JUHLAPÄIVÄ SAI ARVOISENSA PÄÄTÖKSEN-RÄMÄLLE KNALLI PÄÄHÄN

JUHLAPÄIVÄ SAI ARVOISENSA PÄÄTÖKSEN-RÄMÄLLE KNALLI PÄÄHÄN

Avauskokoonpano: Miika Korpela, Paavo Kujala, Toni Lehtonen, Benjamin Niveri, Olli Kähkönen, Heikki Pulkkinen, Jimi Kyytsönen, Samuel Lindeman, Tomi Räikkönen, Kaan Kovanen, Jussi-Pekka Rämä

Vaihdossa: Matias Riikonen, Ville Rautakorpi, Joonas Vainio, Eevert Hellsten, Arttu Huovila, Samuel Arponen

Minkä Ruutiukot ja legendat aloittivat, sen MYPAn edustusjoukkue päätti hienolla tavalla. MYPA tarjosi kotiyleisölleen lappeenrantalaista Virkyä vastaan juuri sen mitä se halusi.

Liekö hieman juhlapäivän jännitystä ilmassa, sillä MYPAn peli ei ottelun alkupuolella ollut odotetunlaista. Osansa oli toki poissaoloillakin. Keskikentältä olivat poissa Niko Roitto ja Joonas Tiihonen mikä osaltaan hieman näkyi keskikentän pallonhallinnassa. Pari paikkaa se sai kuitenkin luotua ottelun alkuminuuteilla. Molemmat osuivat Jussi-Pekka Rämälle joka ensin puski Tomi Räikkösen antamasta kulmapotkusta roimasti ohi ja seuraavassa tilanteessa Virkyn maalivahti Mats Malinen torjui Rämän vedon etukulmasta jalallaan.

Ottelu eteni kahdenkymmenen minuutin tietämille tasaisissa merkeissä. Sen jälkeen MYPA sai vihdoin koneensa jollakin tavalla käyntiin. 21 minuuttia oli pelattu kun Tomi Räikkönen keskitti ja "Jupe" Rämä pääsi jälleen päineen väliin, mutta vielä pallo painui yli maalista.

25. minuutilla MYPA vihdoin onnistui. Samuel Lindeman lähetti pystysyötön Rämälle ja tällä kertta hyökkääjä ei erehtynyt, vaan karkasi Virkyn puolustukselta ja napautti pallon varmasti ohi Mats Malisen.

Kotijoukkueen myllytys jatkui eikä Virky tuntunut pääsevän juuri ollenkaan hyökkäysalueelle. 31 minuuttia oli pelattu kun MYPA-debyyttinsä tehnyt Kaan Kovanen pyöräytteli näppärästi itsensä vetopaikkaan, mutta veto painui kuitenkin yli maalin. Kovasen taitavat pyöräytykset olivat lopulta alkusoittoa MYPAn toiselle osumalle. Sen tehtaili näyttävällä yhteispelillä kolmikko Räikkönen-Kujala-Rämä. Räikkönen vapautti vasemmalla sivustalla Kujalan pystyjuoksuun, jonka päätteeksi maalin edestä löytyi Rämä joka siirsi pallon varmasti maaliin ottelun 33. minuutilla.

Eikä tässä vielä kaikki. 35 minuuttia oli pelattu kun Samuel Lindeman ja Heikki Pulkkinen pelasivat näyttävän seinäsyöttöpelin joka päättyi lopulta kapteeni Pulkkisen maalipaikkaan, mutta "Hessun" nosto nousi aavistuksen yli maalista.

"Linde" paikkasi tilanteen lopulta itse 37. minuutilla. Lindeman sai pallon rangaistusalueen kulmalla, harhautti puolustajan ja laukoi pallon komeasti takakulmaan. Peli 3-0 kotijoukkueelle.

Kotijoukkue ei hellittänyt otettaan ennen ensimmäisen puoliajan loppua. Jussi-Pekka Rämän laukaukseen Mats Malinen venyi hienosti ja jatkotilanteessa maalia yrittäneen Jimi Kyytsönen veto pysähtyi puolustajiin kun 43 minuuttia oli pelattu.

MYPA onnistui vielä kertaalleen ensimmäisen puoliajan lisäajalla ja varsin komealla tavalla. Pirteästi esiintynyt Kaan Kovanen keskitti vasemmalta ja Jussi-Pekka Rämä ohjasi loistavan keskityksen maaliin ja kruunasi pelinsä hattutempulla.

Ottelun tauolle lähdettiin lukemissa 4-0.

Toisella jaksolla tempo ja osittain myös paras huolellisuus katosi. Tänä kesänä varsin harvinainen hellekeli tuntui myös imevän mehuja pelaajistosta puolin ja toisin.

Ensimmäisen puoliajan paras paikka osuikin Virkylle, kun MYPA oli keskialueella hieman huolimaton. Vastahyökkäys päätyi lopulta laukaukseen, jonka ensimmäisellä puoliajalla varsin työttömäksi jäänyt Miika Korpela torjui näyttävästi etukulmasta. Ottelua oli pelattu 54 minuuttila

Ei MYPA ilman maalitilanteita jäänyt, mutta paras terä viimeistelystä hävisi ensimmäisen puoliajan myllytyksen myötä. Heti Virkyn tilanteen jälkeen Kaan Kovanen ja Paavo Kujala pelasivat vasemmalla laidalla hienosti yhteen. Lopulta Kujala jälleen passasi pallon maalin eteen, jossa Jussi-Pekka Rämä ohjasi pallon etukulmasta mutta tällä kertaa väärälle puolelle maalia.

Pari minuuttia myöhemmin Kujalalla oli oma paikkansa. Benjamin Niveri lähetti loisteliaan ristipallon Kujalalle joka otti sen upeasti haltuunsa. Paavo haastoi rohkeasti Virkyn puolustuksen ja hakeutui vetopaikkaan, mutta veto painui takakulmasta ohi.

Lähimpänä maalia oli lopulta reilun tunnin pelin jälkeen Tomi Räikkönen, jonka laukaus kolahti tolppaan. Kymmenisen minuuttia myöhemmin todella positiivisen kuvan itsestään jättäneellä Kaan Kovasella oli paikkansa Olli Kähkösen tarjoilemasta keskityksestä, mutta Malinen Virkyn maalilla torjui Kovasen ohjauksen.

Keskikentän löysähkö pelaaminen aiheutti vielä ottelun loppupuolella vaaratilanteen. Samuel Lindeman antoi pahan harhasyötön josta Virky pääsi jopa puolittaiseen läpiajoon. MYPAn maalilla Miika Korpela oli päättänyt juhlapäivän kunniaksi pitää nollapelistään kiinni ja pelasti näyttävällä torjunnalla joukkueensa takaiskulta.

Näin MYPAN 70-vuotis juhlapäivä ja upean päätöksen ja Jussi-Pekka Rämäkin vielä knallin päähänsä taululla komeilleen 4-0 tuloksen lisäksi.