maalitykki? Saarela: "Kliininen maalintekijä on toivelistalla! Muutamia keskusteluja olemme käyneet ja tuleva tammikuu näyttää, miten tässä asiassa edetään. Jos homma ei etene, emme vaivu synkkyyteen, uutta matoa koukkuun. Pystymme kyllä tälläkin ryhmällä asiat hoitamaan, vastuunkantajia kyllä on.