Jatkosopimus Joona Martikaiselle

Jatkosopimus Joona Martikaiselle

Vasemman laitapuolustajan paikan päättyneellä kaudella MyPassa vakuuttavasti itselleen napannut Martikainen, 28, tuo kokemusta MyPan erittäin nuoreen alakertaan.

Martikainen on pelannut aikuisten sarjoissa jo kymmenen vuotta, yhteensä n. 150 sarjaottelua Kakkosessa ja Kolmosessa Susien, KJP:n ja MyPan riveissä. Miten kokemus sitten ilmenee Martikaisen pelissä? Martikainen: "Näkyy varmasti pelirauhallisuudessa sekä siinä, että suoritusten taso ei ailahtele. Toki sitten nuorimmille kavereille osaa antaa neuvoja." Vahvuudekseen Martikainen kokee hyökkäyspelin: "Hyökkäyssuuntaan olen hyvä, vaikka puolustajana pelaan." Päävalmentaja Jyrki Saarela: "Joonan nimi paperiin ja pakkikalusto on hyvällä mallilla. Joukkueen ikänestori joka päinaa kuin nuori uros. Kun hänet laittaa kentälle, niin tietää mitä saa. Olin hiukan yllättynyt aluksi, kuinka hyökkäysorientoitunut hän on, nykyajan puolustaja tai paremminkin alempi pelintekijä."

Päättyneeseen kauteen Martikainen on tyytyväinen, mutta suuntaa jo katseensa eteenpäin: "Vaikkei sitä nousua tullutkaan, niin nuorelta joukkueelta kelpo suoritus. Seuraavaan kauteen voi sitten ehdottomasti lähteä pelaamaan noususta." Mutta onko Martikaisen paikka avauksessa yhtä takuuvarma kuin viime kaudella? Martikainen: "Kilpailutilanne tulee olemaan hyvä ensi kaudella paikalle kuin paikalle" Hän osaa pelata vasemman laitapakin tontin lisäksi myös oikealla puolella. MyPalla on ainakin kuusi sopimuspelaajaa, jotka osaavat pelata laitapuolustajina: Vilho Katajala, Olli Kähkönen, Joona Martikainen, Panu Pykäläinen, Juhani Rauos ja Tuomas Stadig. Vaikka Stadig osaa pelata myös keskikentän pohjalla ja Pykäläinen sekä Kähkönen laitureina, kilpailu laitapakkien paikoista tulee olemaan kovaa.

Topparin paikoille on paljon nuoria miehiä tarjolla. Veeti Karppanen ja Veeti Laiho ovat tuttuja pelipaikan osaajia viime kaudelta. Heitä haastavat mm. Panu Pykäläinen, Vilho Katajala ja Vili Toppinen, myös Sasu Hernesniemi on nähty topparin paikalla MyPassa. Saarela: "Hyvä kilpailutilanne joka palvelee joukkuetta sekä yksilöä. Jokaisen sille paikalle haluavan on ensiksi oltava parempi kuin oma pelikaveri. Monta peliä viime kaudella yhdessä pelanneet Laiho / Karppanen saavat tulevalle kaudelle monta haastajaa. Jos Laiho lähtee heinäkuussa erikoisjoukkoihin, syntyy pieni ongelma, mutta sekin pystytään hoitamaan kunhan varaudumme tähänkin tarpeeksi aikaisin. Katajala, Karppanen, Laiho, Pykälainen, Toppinen + ??."