KÄPAn SALAMAMAALIT KAATOIVAT MYPAn

KÄPAn SALAMAMAALIT KAATOIVAT MYPAn

Myöhään perjantai-iltana pelattu harjoitusottelu Talin jalkapallohallissa päättyi lopulta KäPan 3-2 voitton.

Ottelun alku oli sekavaa, sillä molemmilla joukkueilla pallo tuntui polttavan jaloissa eikä syötöt löytäneet omia pelaajia. Vaikka MYPAn peli näytti alusta asti pirteältä, niin KäPa loi ottelun ensimmäisen maalintekotilanteen. Vain viisi minuuttia oli pelattu, kun KäPan vasemmalta lähtenyt keskitys löysi taka-alueelta oman pelaajan, joka haki komeaa ratkaisua suoraan ilmasta. Veto meni kuitenkin hieman yli. Tästä muutama minuutti ja MYPA sai ensimmäisen paikkansa. Vastahyökkäyksen päätteeksi Tomi Räikkönen ja Jari Hassel pelasivat hyvin yhteen. Viimeisen syötön katkaisi KäPa puolustaja ja pallo lipui kulmaksi vain hieman ohi KäPa-maalin. Vartin kohdalla MYPA hyökkäsi vasemmalta. Paavo Kujala keskitti pallon Kaarel Ustalle, mutta hyökkääjän laukaus epäonnistui hyvästä paikasta. Viisi minuuttia myöhemmin Kujala löysi ristipallollaan tilaa linjan takaa. Räikkönen oli pallossa ennen KäPa-vahtia, mutta lopulta puolustaja onnistui selvittämämään tilanteen kulmaksi.

KäPa siirtyi johtoon pelin 25. minuutilla. Oikealta annettu kulma pelattiin lyhyenä, jonka päätteeksi  KäPa hyökkääjä puski varmasti keskelle tulleen keskityksen sisään. MYPA loi vielä pari paikkaa ennen taukoa. Ensin Kujalan laukaus boksissa epäonnistui ja heti perään Ustan laukauksen KäPa-vahti torjui. MYPA sai kuitenkin ottelun tasoihin juuri ennen taukoa. Maalivahti Miika Korpelan pitkän avauksen Hassel jatkoi keskialueella päällään ja Räikkönen spurttasi karkuun. Varma sijoitus ohi maalivahdin vei ottelun tauolle tilanteessa 1-1.

Toisella puoliajalla kotijoukkue KäPa oli hallitsevampi osapuoli. Ottelun 54. minuutilla kotijoukkue oli lähellä siirtyä johtoon, mutta tällä kertaa ylärima pelasti MYPAn. KäPa siirtyi johtoon 61. minuutilla. Sivuvapari vasemmalta pelattiin takatolpalle, josta KäPa-hyökkääjä puski pallon varmasti verkkoon. Seuraava maali syntyi jo puolen minuutin kohdalla. Heti aloituksesta MYPA hukkasi pallon kotijoukkueelle, joka kiitti ja latoi tilanteeksi 3-1 keskityksen päätteeksi.

MYPA ei kahdesta nukahduksesta huolimatta antautunut, vaan jatkoi taisteluaan loppui asti. Kavennus syntyi lopulta ottelun 78. minuutilla. Hasselin hyvän laukauksen KäPa-vahti joutui torjumaan eteensä ja ensimmäisenä paluupallossa oli Rico Ryöpäs, joka ei tyhjästä maalista erehtynyt vaan täräytti tilanteeksi 3-2. MYPA sai selkeästi virtaa kavennuksesta. Pari minuuttia tästä ja Simo Majander järjesti hienolla syötöllään paikan Kaan Kovaselle, mutta tällä kertaa viimeistely ei tuottanut tulosta. MYPA haki tasoitusta, mutta aika loppui kesken sillä kenttävarauksen vuoksi ottelun toista puoliaikaa pelattiin vain 38. minuuttia. KäPa voitti siis ottelun maalein 3-2.

Tappio oli MYPAlle ensimmäinen kaikki ottelut mukaanlukien sitten 21.6.2017. Tuolloin MYPA hävisi kotikentällään Regions Cupissa Atlantis FC:lle maalein 2-5.

Samalla  varmistui, että MYPAn ja KäPan välinen harjoitusottelu Saviniemessä on peruttu KäPan pelikiireiden vuoksi. Ottelu oli alunperin tarkoitus pelata 21.4.2018.

3-2

(1-1)

KäPa - MYPA 3-2 (1-1)
1-0 KäPa 25'
1-1 Räikkönen (Hassel) 43'
2-1 KäPa 61'
3-1 KäPa 62'
3-2 Ryöpäs (Hassel) 78'

MYPA

AVAUSKOKOONPANO
Korpela Miika (mv)
Niveri Benjamin (25' Lehtonen)
Majander Simo (c)
Nurminen Oskari
Kujala Paavo
Arponen Samuel (55' Ryöpäs)
Tiihonen Joonas
Lindeman Samuel (74' Usta) (77')
Hassel Jari
Räikkönen Tomi (68' Huovila)
Usta Kaarel (60' Kovanen)

VAIHTOPELAAJAT
Riikonen Matias (mv)
Huovila Arttu
Ryöpäs Rico
Kovanen Kaan
Lehtonen Toni

KäPa

-

-

-